görseller
metallica bitti yametallica bitti ya
metallica bitti yametallica bitti ya
belki ilginizi çeker
  1. · nothing else matters dinliyorsan alemde belli etme
  2. · pantera rock n coke a gelse
  3. · metallica yok apocalyptica yok ne var lan it
  4. · ilk üç albüm süper gerisi bok gibi
  5. · ibrahim tatlıses bitti ya
  6. · death magnetic
  7. · formula 1 in ciddiyetini kaybetmesi
  8. · itü sözlük yarrağı yemiş hacı
  9. · heavy metal eleştirisi
  10. · metallica bozdu ya
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · ugg
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · colin kazım richards
  5. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  6. · disko kralı
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · clostridium tetani
  9. · said nursi

metallica bitti ya  

sayfa  / 2
  1. çok pis bi geyiktir bu. metal dinlemeye nothing else matters ile başlayan gençliğin likin park ve benzeri denyo grupları dinlemeye başladıktan sonra metallica hakkında sarfettikleri cümlelerden yalnızca biridir. bre dingiller linkin park agu mugu tisleyi tocaman derken metallica konser veriyodu be.*

edit: giriyi yazarken açlıktan ölmek üzere olduğumdan aceleyle sonlandırmak zorunda kaldım(yemek yedim hemen). o yüzden ufak bi toparlama çalışması yapalım:

metal camiasıyla aynı görüşteyim,metallica eski günlerini mumla aratıyor. lakin ''metallica bitti ya'' sözünedir sitemim. metallica bitti de kim başladı? adamlar babam yaşında. elbette ki bir yeden sonra bozulacak kaliteleri.

yazarın pek önemli notu: linkin park adlı denyo grup tamamen bir örnektir,denyo grup deyince aklınıza gelen bütün şişme gruplar linkin park'ın yerini alabilir bu giride.
    (yata yata paslandık, 09.12.2007 20:46 ~ 21:20)
  2. (dünyayı kurtaran adam, 09.12.2007 20:50 ~ 20:50)
  3. söyleyenleri yakalayıp anti klişe timi'ne teslim etmek istiyorum.bi güzel dövsünler.bunu söyleyenler şüphesiz ki 27 temmuz 2008 metallica istanbul konseri'ne gelmemişlerdir.gelseler metallica'nın hala zımba gibi olduğunu anlarlardı
    (kinesis, 29.07.2008 00:50)
  4. son derece yalan bir sözdür ki 27 temmuz 2008 metallica istanbul konseribunu gayet güzel bir şekilde ispat etmiştir
    (eche, 29.07.2008 01:00)
  5. "slipknot da pireydi." gibi bir espriye yol açabilecek şey, cümle sanırım. ben yapmadım (dedi ve ormanın derinliklerine doğru yol aldı).
    (bomlet, 29.07.2008 01:03 ~ 01:03)
  6. konsere koşa koşa giden arkadaşların bi çoğunun daha önceden söyledi cümle

(bkz: biter mi hiç)
    (ucandosba, 29.07.2008 01:06)
  7. (bkz: metallica bitti) = (bkz: melih gökçek iyi bir başkandır)

edit: tabi ki de ikisi de doğru değil hele eşitliğin sağ tarafı hiç doğru değil
    (kızlaragösterilenpulkoleksiyonu, 29.07.2008 01:21 ~ 01:41)
  8. haliyle konsere gidenlerin şiddetle karşı çıkacağı yargıdır bu. pentagram çıktı, down çıktı, metallica çıktı aradaki farkı çıplak gözle gördük. herifler 100 yaşına da gelseler sahnedeki karizmaları başka. şarkıları başka, sözleri müzikleri...metallica metal dünyasını değiştiren, şekillendiren gruptur. burada metallica bitti ya geyiği yapmamızın tek sebebi adamların dinleyici profilinin çok aşağılara düşmesi. ben misal metallica dinlerim ama asla metallica tişörtü ile dolaşmam. çünkü artık amele de metallica tişörtü giyiyor, eline gitar alan nothing else matters çalıyor vs.

ama değiştikleri aşikar. bir adamın kariyerinin başlangıcında harika olan müzik kalitesi 20 senede geriye gider mi sizce? metallica müzikal anlamda dünyanın en iyi metal gruplarından biridir, hala. ama adamlar o hisli şarkıları yazarken 20li yaşlarda ve alkol komasında idiler. şimdi ise aile babası kıvamına geldiler. işin ilginci, normal şartlarda tamam ulan bırakıyoruz ne haliniz varsa görün şeklinde tepki vermesi gereken metallica tam aksine eski fanlarını kaybetse de yerlerine sayıca fazla yenilerini bulmakta zorluk çekmedi. kimse metallica dinlemek zorunda değil. kimse metallica'nın yeni albümlerini dinlemek zorunda değil. mesela ben reload'dan sonrasına pek takılmam. ama adamları dinleyen, seven, tapan bir kesim var hala. sadece bunun için bile bu ustalar saygı duyulmayı hak ediyorlar.
    (elladan tinuviel, 29.07.2008 01:29)
  9. üç beş arkadaş toplanıp biraz müzik dinledikten sonra veya az bi muhabbetden sonra aradan biri fırlayıp mutlaka bu lafı eder.
    "metallica bitti ya!" takiben; "piyasa oldu adamlar. yaşlandılar." lafını da duymamak işten değil.
    işte o zaman elinde gitar olan insancıklara; "hadi madem metallica'dan bişiler çal da dinleyelim" derim. "caddelerde ruzgar 'ı çalsam olur mu?" derler. gülerim. (götümle)
    metallica eskisi gibi değildir kabul ederim. ama bozuldu demeye de dilim varmaz hiç bi zaman. mini mini bir kuş'u bile cover'lasalar bişi çıkar ortaya. adamlar öyle veya böyle dünyayı sallamışlar. laf olsun diye bu grubu itin götüne sokmak ne sana ne bana düşer.
    ha nedir? bütün bunlar benim şahsi fikrimdir. james* osursa dinlerim arkadaş napayım alışkanlık belki de fanatizm. benim yanımda bok atmayın durduk yere. küserim. bende özledim and justice'leri cliff'i... ama şu an elde olanlarında kumaşı sağlam bi kere. o yeter bana.
    şu saatten sonra ne dinliyim hande yener mi?
    (papazzz, 06.08.2008 21:35)
  10. (fular, 06.08.2008 21:41)
  11. (selenikom, 06.08.2008 21:44)
  12. evet her güzel şeyin nihayet bir sonu vardır elbette yalnız; bu cumburlop ortaya atıverilen ortamda geyik başlatma aparatı olarak kullanılan sözün henüz doğru olmadığı kanısındayım, yaşlandılar filan ama, yani tamam okito dokito ama yapmayın yiğenim.

geçen bir eşraftan bir arkadaş şöyle bir yorumda bulunmuştu;
    "ya bana sorsan, şimdi bak abicim dinliyo musun? bana sorsan abi desen ki metallica mı yoksa murat boz mu? derim ki murat boz. sanat yapıyo olm adam sanat! metallica ne öyle dıngıdı dıngıdı bi sürü gürültü, pehh peehhh"
    önce üç dakika ben sonra beş dakika götüm güldü olaya daha sonra murat boz murat boz diye inleyen elemanı murat'a gerek kalmadan ben bozdum. ayıptır.

haa şu vardır o ayrı;

ibrahim tatlıses bitti ya
    (kunduz, 06.08.2008 21:48)
  13. (bkz: ybsgy)
    (pinkpillsandblueshots, 06.08.2008 21:51)
  14. bu geyiğin son bir örneği de geçtiğimiz günlerde barışarock kamp alanında görülmüştür/duyulmuştur. sabahın 7'sidir, mal gibi uyanmış, çadırda uzanıyorsunuzdur. o sırada tam arkanızda, çadırın yanındaki masada geyik dönmektedir...

-oğlum metallica konseri süperdi lan!
    +harbiden heee herifler 50 yaşında çatır çatır çaldılar lan.
    *ben size bir şey söyleyeyim mi?.. metalika bitti oğlum. sanki 20 yaşındaki halleri amına koyayım. abartmayın lan.
    -saçmalama be.
    *tabi oğlum öyle... zaten çaldıkları şarkılar çok zor değil ki...

tam bu sırada kahramanımız çok büyük bir bombayı daha patlatır;

*o değil de pantera rock n coke'a gelse... çok süper olurdu lan di mi? harbi kimler var bu sene rock n coke'ta?
    -yapılmıyor abi bu sene.

işte bu son diyalogtan sonra çadırdan kahkahanız yükseliverir istemeden. bu kahkaha konuşmalara bir ara verir. küçük sessizlikten sonra leziz müzik muhabbeti devam eder...
    (ceyyar kermit, 11.08.2008 18:06)
  15. genelde herkesten duyulması muhtemel bir cümle olsa bile, belli bi zamandan sonra, master of puppets gibi şaheserleri göremeyen metallica hayranlarının da söyleyeceğidir. çünkü onlar, thrash metal yapan metallica'yı dinlemeye alışmışlardır. modern rock yapan metallica'ya değil...
    (bcrichkerrykingwarlock, 11.08.2008 18:18 ~ 18:23)
  16. -olm bunlar pileybek yapıyor bence
    +tabi lan baksana gitarı bile plastik oyuncak
    -he walla bitmiş olm metalika
    +öle ya bak biz gençken hey hey hey hedbengler fln
    -evet evet de bir 3 hürel vardı noldu onlar
    +olm müzik bitti müzik 7-8 nota var zaten kaç tane değişik bir şey çıkar ki
    -tabi olm yalan onlar aynı şeyi cıs tık cıs tık dinliyoruz
    +izel çelik ercan vardı onlar noldu
    -bitti olm bitti
    (chladoceran, 11.08.2008 19:28)
  17. - oğlum bak zaten kirk satriani'nin en kötü öğrencisiymiş.
    - zaten lars'ta adam gibi çalmıyor öyle twin falan basmıyor.
    - cliff'te öldü zaten.
    - jason'da ayrıldı yerine yengeç gibi bi eleman geldi.
    - zaten aslında metallica baştan bitti mustaine'yi kovunca.
    - zaten ben eskiden metallica, teoman bi de eminem dinlerdim şimdi metallica dinlemiyorum.
    (knuckle, 24.08.2008 15:58)
  18. metallica bitti yasından ziyade metallica değişti ya klişesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. mantıken bakacak olursak load'dan itibaren metallica'da gözle görünür bir değişiklik vardır. ha bunu seven de vardır elbet. ama bir şeyi bir haliyle severken o şey değişirse bunu yadırgarsınız. eğer metallica'nın ilk albümü load olsaydı ben hiç dinlemezdim misal.

ama bunun için metallica'ya kızmak yumuşadınız yumoşlar sizi demek adamlara direk haksızlık. pekala da hayranlarını kaybetmemek için kendilerinden ödün vererek gaz şarkı yapmaya devam edebilirlerdi. ama içlerinden gelen şeyi yaptılar. çok tepki çektiler ama adamların samimiyetine inananlar onları dinlemeye devam etti sonuçta.

metallica'nın değişmesi mevzusu da çok dramatik. adamlar en sert ve tepkili parçalarını yaparken alkol komasındaydılar. ama yaş kemale erince, evlenip çoluk çocuk sahibi olunca alkol tedavisine girdiler. bir zamanlar adı alcoholicaya çıkan grup elemanlarının ayık kafayla şarkı yazması elbette garipsenecek bir durum. bana kalsa boktan hayatlarına devam etseydiler derdim ama yapacak bir şey yok.

son olarak metallica ile ilgili tüm fikirlerimi death magnetic'in çıkış tarihine kadar erteledim. ondan sonra sakin sakin düşünüp giri yazmaya başlayacağım böyle bir anlık gaza gelmeyeceğim. master of pupets kıvamında bir albüm olacak diyolar ki çok çok ümitliyim. eğer hakkaten öyle olursa her birimiz tükürdüğümüzü yalamak zorunda kalacağız ama bu albüm de fos çıkarsa bu başlık aşk başlığını tarihe gömer kanaatindeyim.
    (elladan tinuviel, 24.08.2008 16:00)
  19. zamanında "metallica'nın modası geçti ya" şeklinde akla zarar bi versiyonunu kullanmışlığım vardı,tövbe ettim sonra.
    (hellblazer, 24.08.2008 16:10)
  20. kesinlikle yanlış önerme. doğrusu için ;
    (bkz: ilk üç albüm süper gerisi bok gibi)
    (hplovecraft, 24.08.2008 16:34)
  21. resmi afişleri şöyledir:
    (görsel: metallica bitti ya/23352)
    (iao, 24.08.2008 17:25)
  22. "metallica bozdu ya" sendromunun ikinci ve tehlikeli evresidir. son evre olan "event varmış" evresine geçilirse hele, tedaviye kesinlikle cevap vermez.
    (closer, 26.08.2008 15:38)
  23. (bkz: @2402097)
    (southern man, 26.08.2008 15:53)
  24. metallica bitti mi? kurulmalarının neredeyse 30. yılında bile ülkede bombalar patlarken onbinlerce insanı etraflarına toplayan, arkasından konserin organizatörüne "abi bombalar için çok üzüldük başınız sağolsun" diyen bir grup, kayıplarına aldırmadan şovu devam ettiren bu adamlar nasıl biter? bu ne marjinallik, bu ne lahana turşusu?

(bkz: metallica biter mi ya)

(bkz: yazar burada sinirlenmiş)
    (itülmüş, 26.08.2008 15:54 ~ 15:55)
  25. "bitti ya" kabilesinin kuzey amerika kolundan otantik bir avcı obası. hayatta bir şey olamayacağını artık iyice aklı kesmiş insanın ilk refleksidir bir şekilde kendini gerçekleştirmişlerin düşüşlerinden avuntu payı çıkarmak. başarının, ikbalin ve yıldızlar arasındaki senior suit'in asla kalıcı olamayacağı sabit fikrinde garip, huzur verici bir yan vardır. aksi de fazla gelir hani.

belli bir yaşa kadar bu muhabbetlere takılanların, daha ciddi yaşlarda da "duydun mu komşu sony batmış", "duymaz mıyım general motors da göçmüş" tarzı demeçler verdikleri görülmüştür.
    (tembel, 26.08.2008 16:01)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil