görseller
metalcimetalci

belki ilginizi çeker
  1. · türkiye de black metalci olmak
  2. · metal müziğin rock ın bir alt kolu olması
  3. · metal müzik
  4. · summer rocks open air festival 2007
  5. · emo
  6. · wacken open air
  7. · içmeyi bilmeyen insan
  8. · şekilci
  9. · weirdlola
  10. · kendisini metalci zanneden genç
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · yeşim salkım
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · prison brake
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · the twilight saga new moon
  8. · ecc ram
  9. · r leri söyleyememek

metalci  

sayfa  / 2
  1. metal türünde müzik dinleyen ve bu müziği alt kültürüne mensup olan birey.
    (skuba, 24.04.2004 11:58)
  2. "ask it why" adlı punk-hardcore grubunun yozlaşmış metalcileri taşladığı şarkı.

metalci
    -------

metalci olamak kolay
    siyah kot , tişört , postal
    erkeksen çok saç uzat
    eğer kızsan çok küpe tak

dinlerim ben nirvana
    bazen de metallica
    tişörtleri severim
    renklileri seçerim

bilmiyorsun sen kimsin
    yok birşeyden haberin
    yaran yoksa gocunma
    sözlerim anlayana
    (skuba, 24.04.2004 11:59 ~ 11:59)
  3. kendine rock dinleyicisi dedirtmeyen metalciler vardır bir de. ne dinlediğinin bile farkında değildir kendileri. "yazık!" diyor, kendilerini biraz yontmalarını diliyorum. (bkz. metal müziğin rock'ın bir alt kolu olması)
    (güzel abi, 24.04.2004 15:57)
  4. (creepingdeath, 04.08.2004 15:23)
  5. metal çıkartan işçilere verilen addır.yada metal müzik dinleyen ve hatta sırf metal dinleyen kişilerdir.
    (2mi3, 04.10.2004 22:48)
  6. eskiden ankara sakarya caddesinde oldukça paspal görünümlü ve asker çantası takan arkadaşlarımıza verdiğimiz genel ad.
    (80kilo, 13.10.2005 11:13)
  7. metalci adam bira içer çöp yer.
    (psychick, 26.10.2005 23:15)
  8. (bkz: blacksmith)
    (zaknafein, 14.01.2006 01:08)
  9. (jineps, 14.01.2006 03:09)
  10. genellikle metal müzik dinledikleri için kendilerini dinleyici kitlesinin en üst tabakasında gören insan topluluğu.onlara göre ne punk vardır ne alternatif ,ne klasik müzik ne pop ne ötesi;onları dinleyen insanlarda aşağılık şeylerdir.siz sırf müzik adına onların metal grubunda çalmayı bile göze almışken,punk dinliyosunuz diye sizi gruplarından bile çıkarabilirler.(ama elbette istisnalar kaideyi bozmaz)
    (tuesflagellumdei, 24.04.2006 10:46)
  11. (bkz: iron maiden)
    (bkz: slayer)
    (bkz: exodus)
    (bkz: megadeth)
    (bkz: metallica)
    (bkz: morbid angel)
    (bkz: kreator)
    (bkz: sepultura)
    (bkz: death)
    (bkz: celtic frost)
    (bkz: testament)
    (bkz: annihilator)
    (bkz: king diamond)
    (bkz: sodom)
    ...

gibi grupları dinleyip üstüne tişörtlerini giyen, "ben metalciyim" diye bağıran veyahut sadece bu grupları dinleyip sakin sakin yaşamına devam eden, "metalci adam şunu yapar bunu eder", "metalci adam her zaman daha sertini dinler" gibi kasıntılara girmeden yaşayan zararsız vatandaşlar olabilir.

ha, 1993 senesinde ilkokul 5'de sübyan sübyan akmar pasajına gidip kaset çektirdiğim zaman "ulan ben metalciyim, ne gusel" gibi triplere girmedim mi, girdim, sonra "ben 1988 senesinden beri, 6 yaşımdan beri metal dinliyorum" yapmadım mı , onu da yaptım lakin çocuktum, sübyandım, az da olsun içimde denyoluk vardı, hormonlar vardı...

şimdi görüyorum, eşşek kadar adamın "ben 6 yaşımdan beridir bilmem ne dinliyorum" diyen zihniyetin ne kadar aşılabileceğini, vücudunun her yerine dövme piercing yaptırıp, paramparça simsiyah kıyafetlerle dolanan gençleri, (bkz: gençler), aman diyorum, her zaman sidik yarıştırmanın daha da üstü var, yazıktır günahtır...
    (skuba, 17.10.2006 01:12)
  12. yıllar önce rock market diye bir program vardı, bir çok kereler "abi rock market ayıp oluyor, şunu neden metal market yapmıyorsun" diye ağlamaklı mesajlar geliyordu, o zamanlar hep böyle bir istek vardı içimizde, nedendir niyedir ?

acaba steve harris çıkıp, biz "rock ruhunu hiçbir zaman kaybetmemiş bir metal grubuyuz" dese, bu triplere giren topluluk nasıl bir kişilik bunalımına girerdi, merak ediyorum...

(bkz: kimim ben)
    (skuba, 17.10.2006 01:16)
  13. gerçekten metal müziği seven ve metal müzikle ilgilenen bi kişinin kendine böyle dedirtmeyeceğine inandığım bir sıfattır. (bkz: hurdacı)
    (weirdlola, 05.01.2007 17:31)
  14. bir dönem engizisyon tarafından satanistler gerekçesiyle yakılmış insan grubudur bunlar.
    (dream endless, 05.01.2007 17:38 ~ 17:41)
  15. ufuk & ercan* adlı iki benzersiz* adamın ve kendini bilmez bir kesim metal dinleyicisi yüzünden ön yargıyla yaklaşılmış insanlardır.

ilk olay şudur:
    metalci renkli giymez* noluyor metalci renkli giymeyince, karizma çiziliyor tabii, siyah giyeceksin ağır olacaksın, yarılacak mevzu olsa en fazla tebessüm edeceksin, kaşların çatık dolaşacaksın.

metalci adam pop müzik (hatta metal harici hiç bir müziği) dinlemez.
    saçmanın ötesidir. ananın karnında saxon mu çalıyordu ulan senin. hoş geliyor mu kulağına, eğleniyor musun/hüzünleniyor musun dinlerken. beğendin mi bitti olay.

abi adam özenti hem metallica dinliyor hem madonna.
    al bi' burdan yak. işte bu basmakalıplık metal dinlemeye başlayan küçük gençlerin beynini sulandırmıştır. "

ne dinlersin" şeklinde başlayan sorulardan ve metalciyle başka müzik bağdaşmaz baskılarına maruz kalan gençler "metalciyim abi başka bir bok dinlemem" artık diye kendilerini şartlamış, kendilerini ortama kabullendirmek için yaz/kış siyah giyerim anlayışına sürüklenmişlerdir.
    (venom, 11.02.2007 02:05)
  16. doksanlarda black sabbath, iron maiden, sepultura, dream theater dinleyip afedersiniz hayvanlar gibi gaza gelen tiplerdir..
    (fraktal, 11.02.2007 02:48)
  17. iki üç metal grup dinleyip,sadece siyah giyinen özenti gençlerin takındığı lakap.
    (ellisande, 11.02.2007 19:41)
  18. türkiye'de kapıldıktan sonra külfeti en çok olan akımlardan biridir.

nereden yerleşmişse tayfanın bilincine,
    *metalci adam pop dinlemez, metaldan başka bişey dinlemez.
    *metalci adam gülümsemez
    *metalci adam parasızdır, aç gezer, pistir, alkoliktir, saçları bok gibidir gibi kavramlar oluşturulmuştur.

metalin ilk çıkış zamanlarındaki halleri 3. maddeye hak verir niteliktedir, ama diğer iki kısım en kolpala genellemedir.
    "ay leyla çok özenti hem metallica hem madonna/britney spears dinliyor." diyerek küçük yaşta kabul görmeye çalışan bünyeleri adam gibi yapılan pop müzikten eserlerinden/sanatçılarından hatta hatta kendi kültürü olan müziklerden -türk sanat müziği, türk halk müziği- soğutmuşlardır.

sanki bu bünyelerin hepsi anasının karnından judas priestlerle saxonlarla mı çıktı!* onu da geçtim, 89-84 nesli ilkokuldaki nasıl hatırlamazözcan deniz'in meleğim parçasını, kızların bir spice girls, çıtır kızlar olduğunu, tom ve jerry, dispanseri diye tekerlemeler söylediklerini.

bahane hazır tabii: o zaman küçüktük aklımız ermiyordu.
    belki akılınız ermiyordu ama müziğe kapılıp kıpır kıpır oynamasını biliyordunuz.

son olarak public enemy- bring the noizedan bir alıntı yapmak istiyorum.
    "beat is the father of your rock 'n' roll"
    not: rock'n'roll diye kasdedilen kısım hard rock/metal cinsleridir.
    (venom, 06.04.2007 10:51 ~ 10:54)
  19. (bkz: metalik)
    (bkz: sacit özuğur)
    (kahnesty, 06.04.2007 11:11)
  20. (bkz: kalaycı)
    (ali kamber, 06.04.2007 11:20)
  21. ''ci'' yapım eki yüzünden içi boşaltılmış kavramdır. ''ci'' yapım eki ülkemizde değişik anlam yüklemesi nedeniyle kullanıldığından yanlış anlaşılmalara yol açmaktadır.

metalsever olarak da adlandıracağımız bu kitlede günümüzde 18 yaş altı gotik veletleri atmosferik yarrak metal gibi sevilmeyen türlerle de uğraşsa, hala apocalyptica konserlerinde pogo da yapmaya çalışsa yine bir metal kardeşliği, metal ruhu vardır. peki bu ruh nereden ve nasıl gelmiştir diye merak edecek olursak, bir iki kuşak geriye ve ilk rockbar müdavimlerine bakmak gerekir.

bir iki kuşak gerideki metalsever ağabeylerimiz o zamanki şartların da etkisiyle toplum tarafından dışlanıp, köşebaşlarında uzun saçları yüzünden dayak yemelerine rağmen, sevdalarından vazgeçmemişler ve uzun saçın kısmen de olsa topluma kabul ettirtmeyi de başarmışlardır. bir zamanların uzun saçlı birisi olarak bu nesile ne kadar teşekkür etsem azdır, çünkü saçımın uzun olduğu dönemde onların sayesinde toplum tarafından reddedilmedim.

yine hatırlayın, türkiye'de satanist olayları yaşanmaya başlandığında (tezgah gibi bir olaylar zinciriydi) yine eski nesil gençliğe sahip çıkmış, güven erkin erkal ve bazı pentagram üyeleri adeta tüm metal dünyasını tekbaşlarına savunmuşlardı. bu durumun etkilerini artık kısmen daha rahat görebiliyoruz, 99 yılların sonunda black sabbath evde dinleyemezken artık rahatlıkla daha yüksek sesle bile dinleyebiliyoruz. allah aşkına şeytan bunun neresinde

sonuç olarak metalci kavramı da en çok bizlerin önünü açan bu kişileri yıpratmaktadır diye düşünuyorum. üstelik müziğin evrensel olduğu düşünülürse yine aynı şekilde sanatsal değerleri yüksek olan türlerde dinlenmeli ve dinletilmelidir.
    (dünyayı kurtaran adam, 15.05.2007 10:55 ~ 11:45)
  22. metallerle uğraşan, metallerle ilgili meslek sahibi olan kimse anlamındadır.

ancak günümüzde özenti insanlar tarafından yaygınlaştırılmış, özenti bir kullanım şekli de bulunur. bu kullanım şekli metal müzik dinleyicilerine yöneliktir.
    illa ki müzikal açıdan kullanacak olursak, metalcilik: kıçına siyah pantolon, sırtına metallica tshirt'ü geçirmek ve nothing else matters eşliğinde headbang yapabilmektir. çirkindir, çirkeftir, bok yemektir.
    metal dinlemek bir karizma unsuru olmamalıdır. tıpkı her müzik tarzında olduğu gibi, dinleyen kişi tamamen kendi müzik zevkini orgazm derecesinde tatmin edebilmek için dinlemelidir onu.
    adabıyla metal dinleyen şahıslar da zaten metalci sıfatından ve bu sıfata layık insan gördüğü yerden koşarak uzaklaşır.

demem o ki; özenti insanlardan kaçınız. ha yok, çok iyi niyetliyseniz doğru yolu gösteriniz. (bkz: oha) (bkz: ne alaka)
    (arkhe, 25.06.2007 12:31)
  23. genelde metal müzik dinlediğini sanan insanların kendilerine yükledikleri sıfat. lakin çok saçma bir laftır. metal müzik dinliyorum demek varken metalciyimi seçen insanlar. hayır onlara şunu sormak lazım. sen hiç "ben klasik müzikçiyim, türk sanat müzikçiyim" hatta hatta müziği atmamız gerekiyor "ben türk sanatçıyım" diye birşey duydun mu? metal müziğin bir müzik türü olduğunu unutup onu farklı boyutlara taşıyan insanların dilinde sakız olmuştur artık metalcilik.

+ nbr olm napıyosun
    - iyi abi napiim işte müzik dinliyorum
    + ne dinliosun bakim
    - metalciyiz biz abi. sert takılıyoruz
    + vayy..kimleri dinliosun
    - işte avril lavigne,athena falan
    + yürü git lan!

lakin biri gelip metalciyim diyorsa ben onun metal müzik dinlemesinden şiddetle şüphe ederim.
    (rain frohagen, 25.06.2007 13:14)
  24. artık içi boş, bomboş rock müziğin bir türünün bir türünü, daha doğrusu müziğin bir türünün bir türünün bir türünü dinleyen insanlar topluğunun kendine taktığı sıfat.

böyle insanlara müziğin dışavurum olduğunu anlatamazsınız.
    (postsoul, 25.06.2007 13:42)
  25. (bkz: @1216137)
    (geceninpencesi, 25.06.2007 13:46)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil