metalci bira içer çöp yer   

adana çık aradan

1. metalci felsefesinin özüdür. bu hadisenin yozlaşmasının tek sebebi bunun şaka olarak kabul edilmesidir ki ziyadesiyle yanlıştır.

metalci adam yaşamasını bilen adamdır bi kere. oturduğu masanın etrafında kendisi gibi 4-5 (yerine göre 6-7) eleman ve 40 -45 bira olan insandır. kara metalciyim , deathçiyim ayrımına girmeyen insandır. metalin her türlüsüne gönül vermiş kişidir. yeri gelir iron maiden'a secde eder , yeri gelir dimmu borgir ile coşar , yeri gelir sonata arctica dinleyip "vay m.k" der.

metalci kişi underground (bir arkadaşım buna siksok andırgırand demiştir ki çok doğrudur) olayına prim vermeyen kişidir. "şimdi bunun sözlerinde ne diyo?" sorusuna "abi ben müziği için dinliyorum bunu" demez , neyin ne olduğunu bilmek ziyadesiyle güzel bişeydir. hayatını da bu minvalde yaşar mesela. etrafında dönen türlü hadiseleri anlamaya çalışması bile tanrının bir lütfudur. burdan yola çıkıldığında ; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı utanç kaynağı sayan bir insan alnından öpülesi insandır.

evet metalci bira içer çöp yer. metalciliğin özü budur. gerisi de yalandır zaten.

edit : ekseriyetle zeki insanlardır (bkz: ironi mi o da ne)
    (chinaski, 06.07.2007 16:09 ~ 19:22)
  2. bir metalci* olarak günlük eylemlerimle doğruladığım önermedir. bira içmekle kalmaz her gün evdeki çöpleri yerim. (tabii ben çöp yediğim için atığım olmuyor da ev halkının çıkardığı çöpleri yiyorum.) hızımı alamazsam mahalledeki çöp bidonlarını karıştırır, içindeki kediyi köpeği kovaladıktan sonra leziz çöplere yumulurum. leziz dediğime bakmayın, aslında tatları iğrenç ama ben metalci olduğum için iğrenç olan şeyi sevme isteği duyuyorum. metalci kişi popüleri sevmez ya, meseleyi tam olması gerektiği gibi algılayıp çöplüğe yöneliyorum... etrafıma atılan türlü çöpleri yemem bile tanrının bir lütfudur.

bir metalci çöp yerken yemek artığı yiyeyim, pis yumakları mideme götüreyim ayrımına girmeyen insandır. çöplüğün ve pisliğin her türlüsüne gönül veren kişidir. yeri gelir küflü ekmek yiyip "gnam gnam" der, yeri gelir ekşimiş portakal kabukları ile coşar, yeri gelir sigara izmaritlerine secde eder.

metalci kişi dinlediği şeyin müzikal değeri olup olmadığına prim vermez. metal olduğu söyleniyorsa dinleyeyim der, mesela haggard ve korn arasında ayrım yapma gereği duymaz. ona göre metaldir dinlenir. ikisi de aynı değerde müzik yapmaktadır. ayrıca "offh ben çok farklıyım, karanlığımda acı çığlıklarımı sessizce içime atıyorum ve birazdan yediğim çöplerin arasında kan kusarak acımı derinleştireceğim." diyen, demeyeni de metalci kabul etmeyen alnından öpülesi insandır.

metalciler çöp yer. kendimden biliyorum. böyle de pis bir insanım.
    (panina manina, 06.07.2007 16:35)
  3. bira içmek eylemi kulağa hoş gelse de çöp yemenin dayanılmaz hafifliğiyle tanışmak isteyen metalcinin metal piyasasından tez zamanda çekilmesi kaçınılmaz olacaktır.
    (realisttermik, 06.07.2007 17:08 ~ 17:09)
  4. metalci nedir ne ya.hiç anlamıyorum insan sadece metal dinlemez ki yok metalci bira içermiş şöyle yaparmış sonra özentiler ortaya çıkıyor ben metalciyim lan diye dolaşıyorlar.böyle genellemelere gerek yok metalci ayran da içer döner de yer.
    (neyazdiginibilmeyendengesizkisilik, 06.07.2007 19:06 ~ 01.09.2007 18:23)
  5. - gençler ne alırdınız?
    + metalci bira içer çöp yer
    - abime bi çöp şiş at, bir de bira aç kazım
    $ rapçi şarap içer köfte yer
    - bi de köfte at, bol sirke var, peki siz?
    # arabexçi adana yer şalgam içer
    - abime booool acılı bi adana, bi de şalgam çek, siz?
    % abi, atmosferik yarrak metalciyim ben, zaten en başta bi bok yedim, bişe almıyim, sağol.
    - abime benden bi çay...
    (camel, 06.07.2007 19:14)
  6. eskiden beri var olmuş bir önermedir.aslında burada anlatılmak istenen rock/metal ortamlarının ne derece normal hayattan farklı olduğudur.bunu ''çöp yemek'' benzetmesi ile açıklamaları tıpkı bir şeyi çok beğendiğinizde ''hacı çok manyak mk'' demekle aynıdır.en azından ben öyle olduğuna inanıyorum.rock ya da metal dinleyen birisinin illa bira içip çöp yemesi gerekmez (smiley koymak isterdim buraya) ''müzik müzik içindir'' sözünü benimsemiş rock ve metal aleminde solumuş insanlar bunun sadece ve sadece bundan ibaret olduğunu anlayacaklardır.
    (great dilemma, 06.07.2007 19:23 ~ 19:24)
  7. bunu yapan olsa olsa trash metalcidir.*
    (camel, 06.07.2007 19:25)
  8. - bu evde mi yaşıyorsunuz?
    - evet.
    - gördüğüm kadarıyla buzdolabınızın içi küflenmiş.
    - dışarıdan alıyoruz biz yiyecekleri.
    - evet sevgili seyirciler. genç metalcilerin dramı gerçekten de yürekleri dağlıyor.
    - ne diyon lan ?!? olm bidaa gazetecilik bölümünden arkadaş çağırmak yok!!!
    - basına saldırı!!! nerde bu devlet ??
    - aaaaa??? manyak lan bu!!
    - genç kızların yeni sevgilisi burak, evinin kapılarını sadece bize açtı.
    - de get manyak!!
    - hayata kaynaşmak için. hoşçakalın...
    (şizofren ev kedisi, 06.07.2007 19:26)
  9. (bkz: götünden anlamak)
    (chinaski, 06.07.2007 19:27)
  10. pankçıyım üstüme işerim bok yerim ensesti severim birayla yıkanırım tripleri
    (xprozacx, 06.07.2007 21:28)
  11. önerme yanlıştır daha doğrusu bu önermeyi ulu orta yaymak yanlıştır, metal ruhu 80ler ruhu nerde heeayy diyen güzel insanlar bunu okumakla öğrenilecek bişeymiş gibi heryere yazdıkça cebinde bikaç 50likle sefil hayatı sürmeye çalışan yeni yetmeler çoğalacaktır yapmayınız etmeyiniz
    illa birine anlatcaksanız içki ortamında anlatın en güzeli

metalci* illa fakir sefil olacak diye bi kaide yok sadece
    baba parasıyla metal yapılmaz
    (head trıp hero, 06.07.2007 22:22 ~ 30.07.2007 01:16)
  12. bu felsefe ile yaşayan eski ev arkadaşımı en son dini bir kanalda ümraniye çöplüğünde metal şişeleri eşelerken gördüğümde çok üzülmüştüm. ardından arı bal yapar, balı insan alır yer, insan protein yapar, zkişir çocuk olur, çocuk çiçek kopartır tohumları düşer, yeni çeçek çıkar, çiçek polen yapar, arı poleni alır bal yapar... temalı bir programa başlayınca kanalı değiştirdim. belki de içimdeki eski ev arkadaşımı böyle görmenin üzüntüsü vardı... *
    (nickim elli karakteri geçemezmiş çok bilmişsin sen, 23.05.2008 00:16)