belki ilginizi çeker
  1. · perşembe cumanın kardeşidir
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · disko kralı
  4. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · aylin aslım
  8. · go baby go
  9. · tükenmez kalemle kolunu bacağını çizen insan

mesaiye kalmak  

1. herkes işten sohbet ede ede, güle oynaya çıkarken son anda sizi yakalayan problemi çözmeye çalışma durumudur.küfredersiniz, sayarsınız, söversiniz ama başka alternatif de yoktur.
    (zedt, 15.11.2007 21:35)
  2. bazı şirketlerde mühendislik mesleğini icra eder iken bedavaya çalışma durumu.

normal çalışma saatleri dışında ek çalışma yapma durumu.
    (temproral flux, 15.11.2007 21:38 ~ 21:38)
  3. ertesi sabahı görmenizi sağlayan fazladan iş yapma hadisesi.işini seviyorsan gül diken muhabbetine çekilir ama sevmeyen için zor...
    (zedt, 11.12.2007 05:00)
  4. olay bir iki saat kalmaktan çıkıp, geceleri çalışma halini aldıysa, mesailikten çıkıp vardiyalı çalışmaya dönüşen durum.
    (heidi, 11.12.2007 08:08)
  5. aniden çıkan işler nedeniyle gününüzü, haftanızı zehir eden mesaiye kalma durumu maaş gününde mutlu edebilir sizi, tabi eğer şirketiniz mesai ödüyorsa. bir de şu var ki insanlar akşamları evlerine giderken siz sürekli mesaiye kalıyorsanız hayır demeyi bilmiyorsunuz ya da yaptığınız işi diğer insanlardan daha fazla önemsiyorsunuz demektir. kendimden biliyorum, hiç iyi birşey değil.
    (dbk21, 24.05.2008 14:10)
  6. bazı akşamlar, dünyanın en yalnız yeri/şeyidir.

(bkz: lunapark ışıkları)
    (zinkafnun, 18.07.2008 21:15 ~ 21:15)
  7. ülkemizde mühendise mesai ücreti verilmemesi gibi sikimsonik bir adet olduğu için insana daha bir koyan şey.

bazen bütün hafta lüzumsuz işlerle, mesai saatinin bitmesini bekleyerek, oyalanarak geçer, sonra tam cuma akşamı ortalık hareketlenir, önemli bir iş çıkar. ve yönetici çıkıp "eee arkadaşlar haftasonu mesai yapalım, bu işleri ayarlayalım, pazartesiye kadar halletmiş olmamız gerek" der. buradaki bizli üsluba aldanmamak gerekir zira yönetici dilinde "yapalım" demek "sen yap, dediğim zamanda bana teslim et, ben de 'tamam' diyeyim" demektir. böyle de sinir bozucu bir şey mesaiye kalmak. şu an bu giriyi yazarken ana avrat düz gidiyorum mesela. ama sözlüğe de yazamıyorum, gereği yok. ama giriyi de bitiremiyorum zira mesai denen sikik uygulamaya karşı bir türlü deşarj olamıyor, biraz daha giydirmek istiyorum.

ulan hadi o müdürler falan kalır, zaten onlar artık iyice iş manyağı olmuş, onlara kalsa hiç eve falan gitmeyelim, yatalım tersanede... ama karşılığında gayet dolgun bir maaş alır. hem de biraz da ele güne karşı "bilmemkim bey çok yoğun çalışır, işine çok bağlıdır" şekli yapsın, bu bir şekilde yukarılara gitsin, o dolgun maaş daha da dolgunlaşsın diye yapar bunu. sonra da arabasına biner çeker gider. ya ben? ulan benim altımda bisiklet bile yok! ben o adamdan önce bile çıksam eve daha geç varıyorum zaten! mesai ücreti yok, dolgun maaş yok, ne var lan itler? ya ben lan neyse bişey demiyorum...
    (attila the hun, 11.07.2009 12:49)
  8. an itibariyle başıma gelmiş olay. zaten dandirik part time bir işte çalışıyorum, dandirikten bir çeviri işi yapıyorum. evden dahi yapabilirim yani o derece.. peki neden mesai cem bey? neden mizah? zaten kuş kadar para veriyorsunuz, daha ticket gelmedi cepten yiyoruz yemekleri bir de üstüne bu motivasyonsuzlukla mesai. oldu paşam.

(bkz: ay bu iş hayatı beni öldürecek)
    (yavan tarhana, 03.08.2009 17:56 ~ 04.08.2009 09:45)
  9. sözde mesai saatleri sabah 7-akşam 5'tir ve sözde ayda 7 gün tatiliniz vardır. tabii ki bunlar daha kurumsallaşamamış şirketinizin güzel yalanlarıdır. zira ay sonu muhabbetine haftasonu tatiliniz gider. ay sonu son hafta muhabbetine 7-8'de çıkmaya başlarsınız. güzel yalanlar böylece ortaya çıktıktan sonra daha kötüsü gelir; mesai parası yatmamaktadır. bir de üstüne istanbul trafiği çekeceksinizdir ki, allah sabır versin.
    (dadundan yinmazz, 03.08.2009 18:05)
  10. eğer bir birim / yönetici / personel sürekli mesaiye kalıyorsa, bu onun işinin çok olduğunu değil, zamanını kullanmayı bilmediğini, pratik olmadığını ve işlerini yönetemediğini gösterir.
    (robi ve cuma, 04.09.2009 19:57)
  11. ekstra yorgunluk ve ekstra para getiren eylem.
    (zildjian, 04.09.2009 21:07)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil