görseller
mersinmersin
mersinmersin
belki ilginizi çeker
  1. · mersin üniversitesi
  2. · mersinuni sozluk
  3. · mezitli
  4. · mersin de tantuni yiyoruz zirvesi
  5. · filli park
  6. · içel anadolu lisesi
  7. · huzurkent belediyesi
  8. · mehmet kasım canbolat
  9. · mert tantuni
  10. · dengir mir mehmet fırat
gündem
  1. · author
  2. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  3. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  4. · galatasaray
  5. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  6. · kemal kılıçdaroğlu
  7. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  8. · osman bölükbaşı
  9. · boylumlama

mersin  

sayfa  / 5
  1. eskiden içel in merkez ilçesi olan ancak sonradan bakanlar kurulunun aldığı kararla ilin tümünü kapsayan, on yılını geçirdiğim, mezun olduğum içel anadolu lisesi ile gurur duyduğum ilimiz.
    (mahonny, 13.03.2004 16:07 ~ 16:07)
  2. eski adı ial (içel anadolu lisesi) yeni adı mal (mersin anadolu lisesi) olan, akbal'a her turnuvada yenilen okulun bulunduğu şehir. flamingo yolu meşhurdur. kedici selim'den tantuni yemeden tantuni yedim diyemezsiniz. künefesi de meşhurdur.
    (caretta, 18.03.2004 14:19)
  3. denizi, kavurucu sıcağı, yaylaları, içel anadolu lisesi, tantunisi, cezeryesi, kerebici, herşeyiyle çok sevdiğim doğup büyüdüğüm akdenizin güzel şehri
    (aranel, 19.03.2004 18:58)
  4. yazları geçirdiğim akdeniz şehri.nedendir bilmiyorum cok severim ben bu şehri.insanları cok çıkarcı abuk subuktur ama gidilesi mekanlara sahiptir.ciğerci bahattin sonrasi kral künefe keyifleri ünlüdür.yazlıkçılardan dolayı yazları inanılmaz kalabalıktır bu şehir.nemlidir sıcaktır.denizi pistir.yaprak tantuni'ye mutlaka uğranmalıdır bu şehre gidilirse.içel anadolu lisesi gibi istanbul'a ögrenci yetiştiren ilim irfan yuvasına sahiptir.kızları güzeldir çılgındır.çoğu bakiredir.erkekleri kavgacıdır.yazın çoğu gece karı kız için kavgalarla sona erer bu şehirde.test-teknik dershanesi markadır ama egitimi sıfırdır o ayrı bi konu.that's it,ali baba garden,oasis,life beach,şamdan,nisbet gibi eglence mekanlari bulunur.gidilmesi görülmesi yiyilip içilip ama zamanı geldiğinde hiç tereddüt edilmeden terkedilmesi gereken bi şehirdir.
    (guanoapes, 09.04.2004 20:39)
  5. bu seneki nevruz kutlamalarında türk bayrağının yakılıp çiğnenmeye çalışıldığı kenttir. belki de türkiye'yi uzun sürecek bir gerginliğin eşiğine taşıyacak olayların filizlenmeye başladığı yer olacaktır.
    (whopper, 07.04.2005 00:18)
  6. biricik okulumu (bkz: içel anadolu lisesi)içinde bulunduran güzelim şehirdir. ben istanbula geldikten sonra bana inat daha da bi güzelleşmiştir. bi sıcağı kötüdür.
    (youareagod, 07.04.2005 21:02)
  7. 52 katlı oteli türkiye'nin en yüksek binalarındandır..
    (close2death, 07.04.2005 21:34)
  8. tam da bu zamanlarda sahilinde gesilesi, güselim hanımelilerinin koklanası şehirdir. hava ne sıcak ne soğuk..yazlıklar da daha kalabalıklaşmamıştır, tenhadır. o hafif bayık çiçek kokusu insanın içini bi hoş yapar. şu son 2yıla kadar hayatımı geçirdiğim ve özlediğim şehrim..
    (youareagod, 21.04.2005 01:18)
  9. izmir'in küçük kardeşi kent.
    (right lane must exist, 21.04.2005 09:38)
  10. mezitli semtinde ikamet etmekte olduğum, çok sevilesi bir il olma kapasitesi insanları tarafından hunharca yokedilmiş, güzelim sahil şeridi (antalya ya dek uzanan..) mafyanın kara para aklama uğruna diktiği her biri en az 15 katlı 5 bloktan oluşan saçma sapan tatil siteleriyle örülerek tahrib edilmiş, deniz dibinde büyüyüp de deniz kültüründen mahrum kalmış, denizi, denizaltını, deniz mahsullerini sevmeyen tuhaf bir halka sahip, bunların yanında denize sıfır, eğlencesi bol, okuması cok keyifli bir okul olan ial'yi de sınırları içerisinde barındıran, çelişkileri bol memleketim!
    (guest8644, 30.05.2005 15:48 ~ 28.08.2006 23:50)
  11. anamur, aydıncık, bozyaka, çamlıyayla, erdemli, gülnar,
    mut, silifke ve tarsus ilçelerinin bağlı olduğu il.
    (unforgiven, 30.05.2005 23:13)
  12. halkını kendine bir şekilde bağlayan şehirdir.bu şehirden çeşitli sebeplerden dolayı uzaklaşan halk, yıllar geçse de bir şekilde çoluğunu çocuğunu toplayıp bu şehre tekrar yerleşmektedir.
    (pembe cekirge, 30.05.2005 23:45)
  13. yazın çekilmez olup yaylalara göç veren kent. tabi kent lafın gelişi türkiye'deki her "kent" gibi toplu halde duran köyler toplamı
    (potak, 30.11.2005 11:11)
  14. cennet ve cehennem mağaraları mersin il sınırları içerisindedir.burayla ilgili değişik efsaneler mevcuttur.cehennem tarafına inilmez.cennet tarafına da birkaç yüz basamaktan sonra inilir.burda bir kilise mevcuttur.
    mersinde ayrıca mutlaka tantuni yenmeli ve ayranı içilmelidir.susurluk ayranı solda sıfır kalır.ayranın lezzetinin de verimli bitki örtüsü ve yoğurdun dondurulmasından ve taze kalmasından geldiği söylenir.
    mersinin yerlileri genelde hızlı konuşurlar ve dediklerine yetişmek pek kolay olmaz.
    (tonguç, 09.01.2006 15:06)
  15. türkiyenin en kötü hilton oteli mersindedir. tabiri caizse göt kadar odaları vardır oda servisi içler açısıdır. belirtmeye gerek yok tantuni ve künefe diyarıdır. tantuni hacının yerinde yenirse daha münasip olur. üç beş dükkan ilerinde de güzel bir künefeci vardır ki künefenin peyniri içinden taşar. ayrıca opera binasının önünde cuma günleri bayrak töreni yapılır bando gelir marş çalar. biz büyük şehirliler için ilginçtir bu merakla izleriz. adana ne kadar dandikse mersin o kadar güzel ve kalitelidir. severis mersini.
    (selim ışık, 09.01.2006 15:25)
  16. trabzonda bir semt adı. akçaabat ve vakfıkebir arasına bir yerde bulunur.
    (lillith, 09.01.2006 22:05)
  17. doğu ve güneydoğu bölgelerinden en çok göç alan illerdendir, turunçgilleri, kızkalesi, cennet-cehennemi, kleopatra kapısı, tantunisi, karsambacı, cezeryesi, nemli sıcağı, ve komşu şehirlerden getirttikleri tatlı çeşitleri(gaziantep) ve dondurmasıyla (kahramanmaraş) meşhurdur. yazın adana gibi denize kıyısı olmayıp insanı haşlayan sıcağı olan şehirlerden gelenlerin sayfiye mekanıdır, flamingo 1, 2, 3..10 tarzında tatil sitelerine, bunların önünde konuşlanmış diskoteklere ve yol kenarında haşlanmış mısır satan insanlarına sahiptir. merkezi çok ama çok karışıktır fakat neredeyse tüm yollar dondurmacı-cezeryeci halil ustaya çıkmaktadır ( ya da babamın başarısı bilemiyorum). neredeyse her sene öss'de derece çıkarmaktadır, önemli ticaret limanlarından biridir, son olarak çok ama çok sıcaktır.
    (beatrice, 09.01.2006 22:31)
  18. tantunisine bayıldığım şehir...
    (nesseja, 09.01.2006 23:49)
  19. son 10-12 yılda hızla büyüyen doğu ve güneydoğudan büyük göçler alan, istikrarı olmayan ama güzel akdeniz sahili boyunca kurulmuş güzel mi güzel gezilesi, görülesi güney ilimiz.
    (efesgüneşi, 05.03.2006 20:41)
  20. adanalıların yazları işgal ettiği şehir. adanalıların yarısının burda yazlığı vardır. son yıllarda baya lüks yazlık siteler yapılmıştır. yazın inanılmaz piyasadır. özellikle haftasonları gece hayatı çok hareketlidir.lisede okurken yazın arada bi giderdik de.özlemişim galiba (bkz: geçmişi özlemek)
    (offfffbea, 11.03.2006 00:40)
  21. amanın da gelsin tantuniler,amanın da gelsin tantuniler..!
    (bkz: şahan)
    (bkz: tantuni tarikatı)
    (tinklend, 11.03.2006 00:49)
  22. her çeşit insanı bulabileceginiz 3 mevsim yaşayan ilkbaharsonbahar yaz yazları sıcaktan katlanılmaz olan ama her yeri her mevsimi ayrı güzel olan şehir.. özlemek
    (sorunsal, 31.03.2006 19:32)
  23. az sayıda kedi olmasının sebebinin çok sayıda tantunici olması söylentisiyle ünlü ama yinede en lezzetli tantuninin yenilebileceği şehrimizdir.
    (mardek, 09.04.2006 17:23)
  24. pek fazla bilinmese de birçok üniversiteden daha güzel bir kampüse sahip mersin üniversitesinin bulunduğu yerdir.
    (mardek, 09.04.2006 17:24)
  25. bu şehrin yazlık kavramı bir başkadır.şahsen benim yazlık kavramım (pek çoğunuzun da öyle olmaduğunu sanıyorum) iki yada tek katlı yesillik site içinde evlerdir tabi deniz kenarında olmak şartıyla.neyse efendim buranınki öyle değilmiş.denizin kenarına yap 15 katlı iki tane blok birleştir adını da hede hödö sitesi koy olsun sana yazlık!bu , güneşlenirken yer değiştirmenize neden oluyor niye mi? cünkü bir süre sonra o 15'lik binalardan birinin gölgesi üstünüze düşüyor ve kaçmak durumunda kalıyorsunuz!bu mudur tatil,deniz,yazlık anlayışı.bu ve bunun gibi sitelerin en bilinenlerinin adı flamingo (ataköy 9.kısmın yandan yemişi kendileri). ben böyle rezalet görmedim.istedikleri kadar içlerine aquapark kıvamında kaydıraklar havuzlar yapsınlar ne yazar.nerde o gerçek yazlık havası.sevgili adanalı ve mersinli insanımızın paralarını "eheueh size yazlık yaptık" adı altında böyle sömürüyorlar sağolsunlar.denizin kenarına böyle hayvani siteler yapılmasına izin veren sorumlulara ise hiç bir şey diyemiyorum.
    (bkz: doğa bunların hesabını soracak)
    (yoköylebirseykandırmıslarseni, 14.04.2006 20:42 ~ 20:45)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil