aslında olması gereken başlık şudur " metrobüste japon turistlere japon olduğu için bağıran amca modeli".
yer: avcılar - zincirli kuyu metrobüsü kuyruklunun dönen göbeği diye tabir ettiğimiz yer.
oyuncular: bir grup kızlı erkekli genç japon turist kafilesi , sonradan öğrendiğimiz vatansever yaşlı sesi çatallaşmış amca, ben ve diğer yolcular .
aslında herşey güzel başlamıştı , ben her zamanki gibi cevizlibağdan dolu gelen metrobüslerden birine binmiş avcılara doğru umutsuz gelirken benden 1-2 durak sonra bir japon turist kafilesi bindi metrobüse yaklaşık 20 kişi . aslında burada vermem gereken bazı bkz lar var ama konu sonunda vermem gerekiyor neyse ; yurdum insanı hemen arkadaş olmayı kaynaşmayı yarım yamalak bilmediği ingilizcesiyle konuşarak hem kendini rezil eder hemde benim gibi olaylara karışmadan uzaktan izleyenleri güldürür severim lan böyle insanları. bizim türk gençliği bahsettiğim süper ingilizceleriyle japonları kafaya aldıklarını sanarken aslında japonların onları kafaya aldıklarının farkında değildir. her şey böyle güzel giderken derken o geldi... 55- 60 yaşlarında sigara içmekten sesi çatallaşmış vatansever (!) ki milliyetçi bile denilebilir. ilk önce dolu olan metrobüste ben göbekte duruyorum karşımda japonlar ve etrafta insalar bir karpuz ve karpuzu tutan kol göründü ardından " çekil lan japonn " sesi geldi . ben dedim içimden " noluyo lan ? " sonra amca başladı saydırmaya " bunlarmı lan alcak bizi avrupa birliğine vıcı vıcı dıdı dedi daha konuşmayı bilmiyorlar ! " (kendince bi japonca konuştu taklit yeteneğide yüksek) ben ve diğer japonlarla ilişki kurmuş insanlar bir afalladı herkes " ! ? " modundaydı . işte amcam başladı saydırmaya " ulan şunlara bak be daha türkçe konuşmayı bilmiyorlar ! birde gelmiş metrobüse biniyolar siz bizim neyimizi beğenmiyosunuzda avrupa birliğine almıyorsunuz ! " içimden " dayı yavaş gel adamların ne şucu var ? avrupa birliği heyeti yokki karşında ! " ama dayı o kadar sesli bağırıyoduki sesimi çıkaramadım . dayı ; " ya bırak allahsen bunlardan birşey olmaz ya adamlar bizi beğenmiyolar şu hallerine bak ! " sonra dayı destek alamayınca sustu oturdu ama bir anda benim içimde bi kahkaha patlaması oldu kendimi zor tuttum yoksa biz göte gelcektik... sonuç olarak dayının bi anlık amaçsız eylemini hala anlamış değilim . bir grup japon turistin suçu ne zavallılar zaten anlamadıkları bir dilde heleki bozuk sesli bir adamın bağırması karşısında sadece bakıp " hayır bilmiyoruz anlamıyoruz sizi işareti yaptılar " eh be dayı ne suçu var şimdi bu çocukların vallahi türklüğüm den utandım zaten dayı kendine bir yer buldu biz kendimizce o japonlardan özür diledik kafadan çatlak işareti falan yaptık adamlar sevindi lan ! . ve bir metrobüs hikayesinin daha sonuna geldik. mutlu kalın esen kalın ...