içel fen lisesi *  

adana çık aradan

1. mersin, kurdali yolunda, tilkinin bok bıraktığı yerdeki fen lisesi. hocalarının dengesizliği ve her fen lisesinde olduğu gibi üst sınıf baskısıyla meşhurdur.
    (bkz: piç zülküf)
    (gxix, 17.11.2005 22:29 ~ 13.10.2007 04:00)

2. bir zamanlarki okulum.. hayatım boyunca unutamayacağım güzel anıların yaşandığı yer ve hayatım boyunca unutamayacağım, kopamayacağım arkadaşları bana kazandıran okul.tipik fen liselerinden farkı; şehir içinde olması (çarşıya yürüyerek 20-25 dk. mesafede), okul sınırları içerisinde beach volley sahası bile olması (spor salonu yok beach volley sahası var!) , unutulmaycak hocalar barındırması (zülküf, şakir, pokemal, ahmet, vs..) , bi zamanlarki müdürünün aoöbp* yüzünden okuldan ayrılıcak olan öğrencilere hadi artık ne zaman gidecekseniz gidin demesi ,ve nitekim bu müdürün asıl amacının farklı olduğunun öğrenilmesi (bakanlık müfettişleri ve açığa alınmalar). diğer özellikleri de tipiktir işte tüm fen liselerinde olan şeyler, üst dönemin alt dönemi ezmesi, aileye dönen arkadaşlık ortamları, öss 1.leri *, öss 2.leri * vs..
    (mazaka, 29.07.2006 16:11 ~ 01.11.2007 13:37)
  3. üç senemi geçirdiğim, okurken "sokayım böyle okula" diye sövdüğüm ama şimdilerde çok özlediğim ilim irfan yuvası.
    (lepaca kliffoth, 24.11.2006 23:10)
  4. yıllar önce din kültürü ve ahlak bilgisi dersine ateist bir hocanın girdiği, bize islam hariç ne kadar din varsa anlattığı okul.
    her tarafı ayrı bir macera olan okul.
    (gxix, 26.11.2006 04:28)
  5. din dersine giren ateist hocanın nöbetçiyken sahura kalkan öğrencilere "boşa aç kalıyosunuz salaklar" diye ayar vermeye çalıştığı okul. severim
    (lepaca kliffoth, 26.11.2006 19:27 ~ 19:35)
  6. din dersine giren ateist hocaya hak verip*, ramazanda sahurla beraber günde 4 öğün yemek yediğim okul. hastasıyım.
    (gxix, 27.11.2006 20:52)
  7. pazartesi sabahı yapılan törende tüm öğrencilerin önünde çıkardığı biri kız diğeri erkek iki öğrenciden erkek olana şu sözleri söylemiş bir müdüre sahip okul.

-dün akşam ağaçların altında bu kızla yaptıklarını biri senin anana bacına yapsa hoşuna gider mi lan pezevenk!!!! *

yine de hastasıyım.
    (lepaca kliffoth, 28.11.2006 02:37)
  8. gecenin bir köründe yurt çatısına çıkıp merit mersin'e bakarak sigara içip, ardından aşağıya işediğimiz okul. evet, en büyük zevklerimizden biriydi.
    çıldırdığım okul.
    (gxix, 28.11.2006 14:21)
  9. akşam saat 10 dan sonra öğrenciler yatakhaneye girdikten hemen sonra dober isimli,kocaman bir doberman cinsi köpeği okulun içine bırakan bekçiye sahipti. hayır amaç ne onu anlamış değilim. ne yani kaçmaya çalışan öğrenci ölsün gebersin mi?

düşünsenize gece 3 öğrenci 15-16 yaşlarında oldukları için macera olsun diye kaçmaya çalışsa ve dobere yakalansa...

bekçi: müdür bey dün gece 3 kişi kaçmaya çalıştı okuldan ama saolsun dober müdahele etti. 2 si öldü 1 i de şimdi yoğun bakımda .
    müdür(ali yolaç yel): iyi olmuş ibnelere. kaçmasalardı onlar da...

bu denli patolojik bi ortamda yetiştik işte devletimin fen lisesinde. ilk aşklarımızı da burda yaşadık, ilk dostlukları da. kahpe sevgilimsin lan mfl
    (lepaca kliffoth, 28.11.2006 18:38)
  10. bir lise öğrencisinin yaratıcılığını maksimuma yakın arttırabilen yegane okullardandır..
    nasıl mı?
    şöyle..

okulda bir adet doberman mevcuttur. bu itin yuvası okulun giriş kapısındadır. gece okuldan kaçmak isteyen bünye sırf bu sebepten giriş kapısını unutmuştur bile. kaçmak için yurdun arkasındaki cehennem yüksekliğindeki duvar kullanılacaktır. ancak bu doberman* gayet mobil bir hayvandır. yurdun kapısı açılır açılmaz önünde bitmekte ve anırırcasına havlamaya başlamaktadır. ve bu yüzden öğrenci kaçamamaktadır.

öğrenci bu durumda ne yapar? evet, yaratıcılığını kullanır ve giriş kapısının hemen 10 metre yanındaki ankesörlü telefonun numarasını öğrenir, gece olunca cepten bu telefonu arar, çaldırır da çaldırır. tabi gerizekalı it hayvanı ise böğüre böğüre telefonun yanına koşar. işte tam bu sırada hayatî diyebileceğimiz 60 saniye başlamıştır. köpek en uzak noktada iken derhal kapı açılır, kapının açıldığını gören (duyan) köpek* salyalar saça saça size doğru koşmaya başlar. işte bu 60 saniyede kapıdan çıkıp, sağa dönüp, yurdun arkasına ulaşıp, o cehennemsel duvardan atlamanız gerekmektedir.

işte böyle bir yerdir mfl.
    ..

lan yazarken aklıma geldi, bizdeki de iyi cesaretmiş. şimdi olsa sikseler yapmam.. ayağın takılsa bi'şey olsa, aha www.yarrayering.com. bir sonraki giride görüşmek üzere, esenliklerle efem.
    (gxix, 07.12.2006 19:07 ~ 14.08.2007 16:12)
  11. mersin'de her daim en güzel montları yapmakla yükümlü olan gerçek anlamda eğitim yuvası.
    (langstrand, 31.01.2007 10:39)
  12. etrafındaki sokaklarda çocukların(4-5 yaşlarında olduğunu tahmin ediyorum) bıçak taşıdıkları hatta onlarla oynadıkları bir yerde bu okul. 4 yıldan sonra yeni mezun olduğum için henüz özlemiş değilim. özlermiyim pek sanmıyorum. bu arada üstte yazılan ateist dincinin bu seneki felsefe derslerinde "hocam sizin için böyle yazmışlar" şeklinde diyaloglar çok geçti.
    (dystopia, 17.07.2007 20:41)
  13. bir de şakir diye (soyadını hatırlayamadım) karikatürlerden fırladığına inandığım laz bir müdür yardımcısı vardı. dudak tiryakiliği olayını yemiş bitirmişti. zira kalem içerdi sigara yerine. ve komik komik konuşurken aniden öğrenci döverdi.

bazen düşünüyorum da heralde bilerek bu kadar acayip hocayı bu okula yolladılar. bilimsel bir deney için falan heralde. biz de labirentte peyniri bulmaya çalışan farelerdik galiba. lan?
    (lepaca kliffoth, 30.07.2007 12:33)
  14. "ateist din hocası"nın adı mehmet sevgilidir. kendisinin hakkında "örgüt üyeliği"nden soruşturma açılmıştır, öğrencileri "damdaki kemancı" adlı oyuna götürdüğü için. cüneyt-fikriye ikilisini çok severdi kendisi. bir de, onunla beraber okula kütüphane kurduyduk, nazımı ilk orada okuduydum ben. onu kütüphanenin sorumluluğundan alıp bir mhpliyi vermişlerdi ve kütüphaneden nazım kitapları kaybolmaya başlamıştı. sonradan, ateist dincinin o dönem işçi partili olduğu iddiaları atılmıştı. o dönem için mümkündür diye düşünüyorum.
    (ellaam, 09.09.2007 13:21)