belki ilginizi çeker
  1. · okunması gereken kitap alıntıları
  2. · acı çekmek
  3. · bir solukta okunamayan kitaplar
  4. · başucu kitapları
  5. · mesnevi
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · dünyanın en seksi şarkısı
  6. · babaların garip huyları
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · oklava ve merdanenin bir çocuğun gözündeki haşmeti
  9. · pişmanlık

mesnevi i şerif  

1. mevlana celaleddin i rumi'ye ait mesneviler ağır olmayan, güzel bir dille şerhedilmiş ve 800 sayfa, büyük bir cilt halinde satılmaktadır. cildi de çok şık tasarlanmış. fiyatına gelince 40ytl fakat bu ay d&r'da indirime girmiş ve en çok satılanlar listesinde yerini 15 ytl ile almıştır, bu cilde bu fiyat az derim.
    kesinlikle alınıp arşive konulması gereken bir eserdir. okudukça mevlanaya ve tasavvufa hayran olmamak elde değil. ben tasavvufla ilgilenmiyorum derseniz bu kitabı okuyunca tasavvufun hayatın özü olduğunu anlayacaksınız.

küçük beyitlerde ciltlere sığmayacak düşünceler var.

(bkz: http://www.dr.com.tr/...)
    (kerrigan, 06.08.2007 12:16 ~ 22:24)
  2. yunus emre'nin eline aldığında, mevlana'ya "lafı çok uzatmışsın ben olsaydım <ete kemiğe büründüm / yunus diye göründüm> derdim yeterdi!" dediği mesnevidir.

yunus öyle diyor ama o yunus olduğundan diyor. benim gibiler için içinde bolca hikmetler barındıran kitaptır.
    (anky, 06.08.2007 22:43)
  3. toplam 6 defterden oluşmaktadır ve çevirilerinde beyit farklılıkları bulunmaktadır. şöyleki;

r. a. nicholson çevirisi toplamda 25632beyit,
    a. gölpınarlı 25673,
    m. isti'lami çevirisinde ise 25685 beyit bulunmaktadır.
    (süpersonikorjindeli, 29.09.2009 20:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil