|
|
- msn plus ın özelliklerini kullanıcılarına anlatan hede.. bir de bu var tabi ki.. (bkz: stuff plug)
- tek kelimeyle mükemmel bir msn güzelleştirme programı..o kadar mükemmel özelliklere sahip ki kanımca msn plus'ı cebinden çıkarır..neler mi var? hemen genel bir bakış yapalım :
-- karşıdakinin display picture'ını kendine kopyalayabilirsin..(çok çakalca..)
-- biri seni sildiğinde, biri offline olduğunda, biri seni eklediğinde, biri appear offline olarak msn'e bağlandığında haberin olabilir..(kaçabilirsin ama saklanamazsın modu..)
-- kendini mobil bir telefondan ya da webmessengerdan bağlanmış gibi gösterebilirsin..(olayı ne bunun anlamadım..)
-- karşıdaki isim webcamini açtıysa webcam'den görüntü kaydı yapabiliyorsunuz..(röntgenci şahin k modu..)
şimdilik keşfedilen özellikler bunlar..isviçreli bilim adamları yaptıkları açıklamada araştırmalara devam ettiklerini ve en kısa zamanda yeni sonuçlarla tekrar karşımıza çıkacaklarını belirttiler..(rafael, 28.09.2005 19:00 ~ 22.07.2007 20:14)
- isviçreli bilimadamları yaptıkları araştırma sonucunda bu programda bug tespit ettiler..bulunan sonuç şöyle :
messenger discovery'nin en şekil özelliklerinden biri olan "biri konuşma ekranını kapattığında haber verme" aksiyonu sadece ekran kapandığında değil, ekran başlat çubuğuna çekildiğinde de alarm veriyor, ayrıca mass messaging olayında da fazlasıyla baş ağrıtıyor..
isviçreli bilimadamları üzgün, isviçreli bilimadamları sitemkar..(rafael, 28.09.2005 19:31 ~ 19:32)
- yanılmıyorsam messenger 7 ile beraber yapılan bir değişiklik sonucu pencere kapanması olaylarında aynı işe yarayan diğer tüm plug-in ve üçüncü parti yazılımlarla beraber patır patır sıçabilen bir alettir. teorime göre 6.x sürümlerinde yalnızca pencere kapandığında gönderilen conversation closed handler'ının çeşidi messenger 7'de conversation closed ve conversation minimized halinde iki taneye türetilmiş, bunu algılayan yazılımlarsa bu iki sinyali ayırt etmeyerek iki durumda da conversation closed uyarısı vermeye başlamıştır. ilerki sürümlerde düzelir diye bekliyor, bu pencere fetişinin artık toplumdan silinmesini diliyoruz.
- windows 8.0 live beta için olan versiyonu http://live.msgdiscovery.com/ adresinden edinilebilir. freeware'dir. buyrun rahatça kullanın.
edit: kırık linki düzelttirten orphaned land'e teşekkürü bir borç bilirim; kendisine esenlikler dilerim.(tuygun, 01.06.2006 20:21 ~ 25.07.2007 15:11)
- size pencere açmış ama laf etmeden kapamış insanları bile görebileceğiniz program. messenger live ile uygun olanını yapmış olsalar bile henüz eski versiyonlarında çalıştığı gibi çalışmamaktadır. bunun sebebi microsoft'un açıkları görüp kapatmış olması da olabilir tabii.
- bilgisayarı mahveden program. ama olumlu yanları öyle fazla ki, olumsuz yanlarını görmüyorsunuz.
imitate diye bir command mevcut mesela. bu command ile karşıdakinin nickini ve yazı fontlarını taklit edebiliyor, konuştuğunuz kişinin "ben ne zaman böyle bir mesaj gönderdim ya?" diye mavi ekran vermesine sebep olabiliyorsunuz.
- yeni sürümünde "x konuşma penceresi açtı" yerine "x konuşma penceresi açmış olabilir" cümlesini kullanarak olası göt olma durumlarından kendini kurtarmaya çalışmıştır.
(lethe, 12.03.2007 21:14)
- son sürümü bilgisayarı acayip yavaşlatan program. şiddetle kaçınınız. bi önceki sürümü tercih edilir.
- tavsiye edilmemesi gerekir.. çünkü; buzdolabının üstüne mıknatısla yapıştırılan elma, armut süsleri kadar bile gerekli değildir..
- bir süre sonra sürekli hata verip messengerı açamamanıza neden olduğundan silinen msn eklentisi.
(xanax, 16.03.2007 22:50)
- huzur bozan insanı paranoyaya sürükleyen msn eklentisi. yok bu bana niye konuşma penceresi açtı, yok bununla benim ne alakam var yoksa beni seviyor mu vb. gereksiz kuruntulara boğar. hiç bulaşmayın en iyisi.
(elisa day, 16.03.2007 22:54 ~ 10.09.2007 13:20)
- sadece online olduğunuz dönemde biri sizi silerse onu gösterir. siz offlineken sizi listesinden silenleri göremezsiniz. bunu görebilmek ya da messenger discoveryden gelen bengisu sizi sildi mesajını kontrol etmek için ayarlar, seçenekler, gizlilik bölmesine girilir. burada da kişi listelerinde göster denerek, ilgili şahsın listesinde olup olmadığınız kontrol edilir. cidden sizin önem verdiğiniz biri bu listede bulunmuyorsa, koyver gitsin deyip bir sonraki giriye geçiyoruz.
hızınızı alamazsınız, sizin de discoverynin sorusuna yanıt olarak evet ben de siliyim demeniz, sinirlerinizi korumak için bunu yapan sözlük yazarı ise kanka listemden de siliyim de görsün *hih* moduna girebilirsiniz.(ascella, 15.05.2007 06:12 ~ 06:17)
- dünyanın en gereksiz programı. yozlaştırıcı msn zırvası.
azizim başkasının benim pencerimi açıp kapamasını bana haber eden programı ben ne yapayım. yada ben başkasının penceresini yanlışlıkla açmış olsam bile karşıdakinin bunu bilmesinin karşıdakine ne faydası var. benim msn şekillerimin başka kimse kullanmasın diye engelleyen programın mantığını bana hangi aklı selim açıklayabilir.
bir kere msn şekilleri nedir? mantığın bittiği yerde msn şekilleri başlıyor zaten.
sinirlenmek istemiyorum.
netice itibari ile amaçsızca yapılmış sikko bir program.
sıfırın altında artı 10 veriyorum.
- stabiliteyi azaltan 3rd party programlar kategorisine 1 numaralı göt olarak bunu hiç düşünmeden yazabilirim. msn çılgınlığına tuzlukla koşan teen zekasına sahip güruhun kullanma hevesiyle bilgisayarına sonsuz sorun yaşatan bir programdır. (bkz: zaman kaybı)
- gereksiz bi program. zaten 256mb ramle zorla ayakta tuttuğum bilgisayarımın içine etmeyi başarmış silinse dahi msn açtığında error vermeyi başaran program.
- şuanki sitesi www.msgdiscovery.com olan program.
(comex, 14.07.2007 15:02)
- paranoyak ruhunuzu okşayan program sürekli "pıt!" x konuşma penceresi açtı , kapadı diye ileti yollar durur.bilgisayarıda yavaşlatır zaten bu hede en sonunda siler hem programdan hem paranoyak fikirler kurtulursunuz..
- sanal ispiyoncu.
(eto96, 30.08.2007 10:14 ~ 10:14)
- bir halta yaramayan,zaten deli olmuşu zır deli eden messengerın yeni paranoyak oluşumu.yüklediğiniz an sizi de alır o paranoyaya.windows vistayla uyumlu değildir.zırt pırt hata verir.kaldırsanız da iz bırakır da gider.düzgün çalışanını görmedim ama memnun olanlar varmış.gudubetlik benim bilgisayarda herhalde.
- duruma göre değişen,gözlemlediğim kadarıyla min. 20 mb,max. 30mb ram yiyen,denek kişiler üzerinde yaptığım testlerin %75 ine doğru sonuç vermeyen,çok alıngan bir kişilikseniz arkadaşlarınızla aranızın açılmasına bile sebep olabilecek başarısız msn süprüntü eklentisi.
başarılı birşeyler için : (bkz: messenger plus live)
- (bkz: a patch)
(bkz: mess patch)(kl7mu, 13.09.2007 14:09)
- bilgisayarın işlemcisini amuda kaldıran programdır. aylardır pencere sürüklerken takılmalar oluyordu. onca araştırmalarım sonucunda sorunun kaynağı olarak bu program çıktı. şimdi mutlu ve mesudum. programın iyi yanları tabiiki var. ancak bilgisayarda herhangi bir sorun yaşayanlar ilk önce bu programdan şüphelenmeliler.
- " aa ne lan bu?" diyip indirdiğim, hiç bir yararı olmayan, gereksiz program.
ayrıca bilgisayarınızı içten içten beele fare gibin üfleyerek ebesine ters taklalar attırır." aa hemen sileyim, iki virüs programıylada temizliyim." dersiniz. ama program gider pislikleri kalır. bilgisayar hala programla ilgili hatalar verir. abuk subuk hareketler yapıp sizin sinirinizi bozar. e bu saatten sonra format kesin çözümdür.
|