metafizik öge 

adana çık aradan

1. (bkz: sözlükte statü)
    (gxix, 14.03.2006 18:23)
  2. beş duyu organımız ile farkında olamayacağımız öğelerdir..

hissetmekte bu denli güçlük çektiğimiz için varlığı sürekli sorgulanır..in, cin, hayalet, ruh, muh hepsi bu kategoriye girer..inanları çok olduğu gibi, konu hakkında "hadi ilerleyin biraz" diye demeç verenlerin sayısı da fazladır..

bir aralar türkiye dergi furyasında bilinmeyen diye yanılmıyorsam haftalık yayımlanan bir mecmua vardı..bu tarz konulara çok takılmıştı..çocukluğumda sürekli olarak arka odaya giderken evdeki tüm ışıkları yakmama, geceleyin uyurken duyduğum en küçük tıkırtıda* hassktr olmama neden olmuştu..beni acaip korkutmuş, psikolojimi bozmuştu..allah cezasını versin bu dergiyi çıkaranların..

yok olm öyle şeyler..hadi ilerleyin biraz!
    (zeus, 21.06.2007 09:17 ~ 09:22)
  3. zaman içinde ortalamada sayıları ya azalır ya da aynı kalır bu öğelerin. daha önceden bilinmeyen metafizik öğelerin keşfi kanımca metafiziğin tanımı gereği az görülür zor bir şey olmalı. bir defa bilimin araştırma sahasına girdikten sonra "yok yahu bu meğer metafizik bir öğeymiş." diyip geri bıraktığımız bir şey de pek yoktur. ancak teknik ve bizim bilgimiz geliştikçe daha öncede metafizik olarak algılanan öğelerin bir kısmı nesnel olarak araştırılabilir açıklanabilir öğelere dönüşebilir.
    (recai pengül, 21.06.2007 10:24 ~ 10:24)
  4. "fizik ötesi", "madde ötesi" anlamlarına gelir. görmedim, duymadım, bilmiyorum ama hissediyorum hesabı.
    (draco, 21.06.2007 10:26)