metroda çalan gitar ile hüzünlenen aşk adamı 

adana çık aradan

1. metroya bindiniz, merdivenlerden indiniz. o da ne? adamın biri gitar çalıyor, önünde bozuk paralar var. çok güzel çalıyor. aman tanrım. verdiniz hemen 50 kuruş. 50 kuruş ile hüzünlenme hakkını kazandınız.

metroda hiçbir insan evladı kıçının üstüne oturamaz. bir de müzik çalıyorsa klip çevirir metroda. öyle etrafına bakar, gitar sesi gelir kulağına. yürür metroda, yürür yürür. öyle hüzünlenir ki ipne, etrafına bakıp acıyacak birisini bulmaya çalışır. bulamayınca eski sevgilisi gelir aklına. aslında gitar çalan herife verdiği 50 kuruş ile duygulanma hakkı kazanmış hisseder kendini. ama gerçek öyle mi?

lan dalyarak, 50 kuruşa eski sevgilinin hayalini kurmak kadar beleşçi bir olay var mı lan? 50 kuruşa sakız alamıyorsun bu devirde. ama sen en dipte kalmış anılarını canlandırıyorsun bu 50 kuruşa.

neden mi? parayı verdim, param boşa gitmesin. bari hüzünleneyim. senin kalıbını sikeyim lan aşk adamı. pinti ipne seni. ne mal olduğunu öğrendi şimdi cümle alem. neden oturamadığını da. o 50 kuruş girdi kıçına, oturamazsın artık. ayakta dur ki hüzünlen iyice. klip çevir, gözlerini kısarak etrafa bak, gözlem yap yani.

e aşk adamı, o kıçına kaçan 50 kuruş ağlayarak çıkar adamdan. öyle acıtır insanın içini, ah eski sevgili, neden ben. aah, amcama bak. bu yaşta sokağa çıkmış. ne kadar yazık.

yemin ediyorum yazarken gitar sesi çalındı kulağıma. allah belamı versin lan.
    (christian troy, 24.12.2007 19:38)