görseller
met üst 

belki ilginizi çeker
  1. · metin üstündağ
  2. · okuma parçası
  3. · met
  4. · vasati kırk çöp
  5. · insan düşünen bir hayvandır
  6. · aziz nesin
  7. · ölüm
  8. · taksim meydanı
  9. · dürrük
  10. · faust
gündem
  1. · ezel
  2. · galatasaray
  3. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  4. · yeşim salkım
  5. · author
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · dünyanın en güzel anı
  9. · ankara

met üst  

1. metin üstündağ'ın çoğunluk tarafından bilinen adı.
    (wondrous, 22.10.2005 23:39)
  2. - benim hangi yanımı en çok seviyorsun?
    + etyen mahçupyanını*
    (vikartindur, 03.08.2006 14:14)
  3. bir eşi daha bulunmayan 'hasar tespit uzmanı'!, kalp ağrı kesicisi, gri bulutlarla kaplanmış günlerin arka fon sesi. özlü sözlerini ve karikatürlerini okudukça hiç tanımadığınız halde bu tosun yanaklı insanın omzuna başınızı yaslayıp sarılmak istersiniz. yağdan arındırılmış kalp dostu adam.

met üst ismi ise, mahkemelerle uğraşıp durduğu bir dönemde tanınmamak için şakayla karışık bir şekilde yazılarının ya da karikatürlerinin başucuna attığı bir imzadır.

o hep ne kadar saçma sapan detaylar içinde boğulup gittiğimizi bize anlatmaya çalıştı, fakat bu ülke onu hep çok üzdü, önemli bir hayat memat menajeri, tam da kıvamına uygun hafifçe delirmiş bir felsefeci olduğu halde, belki de mizahla ilgilendiği için asla hak ettiği ilgiyi göremedi.

"bu hayat benim için çok büyük bir komplo oldu!" m. ü.
    (geber marla singer, 30.01.2008 13:39 ~ 13:39)
  4. hiç gülemediğim,espri anlayışını yavan kelime oyunları üzerine kuran çizer.saygı duyarım ama,eskilerdendir zira,ayrı.
    (darksideofthemoon, 28.04.2008 12:37)
  5. pazar sevişgenlerinin yaratıcısı. (bkz: metin üstündağ) çizgileri ısrarla yamrı yumrudur, penguendeki özlü sözlerinin çoğu özsüz ve dikkate değmezdir. ama seveni de vardır, ona saygı duyulur.
    (ntcik, 28.04.2008 12:56 ~ 22:15)
  6. yıllar önce tüyap kitap fuarında penguen'deki köşesine imza istediğimde "emrah naaber?" şeklinde imza atmış kendine özgü bir tarzı olan karikatürist.
    (emrahman, 28.04.2008 13:18)
  7. tanımasam ya kadın, ya da gay diyeceğim yazar/çizer. sürekli kadının gözünden dünyaya bakıyor ve enteresan şekilde bunu başarıyor;

kadın: senin yanında gerilmiyorum, panik olmuyorum, başımı önüme eğmiyorum, üstümü başımı çekiştirmiyorum, kendim oluyorum, korkmadan gülüyorum, mutluyum. bana kadınlığımı hissettiremiyorsun.

erkek: ...
    (tatalu, 23.09.2008 18:32 ~ 18:32)
  8. " hepimiz piyonuz şu hayat oyunu'nda, çocukluğumuz hariç her şey ego ego lego ... "
    (konuş vega abla beni bi tek sen anlarsın, 27.02.2009 19:05 ~ 19:18)
  9. "asılıyoruz hayata, hem de mandalsız" diyen kişi.
    (evci, 27.02.2009 20:21)
  10. *neden çok içiyorsun dostum?
    -içki,decoder oluyor ,hayat ve insanlarla arama.
    (adamkitap, 14.04.2009 21:09)
  11. gökten herkesin başına nur yağsa
    benim başıma çük düşer
    sevdiklerim nedense beni hep
    öldürerek sevmek ister...

mısralarını içeren ne yapsam olmaz adlı "okuma parçası" (bkz: okuma parçası) ile gönlümü bir kez daha fethetmiş olan çizebilen, yazabilen, düşünebilen güzide insan..
    (minti, 13.08.2009 19:10)
  12. "dışlanmak içlendiriyor insanı."
    (stellastarr, 10.09.2009 18:36)
  13. "ya burasıysa aslında , düştüğümüz ıssız bir ada" sözü ile insanı yalın bir gerçekliğe çarptıran ve bir o kadar da he ulan dedirten adam.
    kısa ve öz yazar , kısa kısa dokunur hayatlarımıza.
    (gajo, 23.09.2009 15:26)
  14. *ihmal sonucu dünyaya düşmüş gibiyiz.

*rövanşında gibiyiz hep bir şeylerin.

*zamanla sınırlanan bir şey tamamen özgür olamaz.

*hevesimiz kokuyor olmamışlıktan.

*ağırlığı olan düşüyor.

*seviyorsun diye takdir bekleme.

*bu hayat benim için çok büyük bir komplo oldu.

sözlerinin sahibi tombul yanaklı patates çizgili adam.
    (geber marla singer, 30.09.2009 14:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil