üstün başarılı oyunculuğunu her filminde hissettiren, bambaşka bir karizmaya ve çekiciliğe sahip kadın oyuncu, ilk izlenen herhangi bir filminin yarattığı hayranlığı ardından izlenenler katlar
(bkz.
the bridges of madison county)
(bkz.
death becomes her)
(bkz.
french lieutenant's woman)
(bkz.
the river wild)
(bkz.
the house of the spirits)
(bkz.
the hours)
(bkz.
adaptation)
(greeen, 28.07.2004 02:04 ~ 02:19)
lakabı 'çirkin kraliçe'dir, etkileyici bir rol yeteneğine sahiptir.çekim aşamasında olan ve 2005 yılında gösterime girmesi beklenen filmleri:
(bkz.
flora plum)
(bkz.
chaos)
(bkz.
conquistadora)
(bkz.
dark matter)
(bkz.
prime)
(bkz.
lemony snicket's a series of unfortunate events)
usta oyuncu
robert de niro'nun birlikte çalışmaktan en çok zevk aldığı aktrist.
sophie's choice'daki performansıyla beni büyülemiş olan ve yamulmuyorsam çirkin ördek lakaplı büyük oyuncu.
marvin's room da mükemmel bi oyunculuk sergilemiş aktrist.
myheritage.com'un beni ısrarla benzettiği aktrist. doğum günlerimizde aynı. yoksa ben o muyum?
*
allah affetsin beni ama hiç bir zaman sevemediğim kadın oyuncudur.
the devil wears pradada sergilediği performansla saygımı kazanmöış oyuncu. kendisi ayrıca
angels in americada da oynamıştır.
79.oscar törenine kanlı elmas filminden etkilenip, boncuklarla gelen tek kişidir, duyarlıdır, oyunculuğu sağlamdır.
yaralı kadın rollerinden ziyade ortamı kontrol etmeye çalışan kadın olarak daha iyi performans gösteren bir bayandır. oynadığı filmlerde tüm oyuncuların güç merkezine otomatikman yerleşir.(o ne be)
(iddqd, 03.04.2007 00:10)
14 oscar adaylığıyla en fazla aday gösterilen oyuncudur. ondan sonra
katharine hepburn 12 adaylıkla gelir. yalnız hepburn 4 defa ödülü kazanırken streep 2 defa kazanabilmiştir.
ağlak surat
her ödül töreni konuşmasında yardırıp geçen tapılası kadın. sürekli kafası güzel gibi durmakta, sanki bi şişe viski içmiş de öyle çıkmış gibi davranmakta fakat bu kadar mı komik, bu kadar mı kendiyle barışık olur bir kadın.
2004
emmy töreninde
angels in america dizisindeki rolüyle ödül alırken, "you know, there are some days when i myself think i'm overrated" diye başlamış, yarılan kalabalığa gayet ciddi ve pis pis bakıp bir daha yardırmıştır.
çok iyi bir oyuncu olmasına rağmen soğuk duruşu nedeniyle bir türlü sevmediğim sevemediğim aktris.
rolünü oynarken ki inandırıcılığına , bir çok roldeki farklı aksağanı düzgün konuşmasına , hiçbir rolde aykırı durmamasına ve en önemlisi 14. kez oscar'a aday gösterilmesine hayran kaldığım aktris . rol aldığı filmlerin adı mutlaka oscar törenlerinde duyulur.
çok fazla bilinmeyen bir filmi vardır, clint eastwood'la başrolleri paylaştıkları. türkçeye "yasak aşk" tarzı bir şey olarak çevrilmişti. clint eastwood national geography dergisinde bir fotoğrafçı, merly streep ise mesleğini yapmayan bir edebiyat öğretmeni.kocasının çocuklarıyla birlikte bir yarışmaya katılmak için kasaba dışına çıktıkları sırada tanışıyorlar, aşık oluyorlar. adam gidelim diyor, bu aşk bir daha karşımıza çıkmaz diyor, kadın gidemiyor, sorumluluklarım var diyor, çocuklarını, kocasını bırakamıyor. kalbi delicesine o adamı isterken, onunla gitmek isterken, kalmanın, gidememenin anlatılabileceği en güzel yüze, mimiklere sahip kadındır. sevdiği adam onu beklerken gözyaşlarını içine akıtarak, dudaklarını ısırırken hıçkırarak ağlamamak için bir oyunculuk sergiler ki akıllara zarar.
the devil wears prada filminde canlandırdığı , moda dünyasının önde gelen dergisi runway in , editörü miranda rolünden sonra , basının kendisine çevirdiği moda içerikli sorular arasında belki de en dikkat çeken açıklaması :
" oynadığım rolün aksine , gerçek hayatta sadece 1 çift pradam var , onları da kendimi rahat hissedemediğim için giymiyorum..."
şeklinde olmuş , oscar akademi ödüllü , oynadığı her filmde kendine izleyenleri hayran bırakan , gelmiş geçmiş en yetenekli kadın oyunculardan ; her role girebilen ve bunu yaparken de , oynadığı her filmi büyük başarılara imza attıran , ismini duyuran kişidir.
oynadığı her role giden, hollywood'daki hiçbir oyuncuya benzemeyen ve değişik bir karizmaya sahip aktris.
ahan da buradan kendisine ilan-ı aşk ediyorum efendiler. evlen benimlen ! yaş, maş farketmez. sadece sabah kalktığımda senin o mücevher parıltısı gözlerini göreyim yeter.
the devil wears prada daki o bilindik hayat dersini verirken gösterdiği performans sanırım başka kimse tarafından canlandırılamazdı. ayrıca şu an metallica konseri var, biliyorum...
nothings else matters meryl bebişim. saygıyla eğiliyorum önünde. that's all.
bunca başarılarla bezeli bir yaşamın ardından, hala, adını "merli sitrip" şeklinde telaffuz eden kimselere spikerlik yaptırılıyor türk televizyonlarında.
"ilginç şeyler bulma konusunda bir sorumluluğum var. diğer insanlar için değil, üç kızım ve oğlum için. çünkü onların, kadınların ilginç, karmaşık ve önemli olduklarını görmelerini istiyorum.”
ingilizceyi (neredeyse) her istediği aksanda konuşabilmesiyle meşhur aktris. 1.68 m boyundaki oyuncu,
don gummer ile evli ve dört çocuk annesi.
mamma mia müzikalinde kendinden beklenenden fazlasını yine vermiş, başarılı oyuncu...
oyuncu olsaydım ve bana 'kiminle aynı filmde rol almak istersiniz' sorusu sorulsaydı vermek isteyeceğim isim.
abba dan sonra mamma mia yı en başarılı seslendiren insan.