|
|
- bir sanattır. edebiyata girer.
bir bilimdir. felsefe,psikoloji,sosyoloji gibi bilimlerle ilgisi vardır.
bazıları geometriye bile girdiğini savunur.
ama benim için en önemlisi diyalektiktir.
çünkü ben onlara sadece bildiklerini hatırlattım.http://www.itusozluk.com/goster.php/@591210
unuttuklarını…
ateistlerdi.
saygılıydım. onları geri çevirmek isterdim elbette.ama amacım bu değildi.tanrıyla ilgili başlıklarda tek yazdığım kendi fikirlerimdi.herkesin dini kendineydi çünkü.
önce mesajları geldi.
nefret dolu,kuyruğuna basılmışcasına ani reaksiyonlar,aşağılamalar, gocunmalar... küçük emrah
ben de aynısını yapabilirdim,onları cahillikle,gericilikle suçlayabilirdim,
nickaltı girilerine ‘bu adam maldır’ yazabilirdim
bana yakışmazdı ama.
benim hesap verdiğim bir varlık vardı.onların inanmadığı,utanmadan ona inananlarla dalga geçenlerle bile iyi davranılmasını emreden bir varlık…
yazarları diyorum,birden çoklardı.yokluğa inanan çokluktu tanımları,belki bir öbeklenme..topluluk denemezdi.ama iyi organize olmuşlardı, bi aferini haketmişlerdi,
bir gün içinde onlarca kez girilerim aranmış,profilim görüntülenmiş,islam ve tanrıyla ilgili yazdığım tüm giriler eksilenmişti.
önceleri cevap vermemeye kararlıydım .sükutsa, ikrardan gelirdi öte yandan.dayanamadım.anti rövanşist değildim,gurursuz hiç değildim çünkü.olamazdım hiçbir zaman.
lisede, edebiyat dersindeki hocasına bile, aklınca hakaret ettiği,ona ’köylü’ dediği için ‘köylü milletin efendisi değil miydi hocam? ‘ cevabını yapıştıran,bunun karşılığında sınıftan kovulan kişi ben değil miydim yoksa?
ben de içimden geleni yaptım, mesajlaştım, cevap verdim.
üslubum kesinlikle aşağılayıcı değildi, kendisine küçücük yumruğuyla vuran ,acıtamayan,sinirlendiremeyen bir çocuğa doğruluğu öğretmek,onu bir nebze olsun utandırmak isteyen, bu yüzden de yumruğa karşılık başını okşayan bir babanın rolüydü bu sefer kendime biçtiğim.
yazdım içimden geçenleri. sevecen, kırmadan,ama aba altından sopa gösterircesine.
dalgaya alabilecekleri türden değil, üstünde düşünecekleri türden…
klavye başında donduklarını tahmin ediyorum.
haz mı?
aldığım haz değildi.belki biraz huzur,belki biraz gurur,belki de doğrunun gücüydü damarlarımda hissettiğim. (bkz: power of the right)
- kendini pek zeki zanneden bi takım kimseler tarafından küfür edip, saçmalamakla eş tutulan şeymiş.karşıdaki ciddiye alıp cevap vermemeye başlayınca da göt etmiş olunuyormuş.bir de bunların kendinden yüksek olasılıkla çok daha zeki insanları göt ettiğini düşünüp ama gidip birinin nickaltına 'bu adam maldır' yazınca uçurulmayacağını düşünen, yada öyle görünenleri vardır.
malesef klavye başında adamı dondurmaktansa, kahkahadan sandalyeden düşmeye sebep oluyorlar genelde.biz gerekirse o nealırsanbimilyonculardan alınıp da aba altından gösterilmeye çalışılan sopaları sahibine nasıl geri göndereceğimizi çok iyi biliriz.*
edit: bu arada bunu diyen şunu da dedi:
@2214321
aylar sonra edit: malum girilerin yerlerinde artık yeller estiğine göre, artık diyemiyor sanırım...
- bunu diyen şunu da dedi;vay anasını!
@2387750
|