belki ilginizi çeker
  1. · özgür düşünce kulübü
  2. · şefik hüsnü değmer
  3. · marksist düşünce sözlüğü
  4. · türkiyede sol akımlar
  5. · liberal sosyalist
  6. · demokrasi
  7. · 1928 dini ıslah beyannamesi
  8. · şeyh sait isyanı
  9. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · prison brake
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  4. · aylin aslım
  5. · the twilight saga new moon
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  8. · ödemeli arama
  9. · istanbul

mete tunçay  

1. tarihçi ve siyaset bilimci ayrıca tarih vakfı yönetim kurulu üyesi, pek az insan vardır ki mete tunçay gibi bildiklerini insanlara aktarabilsin. derya gibi adam derler ya bu mete tunçay için doğru bir tanımlamadır. halen bilgi üniversitesinde tarih bölümü başkanıdır.
    (selim ışık, 06.04.2004 08:14)
  2. bu ülkenin, son dönemlerde yetişen en mühim yakın dönem siyasal tarihçilerindendir.cumhuriyet döneminde tek parti ve türkiye'de sol akımlar alanlarının basvuru kitapları mahiyetindedir.
    mete hoca 20 mart 2006 tarihinde kadir has üni. özgür düşünce kulübü tarafından düzenlenen osmanlıdan günümüze etnik kimlik ve vatandaşlıkkonulu konferansta tebliğ vermiştir. işte 250 kişilik katılımlı ve khas üni. tarihinin en ateşli konferansından sıcak diyaloglar:
    m. t.:türkiye de mühim sayıda caferi yaşamaktadır
    bir izleyici:hocam ben caferiyim aynı zamanda
    biz türküz,söydekleriniz tamamen yanlış
    m. t.:caferiler farklı bir etnisitedir,ben onu
    kastettim.
    izleyici:lütfen tenzih edin mete tunçay!
    bir teyze:(mete hocaya hitaben)ümmed-i
    muhammedin oğullarını birbirine kırdırma!
    o izleyici:hoca düzgün konuş!
    m.t. :kes sesini, otur yerine!
    salondaki belli bir topluluktan kürsüye laf atmalar(takım elbiseli cengaver insanlar),ardından salonun coğunluğundan grubu alkışlı protesto ve grubun salonu terkedişi...
    (sinkaf, 21.02.2007 01:40 ~ 15.04.2007 01:13)
  3. "demokrasi, bütün problemleri çözüldükten sonra hakedilen bir emeklilik ikramiyesi değil, problemleri çözme biçimidir."
    (raem, 21.08.2009 23:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil