belki ilginizi çeker
  1. · delikanlı metalci
  2. · psychedelic metal
  3. · poser
  4. · progressive metal
  5. · true metal
  6. · melodic death metal
  7. · metal türleri
  8. · speed metal
  9. · metal müzik
gündem
  1. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  2. · domuz gribi
  3. · galatasaray
  4. · ugg
  5. · erkekte ses tonu
  6. · kemal kılıçdaroğlu
  7. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  8. · mushroomhead
  9. · anlaşılamamak

metal ve metalin türleri  

1. müzikler arasındaki fraksiyon yetmezmiş gibi 10000 tane metal türünün ayyuka çıkması gerçeği. bu işin boku çıktı
    (hepten aykırı, 16.05.2004 15:01)

2. metal müziğin, konu bakımından çok geniş bir yelpazede şarkı sözü yazımı ve içinde barındırdığı enstürmanların (gitar, davul, vokal, klavye, bass vs.) esnekliği ve birbirleriyle pek çok değişik biçimde bileşebilmelerinden ileri gelen kaçınılmaz bir alt tür zenginliğine sahip olması.
    (soulforged, 16.05.2004 15:07)
  3. aynı enstrumanların funk ve jazz'da da kullanılmasına rağmen iki üç fraksiyonu vardır bu türlerin. ama metal abartmıştır, şaşırmıştır.
    (hepten aykırı, 16.05.2004 15:18)
  4. işin özüne bakılırsa metalin de aslında üç dört fraksiyonu vardır. tür olarak sayıca çok görünmesi ya da gösterilmesi esasında ticari kaygılara dayanır. her yeni çıkan grubun diğerlerinden farklı olduğunu gösterme amacıyla götten bir tür uydurulur. tabi her grubun icra ettiği türe kendi yorumunu katma, yeni ufuklara yelken açma durumu olduğu da gözden kaçırılmamalıdır. sonuçta işin temeli yaratıcılığa dayanır. kaldı ki çok fraksiyonu var diye bir müzik türüne bok atmak gereksiz bir hareket olur, keza bu türün çeşitliliğinin ve yaratıcılığının bir göstergesidir. bu tür ticari hareketlere prim vermemek dinleyicinin elindedir ve birey olarak yapabileceği tek şeydir. tabiki her türde olduğu gibi metalde de birbirinin tekrarı tınıları yapan grup çok boldur,özellikle bazı metal türleri kendini tekrar etmeye yatkındır. biraz ilgi ve merak bu tür taklit gruplardan uzak durulmasını sağlar. ayrıca blackçi trashçi tartışmaları, bok atmalar küfürleşmeler vs. akdeniz sıcağını yiyen heyecanlı türk gençlerine özgü bir harekettir, halbuki sakin olmak lazımdır keza bugüne kadar kimse benim kulağıma zorla kulaklık sokup istemediğim birşeyi dinlememe neden olmamıştır.
    (sizzle, 16.05.2004 15:53)
  5. psychedelic metal
    uykudamıyım uyanıkmıyım bilmiyorum. kafam bir. babamı görüyorum. annem babamı yiyor. bakkal 'nettin bacı daha bakkal borçları vardı' deyip annemi doğruyor. o da ne. o bakkal değil tanrıymış. bana gelip beni cennetle müjdeliyor. bu yüzden elini öpüyorum.

glam metal
    babam travesti olmuş. buna sinirlenen annem babamın çükünü kesip kendisine yedirmiş. bunu duyan bakkal kırbacını, kelepçelerini kapıp babamla acayip şeyler yapmaya başlamış. bu yüzden peruk takıp makyaj yapıyorum.

industrial metal
    babam demir çelik fabrikasında çalışıyor. annem layla da dj. bu yüzden dıp tıs dıp tıs.

nu metal
    metalle alakam yok. bu yüzden herkes sağ salim.

true metal
    tikiler annemi babamı doğramışlar. poserlar bakkala trip atmışlar. bu yüzden heavy metal kardeşleri, el ele bir araya gelin. kavga var. motorları da alın.
    (easy company, 14.10.2005 14:09 ~ 14:10)
  6. melodik fantezi metal (bkz: blind guardian)
    uzun yollardan geldim bir baktım bakkalın yerinde yeller esiyor. ejderhalar kasabamı yakmış, her yer savaş alanına dönmüş. annemi işkence ederek katletmişler, babam savaşarak kahramanca ölmüş (ona çekmişim heralde). lirimi alıp yola çıkmalı, bakkalı kurtarmalıyım. bu yolda maceradan maceraya koşacağım, elflerle cüceler bana yardım etcekler.. öykümüz nesilden nesile aktarılacak!
    (nighttimebird, 27.11.2005 01:51)
  7. metaller:
    aynı cins atomların sıkı istiflenmesi ile oluşan bir yapı meydana getirirler. atomlar arası metalik bağlar vardır. bazen de heteropolar ve van der waals bağları arasında geçişler gösterebilirler. metallerin ortak özellikleri vardır. mesela, ısı ve elektrik iletkenlikleri yüksektir. metalik parlaklıkları vardır ve parlatılmış yüzeyleri iyi yansıtma özelliği gösterir. kırılma indisleri ve ışığı soğurma indisleri yüksektir. özgül ağırlıkları diğer minerallere göre daha yüksektir.

metal türleri:

(özgül ağırlıklarına göre)
    1. ağır metaller: atom kütleleri yüksek olan (özgül ağırlığı beşten yukarı olanlara) ağır metaller denir.bakır,kurşun,cıva,kadmiyum,manganez,çinko,altın vb. gibi geniş bir element dizisini kapsayan ağır metallerin tümü,doğal çevrelerde zayıf derişimlerde bulunur ve farklı kimyasal özellikleri olan uyumsuz bir grup oluşturur.
    2. hafif metaller: özgül ağırlıkları beşten aşağı olan metallerle hafif metaller denir. alüminyum,potasyum,sodyum...

(oksijenin ve suyun etkilerine göre)
    1. suyu soğukta ayrıştıran,oksitleri,sülfürleri ve karbonatları çözünen tek değerli metaller: lityum,sodyum,potasyum,rubidyum,sezyum.
    2-suyu soğukta ayrıştıran,karbonatları çözünmeyen iki değerli metaller:kalsiyum,stronsiyum baryum.
    3-suyu kaynar haldeyken ayrıştıran ve oksidi hidrojen tarafından indirgenmeyen metaller: magnezyum,alüminyum.
    4-kızıl derecede,su buharını tersinir bir tepkimeyle ayrıştıran metaller:çinko,manganez,krom, demir,nikel,kobalt.
    5-kızıl derecede oksitlenen,fakat su buharını ayrıştırmayan ve oksitleri kavrulunca metal açığa çıkmayan metaller:kurşun,bakır.
    6-oksitleri ısıtılınca metali açığa çıkararak ayrışan metaller:cıva,gümüş.
    7-oksitlenemeyen metaller:altın,platin,palladyum,iridyum,rodyum ve rutenyum.
    (camel, 27.11.2005 02:08)
  8. progressive metal
    sabah uyandım, anne ve babamı uzun uğraşlar sonucunda alanında ilk olacak ilginç sanatsal şekillerde doğradım,
    bakkalı doğramak için yeni bi konsept düşünüyorum.

edit: copy paste değil tamamen kendi uydurmamdır.
    (trustno1, 27.11.2005 02:15 ~ 30.03.2006 18:04)
  9. (bkz: delikanlı metalci)
    (jamesdean, 25.03.2006 01:26)
  10. (bkz: türk milletinin genelleme çılgınlığı)
    (ben bilmem beyim bilir, 25.03.2006 02:14)
  11. arak metal

sabah uyandım annem çay koydu babam gazete okuyo
    mailime baktım bizim bakkal metal türleri hakkında yazı yazmış
    bakkalı kestim yazıyı kestim
    itü sözlüğe yazdım kimse anlamaz inşallah
    anne siyah tişört al bana,kesecem
    (şimdilikkararveremedim, 25.03.2006 14:11 ~ 14:11)
  12. gavur arkadaşın biri şöyle demişti zamanında;

a fairytale in different metal versions.

scenario: the princess is stuck in a big castle guarded by a dragon!

power metal:

the protagonist arrives riding a white unicorn, escapes from the dragon, saves the princess and makes love to her in an enchanted forest.

trash metal:

the protagonist arrives, fights the dragon, saves the princes and fucks her.

heavy metal:

the protagonist arrives on a harley, kills the dragon, drinks a few beers and fucks the princess.

folk metal:

the protagonist arrives with some friends playing acordions, violins, flutes and many more weird instruments, the dragon falls sleep (because of all the dancing). then all leave....without the princess.

vıkıng metal:

the protagonist arrives in a ship, kills the dragon with his mighty axe, skins the dragon and eats it, rapes the princess to death, steals her belongings and burns the castle before leaving.

death metal:

the protagonist arrives, kills the dragon, fucks the princess and kill her, then leaves.

black metal:

the protagonist arrives at midnight, kills the dragon and impales it in front of the castle. then he sodomises the princess, drinks her blood in a ritual before killing her. then he impales the princess next to the dragon.

gore metal:

the protagonist arrives, kills the dragon and spreads his guts in front of the castle, fucks the princess and kills her. then he fucks the dead body again, slashes her belly and eats her guts. then he fucks the carcass for the third time, burns the corpse and fucks it for the last time.

doom metal:

the protagonist arrives, sees the size of the dragon and thinks he could never beat him, then he gets depressed and commits suicide. the dragon eats his body and the princess as dessert. that’s the end of the sad story.

progresıve metal:

the protagonist arrives with a guitar and plays a solo of 26 minutes. the dragon kills himself out of boredom. the protagonist arrives to the princess’ bedroom, plays another solo with all the techniques and tunes he learned in the last year of the conservatory. the princess escapes looking for the ”heavy metal” protagonist.

glam metal:

the protagonist arrives, the dragon laughs at the guy’s appearance and lets him enter. he steals the princess’ make-up and tries to paint the castle in a beautiful pink color.

nu metal:

the protagonist arrives in a run-down honda civic and attempts to fight the dragon but he burns to death when his moronic baggy clothes catch fire.

(bkz: en iyisi orjinali)
    (weirdlola, 04.01.2007 17:49)
  13. anaları aynı babaları farklı olan metal türleridir.

ana tarafı (bkz: heavy metal)
    baba tarafı(bkz: çok var a.q)
    (genius kusagami, 04.01.2007 18:15)
  14. metal:a headbanger's journey belgeselinde zikredilen metal müzik ve alt dalları:

1. early metal (cream,jimi hendrix,deep purple)

1.a. hard rock (ac/dc)

1.b. shock rock (kiss,wasp)
    -----------------------------------
    hard rock ve shock rock'tan:
    1. pop metal (europe,quiet riot)
    2. glam metal (motley crue,skid row,twisted sister)
    2. a.industrial metal (fear factory,white zombie,ministry,marilyn manson)
    2.b.hard alternative (the smashing pumpkins,faith no more,rage against the machine)
    -----------------------------------

1.c. early punk (slash,damned)

1.d. power metal (accept,hammerfall,manowar,rainbow,helloween)
    1.d.1.new age of british heavy metal (motörhead,iron maiden)

1.e. progressive (dream theater,rush,evergrey)
    1.e.1.stoner metal (trouble,cathedral)
    1.e.2.grunge (nirvana,pearl jam,soundgarden)
    1.e.3.goth metal (therion,anathema,paradise lost)
    ----------------------------------------------
    grunge ve goth metal'den:
    1.nu metal (bio hazard,korn,slipknot,limp bizkit,disturbed)
    1.a.new wave of american metal (shadow fall,lamb of god,darkest hour,unearth)
    ----------------------------------------------

1.f. hardcore (black flag,bad brains,minor threat)
    1.f.1.thrash (slayer,metallica,megadeth,sepultura,pantera)
    1.f.2.first wave of black metal (mercyful fate,venom)
    ------------------------------------
    thrash ve black metal'den:
    1.death metal (death,cannibal corpse,sodom)
    2.grindcore (napalm death,brutal truth)
    3.norvegian black metal (borgorath,satricon)

ayrıca death metal ve grindcore'dan:
    1.metalcore (machine head,hatebreed,stormtroopers of death)
    2.swedish death metal (arch enemy,soilwork,dark tranquillity,the haunted,at the gates)

diğer metal türlerinin doğuşu da böyle gerçekleşmiş.örnekler hepsini kapsamıyor elbette.
    (stone cold, 11.03.2007 18:10 ~ 18:14)
  15. (bkz: heavy metal/@1292951)
    (recai pengül, 19.05.2007 23:24 ~ 23:24)
  16. http://www.last.fm/...
    (raptor, 20.05.2007 02:01)
  17. (bkz: tosunpaşa metal)
    (cihang bira, 10.07.2007 03:47)
  18. love metal

sabah ağlayarak uyandım, sana aşığım. annemi doğramışlar, seni seviyorum bir tanem. babamı da doğramışlar, sana tapıyorum. bakkalı da doğramışlar, seni sevdiğimi söylemiş miydim?
    (ronn, 31.07.2007 12:18)
  19. metal alaşımları mesela demir bazlı ve demir bazlı olmayan diye ikiye ayrılır.demir bazlı olanları dökme demirler ve çelikler şeklinde ikiye ayrılırken diğerleri aluminyum alaşımları,süperalaşımlar falandır.
    metalleri çeşitli özelliklerine göre de türlere ayırabiliriz;yoğunluklarına göre hafif metal-ağır metal gibi.
    (darksideofthemoon, 31.07.2007 13:01)
  20. (bkz: death)

ister metal türü olarak olsun, ister grup ismi olarak olsun. ikisi de graldır.
    (emily, 12.10.2007 22:09 ~ 22:09)
  21. alkali metal,ağır metal,hafif metal vs.
    (hepböylebirnickimolsunistedim, 12.10.2007 23:08)
  22. (bkz: metalurji ve malzeme mühendisliği)
    (gizli özne, 02.03.2008 15:11)
  23. gitar, bas, davul ve vokalden oluşan adı ve türevlerinin ne olduğu bence önemli olmayan müzik türüdür..bunların yanına 2.gitar,klavye,flüt ,keman,bağlama....v.s zevke göre eklenebilir..önemli olan adı ve türü değil alınan müzikal zevktir..
    (sentenced59, 26.03.2008 21:45)
  24. hiç bir zaman çözülmeyecek olan bir problemdir.

-yav korpiklaanidiye bir grup dinledim iskandinavmış bunlar manyak güzel folk öğeler içeriyor.folk'un dibine vurmuş amcalar.
    -ama kaancım o davula sert vuruşları bana battle metali çağrıştırıyor.hem folk-metal'de yan flüt olmaz mıydı?
    -battle metal olabilmesi için bir kere savaş kıyafeti giymeleri ve yüzlerini boyamaları lazım ve deli gibi brutal yapmaları lazım
    -ikiniz de saçmaladınız .heriflerin taktıkları şapkaları görmediniz herhalde.apaçık biz viking metal yapıyoruz diyorlar yuh size yani.
    (pakanajuhla of boreat, 06.05.2008 01:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil