belki ilginizi çeker
  1. · seri eksi oy veren ibneye dönüşmek
  2. · die verwandlung
  3. · alternatif kurtlar vadisi isimleri
  4. · mahsun kırmızıgül
  5. · naslan
  6. · work and travel
  7. · düz saç
  8. · vay anam vay
  9. · başkalaşım
  10. · arada bir
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  5. · prison brake
  6. · demokratik sol halk partisi
  7. · beşiktaş
  8. · aklı fikri sürekli sekste olmayan erkek modeli
  9. · dallamalara gönül veren kızlar

metamorfoz  

sayfa  / 2
  1. iki tane vardır bunlardan. biri franz kafka'nın, ki bu yeni sayılır, bir de ovid'in. ovid asırlar önce yazmıştır. yaratılışı falan da anlatır, tevrat'tan farklı olarak. bir de arachne filan vardır, karışık ama zevklidir. okunasıdır ikisi de.
    (makaveli, 06.01.2005 18:10)
  2. örneğin tırtılın koza oluşturarak kelebeğe dönüşmesi bir metamorfozdur.

ayrıca ovid'in içinde mitler de barındıran, birçok araştırmaya kaynak olmuş, son derece önemli bir eseridir.
    (drenchrome, 17.04.2005 01:15)
  3. başkalaşım
    (siradisi, 17.04.2005 12:33)
  4. ing. metamorphosis.
    warcraft 3 ve frozen throne oyunlarında demon hunterların ve bazı heroların level 6 büyüsü. illidan mesela bu yeteneği ile canını 2 ye katlıyor ve kocaman oluyordu. başkalaşım geçiren karakterlerin çap olarak büyümesi ekranda kolayca tıklanabilir yapsa da kendilerini, uzaktan cast edilebilen chaos statüsü kazanan saldırıları ile zırhı delip geçme avantajları, bu dezavantajını göz ardı etmemizi sağlıyor.
    (azureel, 17.04.2005 12:47)
  5. (nonscholasedvitadiscimus, 12.12.2005 02:17)
  6. tarkan'ın 2007 yılının sonunda çıkaracağı yeni kasetinin ismi.
    (minik kus, 17.12.2007 07:12)
  7. şarkı listesi aşağıdaki gibi olan tarkan albümü
    1.vay anam vay
    2.dilli düdük
    3. arada bir
    4. istanbul ağlıyor
    5.hop hop
    6 dedikodu
    7. bam teli
    8. gün gibi
    9.çat kapı
    10.pare pare
    (minik kus, 25.12.2007 18:51 ~ 18:52)
  8. "içinde tarkan varsa yine güzel bir albüm daha olmuştur" diye düşünerek dinlediğim ancak bende hayal kırıklığı yaratan tarkan albümü.içinde idare eder parçalar yok mudur peki? var tabi ama bir adama megastar deniliyorsa beklentiler daha yüksek olmakta.ayrıca bir iki parçasında ciddi bir arabesk hava var.belkide bu saatte dinleyince öyle bir etki bırakıyor.
    (sıracalı, 26.12.2007 03:37)
  9. albümü dinlemedim ama çıkış parçası kesinlikle çok kötü.
    (dream with the fishes, 26.12.2007 09:22)
  10. vay anam vay, dilli düdük gibi şarkılarla isminin hakkını sonuna kadar veren albüm. ben ilk bakışta "bug oldum abi" gibi şarkılar hayal etmiştim ama context free olması daha manidar olmuş.

albümün kapağı da ilk bakışta kel alaka gözükse de aslen içerdiği yağmurlu havada buğday tarlası arasından gladyatör havasıyla fırlamış tarkan görüntüsü gerçekten son derece müthiş. tarkan'ın kıyafetleri, duruşu ve bakışları da albüm kapağındaki bütünlüğü suratlara tokat gibi çarpıyor. braille alfabesi olduğunu ve kapakta kabartma olarak bulunduğunu umduğum ne idüğü belirsiz noktalar kümesi de cabası.
    (bkz: http://upload.wikimedia.org/...)

edit: kontrol ettim braille alfabesi gerçekten
    (togisama, 26.12.2007 11:15 ~ 11:23)
  11. bütün gün istiklal caddesinde her dükkanda kesintisiz çalan güzel tarkan albümü..
    (yüce dağ başında bir okulun öğrencisi, 26.12.2007 20:58)
  12. tarkan'ın, kafka'nın kemikleri sızlıyor olsa gerek diye düşündüren albümü. zannımca albümde tarkanın böceğe dönüşme teması inceleniyor.
    (zinzoline, 27.12.2007 16:58 ~ 16:58)
  13. tarkan'ın albüm kapağındaki resmini görünce karar verdim, isabetli bir albüm ismi seçimi. uzun saçlı cillop gibi haliyle sahnede kıvırırken "tarkaaaaaayyn" diye bağıran sahne önü kızları tarkan'ın bu haline de orasını burasını yırtmaya devam ederse "imaj hiçbir şeydir susuzluk her şey" düsturunu benimsiycem ben de.

http://img185.imageshack.us/...

bildiğin kel göbekli bi ofis çalışanı olmuş bizim megastar. kısa boyluydu da zaten. oof off, çok üzülüyorum bu çocuğa.
    (dali, 27.12.2007 19:00)
  14. tarkan'ın bana justin timberlake'i hatırlattığı albüm olmuştur (görünüş, imaj olarak):

http://img91.imageshack.us/...
    (noscho, 27.12.2007 19:25)
  15. tarkan'ın yeni yıl hediyesi olarak sevenlerine armağan ettiği yeni albümünün ismidir.
    gerçek bir metamorfoz mu olmuştur tarkan'da ona henüz karar veremedim.albüm kapağındaki fotoğrafı ve eskilerine göre tarzı biraz daha farklılaşmış parçaları nedeniyle bir değişim var bunu anladım ama sanki bu başkalaşımdan çok yaşlanma gibi geldi bana.ne şarkılarında ne de fotoğrafında o kıpır kıpır,full enerjili tarkan'ı göremedim.
    (theraflu, 27.12.2007 20:23)
  16. ikilemelerin adamı tarkan'dan istikrarını koruyan bir albüm.

(bkz: dudu dudu)
    (bkz: kuzu kuzu)
    (bkz: pare pare)
    (bkz: hop hop)
    (bkz: çakmak çakmak)
    (sudan gelen eşek, 27.12.2007 21:15 ~ 23:01)
  17. (kl7mu, 28.12.2007 00:06)
  18. albüm yaptık adıda artistik bişeyler olsun şöylee avrupai olsun amerikanımsı olsun mtvimsi olsun demişler ve bu adı uygun görmüşler diye düşünmekteyim benzeri için :
    (bkz: serdar ortaç - çakra)
    (nec, 28.12.2007 00:11 ~ 00:17)
  19. sesine verilen efektler ve bazı şarkıların alt yapıları britney spears tarzında, özellikle vay anam vay şarkısında. karma albümü neredeydi bu albüm nerede. hande yener gibi pop müziğin elektronikleşmesi modasına uymuş, eski tarzını sevenleri üzmüştür.
    (eskiunited, 28.12.2007 18:01)
  20. zar-zor dinledim, test ettim tam bir tarkan albümü. yine eleştireceğiz sonra da deli gibi günerce dinleyeceğiz falan. allah başka dert vermesin...
    (tazmanya canavarı, 31.12.2007 20:05)
  21. ne kadar pek dinlemeyecek olsam da, bundan önceki 3-5 albüm boyunca yazın gelmesini bekleyen tarkan bu sefer kışın göbeğinde çıkarmıştır albümü. buradan bir sonuç çıkaracak olursak eğer; tarkan için satış arkaplanda kalmış diyebiliriz. malum; yaz, deniz, plaj, kızlar, discolar vs. gibi kavramlar bir kenarı bırakılmıştır.

not: ha aslında para arkaplanda dedik de, adam trt'den 750bin dolar almış, 1 milyon albüm satsa ancak o parayı kazanır. buradan da bu para geri planda tezim çürümüş oldu. neyse ben hala a acaipsin ve ölürüm sana albümlerindeyim zaten. o albümlerin üstüne gelmez başka albüm deyip albüme olan yaklaşımımı özetleyip bitireyim.
    (sycrone one, 31.12.2007 20:14)
  22. yıllardır tarkan albümlerindeki her parçada biz nereyetadı yakalamaya çalışıyorum ama yok, ı ıhh, olmuyor bir türlü. ian anderson'ın bi dünya şarkısının arasında sadece budapest'te kullandığı o ses tonunu tarkan da sadece biz nereye parçasında kullanmıştı. ayılıp bayılmıştık o zamanlar, ha benim tarkanıma, ha benim aslanıma diye gaz verip durduk ama diğer albümlerinde bi türlü denk gelemedik o şarkı gibisine. severim sayarım kendisini, ne yapsa yakışır bu adama velakin bu albümdeki şarkılar sadece kına gecelerinde teyzemin beline tülbent takıp iki yanına içinde çay kaşığı olan bardakları yerleştirip göbek atmasından başka bi işe yaramaz gibi geldi bana. dinledikçe severim belki şarkıları diyorum ama bakıcaz artık.

bi sonraki albümün çıkış tarihi ne zaman?
    (bad bad whiskey, 02.01.2008 06:58)
  23. tarkan'ı tarkan yapanın sezen aksu olduğunu bi kere daha anladığımız ve artık bitsin bu küslük sende yine sezen aksu ile beraber albüm yap tarkan diye yalvartan başarısız tarkan albümü
    (tete, 02.01.2008 19:46)
  24. tarkan'a vay anam vay dedittiren şey
    (hürrem, 02.01.2008 19:57)
  25. ya bu albüm ya müdürün müzik dinleme eğlemi ya da müdür toptan yasaklanmalıdır.uzun zamandır böyle işkence çektiğimi hatırlamıyorum.mesai saatlerinin bu albüm çıkmadan önceki ilerlemesi gözlerimin önünde film şeridi gibi geçiyor.ne mutlu günlermiş, kıymetini bilememişim...
    genel müdüre ve "herşeyin patronu" patronuma buradan sesleniyorum!(yakınlarından seslenemiyorum çünkü bu aralar çok sesim çıktığı için onlar da şikayette o bakımdan buradan sesleniyorum)
    iş yerinde tarkan,serdar ortaç,mustafa sandal,hande yener ve türevlerini dinlemeyi yazılı ve sözlü belirterek yasaklayın!ya da kulaklık kullanımına teşvik edin bişeyler yapın.çok yıprandım,hayata küstüm,lütfen...
    (kahraman inek öce, 03.01.2008 10:11)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil