görseller
metin akpınarmetin akpınar
metin akpınarmetin akpınar
belki ilginizi çeker
  1. · zeki alasya
  2. · sanatçı olmasaydım polis olurdum
  3. · canım kardeşim
  4. · şimdi karı iyi karı bizim karılar karı değil
  5. · beyoğlu beyoğlu
  6. · biraz anan biraz baban o sensin işte
  7. · hakkı baharbahçe
  8. · zeki metin
  9. · allahın hikmetinden sual olunmaz
  10. · periyoda bağlanmış sözlüğün kalitesi düştü geyiği
gündem
  1. · alex hagi den daha iyidir
  2. · yılmaz özdil
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · insanın hayatına sıçan şeyler
  6. · banu güven
  7. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  8. · mow
  9. · avrupalı

metin akpınar  

sayfa  / 2
  1. sesi de çok güzel olan hatta teklif alıp da tiyatro için reddeden gerçek sanatçılardandır.
    ortağı zeki alasya, kendi ifadesiyle de türkiye masonlarındandır. ama metin akpınar'ın bir alakası yoktur. her zaman severek ve saygı duyarak izlediğim bir sanatçıdır metin akpınar, tiyatrolarında repliği unuttuğu anlarda müthiş kıvırmalar yapar, oyuncular bile kendisi oyundan sonra itiraf edene dek anlayamazlar.
    ayrıca (bkz. akrep burcu erkeği)
    (hell guardian, 26.08.2004 22:46)
  2. 1998 yılında kültür bakanlığınca devlet sanatçısı seçilmiş ünlü tiyatro oyuncusu.
    uzun süre beraber çalıştığı, ortağı diyebileceğimiz insan için ise; (bkz: zeki alasya)
    (hell guardian, 05.02.2005 18:38)
  3. baharı bekleyen kumrular gibi adlı şarkıyı en güzel söyleyen sanatçı
    (boundless, 05.02.2005 18:47)
  4. bir ara çıplak olarak balkonda görüntülenmesiyle medyayı meşgul eden ünlü oyuncu.
    (famenoth, 05.02.2005 21:00)
  5. "iehehehe" şeklinde gülüşüyle ve kaşlarını aşağı yukarı kıpırdayışıyla yaran bir sanatçı.
    (venom, 21.10.2006 14:51)
  6. zamanında,bulunduğu tiyatronun tuvaletini dahi temizlemiş,bundan utanmamış ya da bir takım garip kaprislerde bulunmamış gerçek bir oyuncudur.
    (kaplumbağa, 13.05.2007 00:16)
  7. 2 kasım 1941 istanbul, aksaray doğumludur kendisi. pertevniyal lisesi'nden mezun olduktan sonra istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi ve hukuk fakültesinde eğitim görmüştür. sanatçı ünvanına yakışan en güzel insanlardan biridir bence. ülkemizde, sanatın değerini kaybettiği şu günlerde, hala ayakta durabilen yaptığı işe saygılı ve o işi yerinde yapan usta birisidir metin akpınar. 50 kere izlesen, 50sinde de aynı şekilde zevk alınabilen oyunlar yapmıştır. ülkemizdeki ilk kabare tiyatrosu olan devekuşu kabarenin kurucularındandır aynı zamanda. nitekim ordaki performansıyla beni gülmekten kırıp geçirir. sırf yakışıklı veya güzel olup, bir iki dizide oynamış, oyunculuktan nasibini almamış ve buna rağmen kendine oyuncu diyebilen insanların, önce bu ustamıza bakıp daha sonra kendilerine bakmalarını ve nasıl oyuncu olunabilineceğini öğrenmeleri gerekir diye düşünmekteyim. oyuncu sıfatının hiçbir şeye bakmazsızın herkese verildiği bir dönemdeyiz. e tabi böyle olunca da metin akpınar gibi sanatçı kişiliklerin değerinin anlaşılması zorlaşıyor.
    (rain frohagen, 03.07.2007 20:15 ~ 20:16)
  8. gerçek değeri öldükten sonra anlaşılacak sanatçılarımızdan. ne yazık ki.
    (maslow, 27.07.2007 23:18)
  9. 17 kasım 2007 de, aykırı sorular programında fettullah gülenle ilgili soruya "kendimizi tiyatrocu zannediyoruz fettullah gülen bizden fazla" anlamına gelen tespitlerde bulunmuş, sanatçılığıyla birlikte entellektüel birikimiyle de takdir edilesi aydın kişi.
    (nyksss, 18.11.2007 22:22 ~ 22:58)
  10. bursa santral garaj uludağ kebapçısında edindiğim bilgiye göre kendisi lokantaya gelmeden önce telefonla arar ve geldiğinde kendisi için özel olarak saklanan beş porsiyonluk tabağında iskenderini yermiş.
    (boundless, 02.01.2008 22:14 ~ 22:17)
  11. ancak 3 tane ata demirer'in 1 tane metin akpınar edeceğini yasaklar'da sergilediği muhteşem oyunculuğu ile gözler önüne sermiş olağanüstü insandır. ya bir insan bu kadar mı mükemmel taklit yapar, bu kadar mı güzel güldürür, bu kadar mı güzel taşlamalarda bulunur. keşke bi kere rakı masasında çilingir sofrasını kursakta karşılıklı içsek metin abiyle, sonra o güzel sesiyle içinden gelen şarkıyı söylese o kafayla..allah uzun ömür versin kendisine. ancak son günlerde bu kadar kilo alması bütün hayranlarını endişelendiriyor olsa gerek.
    (benikoyupgitmeneolursun, 11.01.2008 18:29 ~ 18:36)
  12. türkiyenin gelmiş gecmis en büyük tiyatro sanatcısı
    (gözlerimikaparımvazifemiyaparım, 03.03.2008 13:07)
  13. büyük üstad büyük değer büyük şans
    (cnutre, 06.08.2008 13:15)
  14. izmir alsancak'ta kendini adını taşıyan (yamulmuyorsam) perde vs. satan mağazası vardır. gerçek bir izmir aşığı olması bile sevip saymak için başlı başına yeterli bir sebepken bir de çok büyük oyuncudur, saygı duymamak elde değildir. ayrıca oyunlarında ve filmlerinde sözlükçülerin de çok sık dile getirdiği iki repliği kullanmıştır:

(bkz: kedidir kedi)
    (bkz: atma recep din kardeşiyiz)
    (phoarbix, 19.08.2008 08:31 ~ 28.01.2009 16:08)
  15. özel yetenekte bir oyuncu olmasının yanında büyük ticari başarılar elde etmiş bir kaç yüz milyon doları olan oyuncu.
    (akılfikirdükkanı, 19.08.2008 15:06)
  16. erenköy'de kendi adını taşıyan bir dükkanı vardır. "metin akpınaraydolap" diye.
    (knuckle, 19.08.2008 15:10)
  17. türkiyenin en iyi oyuncularından biridir.saygı duyulasıdır.sadece sanatçı değil aydın kimliğiyle de takdire şayandır.
    konuşmaya başlayınca,konu her neyse,öylece takılıp dinlersiniz.keşke onun gibi daha çok sanatçımız olsa dedirtir ama maalesef bazı insanlar özeldir,azınlıktır tabiri caizse.sesi de pek güzeldir,gönül ister bir albüm yapsın,oturup dinleyelim ama niyeyse şarkıcılık işine girmek istememiştir.belki oyunculuktan vakit bulamadığı için.
    bir de izmir'i çok sevmektedir anladığım kadarıyla.sık sık görülmektedir kendisi.bir keresinde babamla bostanlı sahilde yürüyüş yaparken bir lokantada görmüştük,ben ne kadar gidip kendisine bir merhaba demek istesem de,babam ''rahatsız etmeyelim evladım,yemek yiyior adam!'' diyerek engel olmuştur bana.ama bir daha görürsem dinlemem,gider konuşurum açıkçası.
    sağlam içici olduğu doğrudur,bir tanıdığımız,sabah 6 sularında kendisini karşıyakada,masada hala dimdik ayakta içerken gördüğünü iddia etmiştir.
    (arbitrary, 21.05.2009 15:38)
  18. şu sıralar papatyam adlı dizide oynuyor kasap necati rolünde. yıllar nasıl da yaşlandırmış, nasıl da çökertmiş bünyeyi. konuşmasında bile ufak bir peltekleme başlamış farkedebildiğim kadarıyla. oyunculuğu için laf söylemek makamında bile değilim, o kısma girmiyorum.
    (ugokhan, 22.05.2009 13:49)
  19. şu anki dev cüssesinin sebebi zamanında sağlam bir içki ve sigara içicisi olması sanıyorum. yaş kemale erince bırakılan bu alışkanlıklar her bırakma eyleminde olduğu gibi kendisinin gençliğinde sahip olduğu yapılı vücuda kilo olarak eklenince doğal olarak sağlıksız bir görüntü çıkmış ortaya. hakikaten acaip kilolu şu anda.

zeki alasya'nın aksine paranın değerini bilen, ticaretten anlayan, kafası zehir gibi çalışan bir insan olduğu söylenegelir. zeki alasya parasını açtığı restaurantlarda batırırken, kendisinin bu kadar zengin bir duruma gelmesinin başka bir açıklaması yok zaten.
    (sycrone one, 23.05.2009 00:26 ~ 00:31)
  20. o kadar efendi bir adamdır ki görünce şaşırırsınız.

yıllar önce daha ufak bir çocukken, annemlerin dışarı yemeğe giderken beni de yanlarında sürükledikleri yıllardan bahsediyorum, yine bir cuma akşamı şu an kapalı olan mario plaza diye biyere yemeğe gitmiştik. içerisi hınca hınç dolu, rezervasyon olmasa oturacak yer yok. binbir güçlükle masamıza geçtikten sonra etrafı radar edasıyla bir kolaçan ettim. restoranın ortasında büyük bir masa vardı. masada yaklaşık 20 kişi falan var. ortalarına doğru masanın iri kıyım bir adam oturuyor, genelde muabbet te o adamın etrafında zaten. çok geçmeden iri abinin kim oldupu anlaşılıyor zaten; metin akpınar. neyse yemeklerimiz geliyor, içkiler içiliyor. bir süre sonra annemle babam dans için masadan kalkıyorlar. dansları bittikten sonra o kalabalık masaya gidiyorlar. ne yapacaklarını merak edip dikkatle izlemeye başlıyorum onları. babam metin akpınar'ın yanına gidip birşeyler söylüyor, daha sonra anlattığına göre kendini tanıtmış. babamı gören metin akpınar derhal masadan kalkıp ceketinin önünü ilikledi ve babamla el sıkıştı. annemle de el sıkıştıktan sonra birkaç dakika konuştular. daha sonra annemler masaya gelip olanları anlattılar tabi ki. babam kendini tanıttıktan sonra metin akpınar hemen kalkıp kendini tanıtmış, tanıştığımıza memnun oldum faslı falan. ozamanlar babam ve arkadaşları yeni bir vakıf açmak üzereydiler. onun açılışına çağırmış babam, "seve seve" cevabını almış hemen. buna benzer birkaç konuşma daha yaptıklarını sözyledi babam, ama içeriğinden bahsetmedi hiç.

bir süre sonra metin akpınar masadan kalkıp bizim masaya geldi. "meraba universalcığım, baban senin bikaç yeteneğinden bahsetti. gel seninle sahnede bir zeybek oynayalım"dedi. kulaklarıma, gözlerime, hiçbir duyu organıma inanamıyordum o an. koskoca metin akpınar masamıza kadar gelip benimle zeybek oynamak istemişti. derhal çıktım tabi piste. o güne kadar babamın tüm ısrarlarına rağmen hiçbir şekilde zeybek oynamayan ben, o gece adeta yörük ali efe edasıyla sahnenin bir ucundan bir ucuna oynamaya başlamıştım. kendisi kiloların da verdiği zorlukla sadece kolllarını kaldırmış parmak şıklatıp beni izliyordu.

ben kendimden geçmiş bir şekilde oyunumu bitirip kendisine teşekkür edip biraz konuştuktan sonra masamıza geçtim. yemeğimizi bitirip restorandan çıkarken kendisinin yanına gidip veda ettik. tam giderken babamın yanına yaklaşıp birşeyler sordu. ne acaba diye merak ettim bir hafta boyunca. babam tabi ki hiç birşey söylemedi. bir hafta sonra posta kutusuna gelen bir mektupla herşey anlaşılmıştı zaten. benim adıma bir mektup gelmişti. mektubu görünce şok oldum tabi. gönderen metin akpınar'dı. mektubu açınca içinden imzalı bir resim çıktı. arkasında da "dans için teşekkür ederim universılcığım" yazıyordu. hala en kıymetli eşyalarımın arasında saklarım o resmi. ne kadar kıymetli eşyam var sanki o da ayrı bir konu tabi.
    (universalmind, 23.05.2009 10:51)
  21. türkiyenin en değerli tiyatro oyuncularıundan biridir... değerli kelimesi ile ifade edilemeyecek kadar da yetenekleri olan güzide insandır.. devekuşu kabare başta olmak üzere oynadığı her oyunda kendini defalarca ispatlamış bir yerden sonra da ispatlamasına gerek bile kalmamış enfes oyunculuk örneğidir... ramazan aylarında bizzat fakirler için iftar çadırı kurar... oynadığı filmlerde yine harika jest ve mimikleri bizi ona hayran bıraktırır... çok sağlam rakı içen bir adamdır... dürüst, temiz ahlaklı ve entellektüel birikime sahipnadir yeteneklerdendir... teomanı bar çıkışında kaldırımlara kusup gazeteci iteklerken görürsünüz ama metin akpınar için buna rastlayan daha yoktur... türkiyenin efendi insanlarından biridir... siyaset konusundaki derin bilgileri ve fethullah karşıtlığı beni ona ayrıca hayran bıraktırır... bir sureyi yedi ayrı makamda okuma yeteneğine sahiptir... metin akpınar tiyatro düsturu açısından örnek aldığım yegane adamdır... işini yapar... en güzeliyle yapar... bir oyuncu gözü ile bakmak gerekirse çok acımasızdır... evet evet acımasız... karşımda zeki alasya varmış, selim naşit varmış demez... oynar oynar ve siz onu tek başına oynuyor zannedersiniz... halefi olmaması çok acıdır gerçi zaten nasıl olsun... bir daha hiç bir zaman metin akpınar olmayacaktır türkiyemde... metin akpınar öldüğünde mimikler öksüz kalacaktır...
    (ortaoyuncusu, 23.05.2009 14:24)
  22. şu andaki boyutlarından 2 zeki alasya, artanlardan da bir kemal sunal çıkartabilecek oyuncu.
    (o gece bu sene, 23.05.2009 14:27)
  23. çocukluk idollerinden biridir. alınan rol mü, görüntü mü, karizma mı bilmiyorum ama bu adamda gerçek olan birşeyler vardır. ayrıca sesi de inanılmazdır. (bkz: makber)
    (floydian, 28.05.2009 03:54)
  24. zeki alasya ile uzun yıllar ikili olmuş usta tiyatrocu.

zeki alasya bir programa çıkmıştı geçenlerde. metin akpınar'dan daha fazla para kazandığını söylüyordu. çünkü yönetmenlik yapma ve oyunlardaki şarkıların sözlerini yazma gibi işleri de varmış zeki alasya'nın. ama metin akpınar'ın kazandığı parayı daha iyi yönettiğini de ekledi. hatırlarsınız belki bir ara zeki alasya'nın maddi konuları magazine malzeme edilmek istenmişti.

zamanın politik mizah da yapabilen sanatçılarından biriydi zeki alasya ile beraber. hatta yöneticileri eleştiren çokça oyun sahnelediler ve televizyon programı yaptılar.

"hastane" adlı uzun soluklu bir dizileri de vardı zeki alasya ile beraber.
    (albastropos, 28.05.2009 04:02)
  25. papatya diye bir dizide oynuyor, yemin ederim hayran kaldım.
    (mihman, 30.06.2009 21:38)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil