görseller
metin türkcanmetin türkcan
metin türkcanmetin türkcan
belki ilginizi çeker
  1. · overrated
  2. · gitarla sevişen adam
  3. · mirsad türkcan
  4. · delgeç
  5. · hadi beni güldür
  6. · en iyi yerli gitar soloları
  7. · unspoken
  8. · murat ilkan
  9. · sözlükte yazar olması istenilen ünlüler
  10. · 8 nisan 2007 pentagram ankara konseri
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · çok istenip de olunamayan meslekler
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · gent
  9. · 3 lahmacunun 1 milyon olması

metin türkcan  

sayfa  / 2
  1. oldukça yetenekli olan pentagram gitaristi. iyi solo atar konserlerinde. ayrıca şebnem ferah'ın son 2 albümünde birlikte çalıştığı insan. zaten bu albümlerin düzenlemelerine dikkat edilecek olursa, önceki albümlere nazaran bariz bir sertleşme mevcuttur.*
    (finch, 30.04.2006 00:04 ~ 00:06)
  2. ogün sanlısoy'un üç adlı albümünde de gitarda kendisini görmekteyiz.türk rock müziğinin emektarlarındandır kendisi.
    (silentpain, 30.04.2006 00:15)
  3. şebnem ferah'la olan çalışmaları , "pentagram gitaristi" kimliğinden daha fazla hit almış, sahneye yakışan, çaldığını iyi çalan ama buna rağmen overrated bir gitarcı. *
    (jugis nomen, 10.06.2006 08:06 ~ 03.06.2008 11:43)
  4. (makaveli, 10.06.2006 10:28)
  5. gülenyüz çıkartmalı gitarı vardır kendisinin **
    (gladis, 02.01.2007 23:10)
  6. pentagram, şebnem ferah ve ogün sanlısoyla çalışan türkiyenin en iyi gitaristlerinden birisi. wah'ı çok kullanır. konserlerde kızların "metiiiğğğnn" diye çığlık atarak konserlerin içine etmesine sebep olan karizmatik ve yakışıklı bi insandır kendisi. ayrıca sigara, alkol ve playstation hastasıdır.
    (angellore, 07.01.2007 21:21)
  7. uzaktan sevimli ve şeker ve yakışıklı görünmesine karşın, özellikle de alkollüyken pek çekilmiycek adam; feci halde sahte bi sempatisi ve de malesef gerçek bi antipatikliği var kendisinin, bi süre sonra tavırları çok uyuz gelmeye başlıyo..
    yine de yeteneğine ve gitar konusundaki başarısına tabi ki diyecek bişey yok...
    (undeuxtrois, 12.01.2007 21:26)
  8. eskiden beri takip ettiğim bir müzisyendir kendisi. ilk zamanlar pek ısınamamıştım tarzına. nedeni de sanırım onu pentagramda demir demirkanın üstüne dinliyor olmamdı. "bu ne la, ben gıçımla atarım bunun attığı soloları" gibi ilginç bir tavır içindeydim o zamanlar. ama sonradan anladım ki çalınamayacak sololar yazmak değil, müzikle bütünleşen, dinleyenin ruhuna dokunan, gaza getiren sololar yazmakmış önemli olan. son zamanlarda bunu en iyi yapan gitaristlerden biri olduğunu düşünmekteyim kendisinin. ayrıca sahne performansına da bir iki şey söyleyeyim. müzikal açıdan doyurucu bir performansı var bana göre. en azından şebnem ferahın insanı uçuran o sesinin arkasında ezilmiyor çaldığı riffler. pentagramda zaten en önde o var tarkan gözübüyükle beraber. ama görsel açıdan biraz yetmiyor sanki sahnesi. pedalın önünden ayrılmadan, saçlarını on saniyede bir geri atarak tamamlıyor bütün konseri. o kadar da olsun canım. gidip en azından bir kez dinleyin derim ben.
    (ateş ve su, 22.01.2007 23:51)
  9. fazla konuşmayı sevmeyen birisidir. ogün ve sebo ile çalışıyor şu sıralar. ancak umut kuzey gibi bir insanın albümünde de gitarları o çalmıştır. dolayısıyla fazla müzik takıntısı olmayan birisidir. elinden geldiğince müzikle iç içe yaşar. pentagramın önemli bir unsurudur ancak grupla ilgili bilgileri en son o öğrenir. öyle garip bir özelliği vardır.

edit:attığı butün sololar nerdeyse wah'lı sololardır. türkiyedeki en iyi 5 solo gitaristten biridir...
    (seanpenn, 03.02.2007 15:52 ~ 15:53)
  10. şebnem ferah, ogün sanlısoy ve pentagramın gitaristi. türkiyenin en iyi rock gitaristlerinden biri.wah pedalını çok fazla ve şahane kullanır sololarında.roportajlarda konuşmaktan kaçınır hep. hatta bikere umut kuzey in programına (konusarock) çıkmıştı.umut kuzey çalışmalarıyla ilgili bişeyler sordu kendisine. susarak çalarak diyip geçirştirmişti.ha bide umut kuzeyin albumunde de çalmış(bkz: oha). severek takip ediyoruz..
    (psikoz, 08.03.2007 13:35 ~ 23.04.2007 14:40)
  11. (seanpenn, 14.03.2007 23:35)
  12. aşmış gitarist. konser esnasında, o solo atarken siz nefes almayı bile unutabiliyorsunuz .
    (tubs, 08.04.2007 23:36)
  13. oldukça abartılan bir gitaristtir.tamam sahneye çok yakışır,gitarla birlikte çok güzel sahne şovu sergiler ama kabul etmek lazımdır ki cem köksal,demir demirkan gibi isimlerin yanında çömez kalmaktadır.
    (muvo, 09.04.2007 15:56)
  14. metoboydur kendisi.gitarının üstünde de yazar.konserlerde şebnem ferah hayranlarından ziyade metoboy hayranları da dikkat çeker.sahnede saçlarını savuşturması artistliğine de olsa güzeldir,hoştur.ayrıca döktürdüğü eserlerden biri için (bkz: delgeç)
    (chakıl, 20.07.2007 21:27 ~ 21:29)
  15. 1971 karabük'te doğdu. ilk ve orta okulu karabük'te, orta 3. sınıfı kadıköy anadolu'da okudu. istanbul üniversitesi dericilik 2. sınıftan ayrıldı. 86'da metafor grubunu kurdu.murat ilkan ve aykan ilkanla beraber cheroke grubunda çalmıştır yani bugünki pentagram daki beraberlik ogünlere dayanmaktadır bu gruptan sonra "disgrace" diye bir grupta yer almıştır ve bu grupla birlikte "discrazy" isimli bir albüm çıkartmışlardır.. çok iyi bir rock gitaristidir..
    "pentagram"'ın "trail blazer" albümünde çalmıştır ve "unspoken"'da uzun bi aradan sonra tekrar çalmıştır.. geçtiğimiz yıl alt kemancı'da pentagram'la birlikte uzun bir dönem sahne almışlardır ve ayrıca çeşitli yerlerde konserler vermişlerdir..

özlem tekin'in "herkes şanslı doğmuyor" adlı şarkısınının muhteşem düzenlemesi de metin türkcan'a aittir..

1997'den beri şebnem ferah'a sahnede eşlik etmektedir..
    (nigthmare, 25.07.2007 02:25)
  16. memleketteki az sayıda 'güzel insan'lardan biri.
    (hairsprayqueen, 04.09.2007 18:51 ~ 18:52)
  17. memleketin yetenekli gitaristlerinden.ve oldukça da mütevazi bir kişiliktir
    (mystery222, 14.10.2007 16:42)
  18. şebnem ferah'ın son albümünde oluşan sertleşme sayesinde saygı duymaya başladığım, tekrar şebnem ferah dvd'sinde sergilediği canlı performansla biraz da sevdiğim fakat 30 mart pentagram bostancı konserindeki süper egoist tavırlarıyla beni dumura uğratmış kişilik.

nedendir anlamadım ama konser boyunca şarkıların ana rifflerini pek sallamayarak, son ses açık gitarıyla devamlı bir solo atma çabası içinde gördüm kendisini. şarkılara melodilerini veren sololarda da bıkmadan gitarı öttürmeye çalışması, güzelim rifflerin üstüne çıkan sürekli bir "ciuuuvv" sesi ortaya çıkarmış, bir süre sonra sinirimi de bozmaya başlamıştır. hadi hepsini geçtim, akustik şarkı "sonsuz" çalınırken ve tüm seyirci son nakaratlara katılırken bir anda mikrofonundan gelen "c'moon" sinyali murat ilkan dahil herkesi dumura uğratmış (ki murat sonraki cümleye girememiştir), "popçular dışarı" naraları arasında sahneden uğurlanan mor ve ötesi gitaristi kerem'in bile herşeyiyle hatasız çaldığı "1000 in the eastland"e yanlış girerek ilk nakarata kadar sözsüz, davuluyla gitarı ayrı giden bir şarkı dinlememize sebep olmuştur.

bunun dışında, evet sahne imajı, çalarken yaptığı hareketler hoştur, yazdığı sololar süper teknik olmasa da(ki ne gerek var öyle olmasına) şarkıyla bütünleşen sololardır.
    (peterpan, 31.03.2008 12:56)
  19. pentagramda warlock kasa türk yapımı gitar, şebnem ferahta ise esp eclipse ii marka gitar kullanır.
    (devotee, 28.04.2008 22:04 ~ 22:05)
  20. istiklal caddesinde sık sık rastlayabileceğiniz adam.
    (anarsik kirmizi, 28.04.2008 22:57)
  21. türkiye için, türk rock'ı türk metali için çok şey yapmış aşmış gitarist, üstat! konserlerde sol eli gitarın sapı üzerinde soloyu atarken sağ elinin ve parmaklarının müziği adeta havaya çizmesi vuruşları,ölçüleri ve ruhuyla bize yaşatması özellikle hoşuma gider.. çok iyidir.. 10 üzerinden 185!! (nickine gönderme yapan talihsiz gencin dramı)
    (eeengineer185, 03.05.2008 01:54)
  22. yetenekli ve şov yapmasını iyi bilen insandır kanımca*
    (lord hypnos, 23.05.2008 00:54)
  23. wah pedalıyla bütünleşmiş,türk rock'ında önemli bir yeri olan, sahne şovları ve gitarıyla izleyenleri büyüleyen gitarist.
    (sameland, 29.06.2008 00:45)
  24. yazın şortu ve arkadan bağlı saçlarıyla mahallemde karşılaştığım ve heyecandan hiç bir şey söyleyemeden yanından geçip gittiğim olağanüstü tatlı gitarist.
    (small, 27.06.2009 01:19)
  25. her zaman derim, bu adama ne yapsa yakışır diye. ki bakıyorum klibine şarkı söylemek de çok yakışmış. şarkısı iyidir, kötüdür, sesi vardır yoktur bambaşka bi durum. sahnedeki duruşu yeter aga.

not: hadi gidelim gel mars'a.
    (kaçınkurbaası, 28.07.2009 16:51 ~ 29.07.2009 10:50)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil