yalısında battal boy galatasaray bayrağı asılı olan,konuşma temposuyla uzun süre daşak konusu olmuş, berna adlı gösterme yardımsever bir eşi ve iki oğlu bulunan eski siyasi lider.
ortaokulda hesitate fiilini öğrenirken "mesut yılmaz always hesitates when he talks/is talking/speaks" * diyerek hocanın verdiği örneğin kahramını, kelimeyi asla unutmama sebebim..
kendisi alman hayranı olmasıyla bilinir. zaten alman bursu ile almanya'da eğitim görümüştür. ancak son dönemlerde meclis insan hakları komisyonu'ndan nevşehir milletvekili mehmet elkatmış'ın bildirdiğine göre; hristiyanlık propagandası yapmak amacıyla almanlar adında nevşehire bir üniversite açmayı düşünüyormuş.
(bkz: ıı. enver vak'ası)
"bu ülke için iyi şeyler yapacağım" deyip de,"içses"inde "bu ülke insanı kadar saf yok,kendim için iyi şeyler yapacağım" diyen adam.tansu çiller ile sürekli bir sidik yarışı içerisinde olsalar da,dolandırıcılık konusunda organize hareket ederler..siyaset dayanışma değil midir zaten efendim?..
vaktizamanında "kıbrıs meselesi ab üyeliğine engel olmayacaktır." diyerek geleceğe dair gerçekçi(?!) çıkarımlar yapan bir dönemin başbakan yardımcısı. bir milletin gözlerinin içine baka baka nasıl yalan söylenir, insanlar nasıl aldatılır, uygulamalı olarak göstermiştir sağolsun.
anavatan partisini tek başına iktidarken devralıp %3 civarında oyla bırakan muhteşem lider. cümlelerinin arasına reklam alınabilmesiyle tanınmıştır. ayrıca girdiği son seçimlerde mahsun kırmızıgül konserleri vererek mitinglerine insan toplamaya çalışmış partisinin durumunu iyiden iyiye gözler önüne sermiştir.
mesut yılmaz'ın benim gözümde taban yaptığı dönem, anayol hükümetinde düşman kardeşi, tansu çiller'le merkez sağı çökertmekten başka bir ortak nokta bulup iki partinin ne kadar yüce divanlık, gensoruluk, anayasa mahkemelik* davası varsa mecliste sümenaltı ettiği dönemdir.
çok sık erken seçime gidiyor diye kendisine iktidarsız denilmiştir tansu çiller tarafından.
kasım 2002 genel seçimlerinin bizi kimlerden kurtardığını düşünürsek, simdiki meclis ufak bir bedel bence.
zamanın en iyi korunan adamı, hiç korumam yok dediği zamanda 7 kişi olurmuş yanında. seçimde baraj altı olcağını anlayaınca yalandan da olsa milli güvenlik tartışması başlatmaya çalıştı, ülkeden kovdular adamı.
siyasete geri döneceğini açıklayarak yüreklere korku salmış siyasetçidir.neye güvenip geri dönmeye kalktığı gerçekten merak konusu, bugüne kadar ne verdi ki ne bekler bu zat, fakat halkın da ona geri döneceği aşikardır...
(bkz: döncem ben sana)
habertürk'te katıldığı bir programda aynen şu cümleleri sarf etmiş ve gerçek niteliğini farkında olmadan da olsa ekranlara taşımış kişidir;
"siyasetten uzak kaldığım şu 3 sene, yüce divan'daki yargılanmam devam etmesine rağmen hayatımın en güzel 3 yılı olmuştur. hayatımda hiç yapmadığım şeyleri yaptım(buraya dikkat): kitap okudum, gezdim, almanya'da doktora dersleri verdim."
kendisi söylemeden de biz onun ne kadar okuduğunu ne kadar gezdiğini* anlamıştık ama durumun bu kadar vahim olduğunu bilmiyorduk.
sayın yılmaz lütfen o 3 sene yaptığınız işi bir 33 sene daha yapın belki iki kelam laf etmeye yüzünüz olabilir. kitap okuyun, gezin, alamanya'lara gidin ama lütfen bize uzak allah'a yakın olun.
bugün 3 yıl aradan sonra ilk kez gittiği rize'de miting düzenleyerek siyasete resmen dönmüş eski başbakan. memleketinde hatırı sayılır, coşkulu bir kalabalık toplamıştır.
mavi akımı karadenizin altına değil bizim cebimize döşeyen liderimsi. bu projeyle türkiye milyarlarca dolar zarar uğramıştır. daha ucuz türkmen doğalgazı varken ki bu fark 3 te bir oranındadır gidip rusyadan dogalgaz almak ve bu boru hattını döşemek, bakımını üstlenmek bir mesut yılmazın aklına gelmiş galiba. keşke gelmeseymiş bizde ucuz bir sekilde ısınabilseymişiz.