x abartılmış balon bir y dir furyasının yeni ürünü. oysa ki hepimiz sektör lideri olmadan, göz önünde bulunan bir temsilci bulunmadan bir alanı tanımlayamayacağımızı biliyoruz. thrash metal nasıl bir şey sorusuna birimiz annihilator, birimiz anthrax, beri yandaki arkadaş megadeth, ötekimiz yok artık motörhead dersek thrash'in tanımı yapılabilir mi mesela? ha bana sorsan ben yine metallica thrash grubudur demem ama thrash metal'i en iyi temsil edenlerdendir. ortalama bi dinleyici kitlesine hitap edebilen ve babalar gibi (ne var?) kaliteli müzik yapan bir gruptur, sevilmesi hiç şaşırtıcı değildir. bakınız şimdi birkaç grup adı verdiğim için saygıdeğer bir argüman da sundum.
zevklerinize yön veren şey popülariteyse de, bu da ayrı bir tartışma konusu. insanın önce biraz da müzik zevki oluşturması gerek, oradan buradan toplaması değil. tanınmayan bir grupla/şarkıcıyla hasbelkader karşılaşıp bir süre fanboy olmak size level atlatmaz. öyleyse eğer, ilkokul arkadaşım resul'ü hiç dinlemediğiniz için sizi banal bulurum. espritüel kişiliğinizin zerre değeri kalmaz gözümde.
ama ne geyik çıktı arkadaş, belli bi kısım insanın sevdiği bir şeyi beğenmiyorsan haykır dağlara taşlara! ne de olsa mecbursun o belli şeyle muhatap olmaya, yalnızsın görüşünde. isyan et ki insanlar "aa, o kadar dinledik bak görüyo musun boktanmış meğersem" desinler, yalnızlığına ilaç olsunlar. metalikacılar genellikle "natingelsmedırs abi!" mottosuna sahip insanlar sonuçta. niye başka müzik türleriyle, hatta başka gruplarla ilgilensinler ki? hepsi manyaklar gibi metallica dinliyor 7/24, hepsi fanatik. biraz gözlerini açmak lazım.
ben de şimdi müzik hakkındaki tüm bildiklerimin yanlış olduğunu gördüm, ara sıra dinlediğim, epey de zevkle dinlediğim, bir müzik grubunu popüler olma hatasını affettiğim için pişmanım; pinhani ve plasiybo varken nasıl olup da metalika denen şeyi de dinleyebildiğime şaşıyorum. müzik zevkim yokmuş, kulağım keçi yavrularınınki duyuyormuş, karga gibi değerlendiriyormuşum filan (herhalde komik bulunan betimlemeler bunlar, ben bilmiyorum anlamını açıkçası). ya pinhani de abartılmış balon bir grup olursa ileride, herkesin sevmediği bir şeyler bulsam iyi olur.
not: yanlış anlaşılırım şimdi. placebo'nun da hastasıyım, pinhani'nin konserine de giderim, metallica buldum mu da dinlerim! lakin ne müzikte ne de itüsözlük'te taklitten hazzetmem. resmen 3 ay bıraktım sözlüğün kalitesi düşmüş diyenleri anlamaya başlıyorum. hayret bişi.