belki ilginizi çeker
  1. · sözlükte statü
  2. · satatünün iyisi kötüsü olmaz statü statüdür
  3. · kullanıcı dostu
  4. · yaran statüler
  5. · tüm zamanların en iyi 100 film repliği
  6. · sevgiliyi kaybetmemek için tavsiyeler
  7. · ünlülerin olası sözlük statüleri
  8. · right lane must exist
  9. · itü sözlük radyosu
  10. · statü
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · yılmaz özdil
  4. · erkekte ses tonu
  5. · galatasaray
  6. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  7. · annelerin yakışıklı anlayışı
  8. · dma
  9. · free

metafizik öge  

1. (bkz: sözlükte statü)
    (gxix, 14.03.2006 18:23)
  2. beş duyu organımız ile farkında olamayacağımız öğelerdir..

hissetmekte bu denli güçlük çektiğimiz için varlığı sürekli sorgulanır..in, cin, hayalet, ruh, muh hepsi bu kategoriye girer..inanları çok olduğu gibi, konu hakkında "hadi ilerleyin biraz" diye demeç verenlerin sayısı da fazladır..

bir aralar türkiye dergi furyasında bilinmeyen diye yanılmıyorsam haftalık yayımlanan bir mecmua vardı..bu tarz konulara çok takılmıştı..çocukluğumda sürekli olarak arka odaya giderken evdeki tüm ışıkları yakmama, geceleyin uyurken duyduğum en küçük tıkırtıda* hassktr olmama neden olmuştu..beni acaip korkutmuş, psikolojimi bozmuştu..allah cezasını versin bu dergiyi çıkaranların..

yok olm öyle şeyler..hadi ilerleyin biraz!
    (zeus, 21.06.2007 09:17 ~ 09:22)
  3. zaman içinde ortalamada sayıları ya azalır ya da aynı kalır bu öğelerin. daha önceden bilinmeyen metafizik öğelerin keşfi kanımca metafiziğin tanımı gereği az görülür zor bir şey olmalı. bir defa bilimin araştırma sahasına girdikten sonra "yok yahu bu meğer metafizik bir öğeymiş." diyip geri bıraktığımız bir şey de pek yoktur. ancak teknik ve bizim bilgimiz geliştikçe daha öncede metafizik olarak algılanan öğelerin bir kısmı nesnel olarak araştırılabilir açıklanabilir öğelere dönüşebilir.
    (recai pengül, 21.06.2007 10:24 ~ 10:24)
  4. "fizik ötesi", "madde ötesi" anlamlarına gelir. görmedim, duymadım, bilmiyorum ama hissediyorum hesabı.
    (draco, 21.06.2007 10:26)
  5. şahsımın aylardır çakılı kaldığı statü tanımı. bunun bir işaret olduğunu düşünmekteyim artık. bir güç var biliyorum, her şeyi söylemek mümkün, epeyce yaklaşmışım, duyuyorum, anlatamıyorum.
    (adrian, 20.01.2009 22:43)
  6. bunların birtakımı bazen harekete geçer *
    (easy company, 20.01.2009 23:05)
  7. aylardır bıkmak bilmeden statüm olmuştur. eğer daha fazla bu statüyü taşırsam bir şeyler olduğundan şüphelenmeye başlayacağım.
    (samalith, 07.03.2009 06:45)
  8. an itibariyle şahsımda karşıma çıkan statüdür. sırf bu statü isimlerinin hepsini öğrenmek için insanın sözlük kasası geliyo*. hepsini bilen varsa bi şekilde söyleyiversin bana.
    (fade to black, 11.04.2009 01:49)
  9. yeni statümdür kendileri. bir hafta içinde üç aşama kaydettim. sonum hızlı giden atın sonuna benzemez umarım. artık ne olduğunu sorgulamıyorum. gelenin başımın üstünde yeri var.
    (merlot, 21.04.2009 14:08)
  10. aylardır hiç değişmeyen statümdür. kıllanmaya başladım.
    (samalith, 21.04.2009 14:24)
  11. (bkz: statünün iyisi kötüsü olmaz.statü statüdür.)
    (iron fist, 13.05.2009 02:22 ~ 13.07.2009 13:57)
  12. hızına yetişemediğim statülerim arasında en çok hoşuma gidenidir.kendimi bi bok sanmaya başladım,gizemli falan..
    (medusa, 08.07.2009 01:36)
  13. an itibariyle nickimin yanında gördüğüm ilk statümdür.
    allah kabul etsin.
    beni bu tanımlayla değerlendiren arkadaş lütfen mesaj yazsın.
    erkekse maça,kızsa yemeğe götürecem.
    yani kötü bir niyetim yok.
    bunu makina otomatik yapıyor filan diyorsanız o makinayı istiyorum,format çekecem.
    belki ıslah olur.

edit: bu giriyi yazdıktan 24 saat sonra nickimin yanında kaymış paradigmaisimli bir sıfat görmüş bulunuyorum. kim akıl ettiyse kayanlarınız bol olsun diyor, başka bir şey demiyorum.

edit 2: üstteki editten 48 saat sonra post modern antikayı gördüm. sayısal değer 395. bu sıfatların şahsımla hiç bir alakası olmadığını o dakka anladım. resmen kayınvalidemi tanımlayan bir sıfatın nickimin yanında ne işi var dedim hatta.
    bunları yazıyorum, gerek yeni nesiller gerek statü işine kafası takılanlar sıcağı sıcağına izlesin deyu.

edit 3:üstteki editten 24 saat sonra kullanıcı dostu yazdı.sayısal değer 398. dost sözcüğü hoş fakat kullanıcıya kıllandım. merak edenler için sözlükteki rutin seyrimi sürdürmeye devam ediyorum. sempati veya antipati kaygım yok. iyi yazdığımda oluyor, ota boka yazdığımda oluyor.
    çok nadir de olsa bazı girilerimi çöpte bulduğum oluyor, özel bir şey yok yani.
    (maestromanick, 30.07.2009 01:44 ~ 04.08.2009 01:40)
  14. bodoslama bir şekilde şahsım butonunda ortaya çıkmış statü derecesi. önemli olan şu bundan önce statüm bile yoktu. hayır ve şer tanrıdandır dedim ve konunun üzerine gitmemek için ellerimi don lastiği ile bağlayıp hakkında birşeyler yazmamak için çok kastım ama olmadı. böylesine gizemli güçleri olan bişey bu. metafizikle aram pek olmamasına rağmen şahsıma bunu uygun gören tüm yetkilileri saygıyla selamlıyorum.
    (agnus dei, 01.08.2009 10:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil