belki ilginizi çeker
  1. · yapılmaması gereken ölümcül hatalar
gündem
  1. · prison brake
  2. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  3. · colin kazım richards
  4. · mutluluk veren küçük şeyler
  5. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  8. · ermenistan a 12 puan vermek
  9. · harkonnen

mermiye kafa atmak  

1. kafa atılan mermi silahtan fırlamamış bir mermi ise gayet mantıklı, merminin ağırlığına bağlı olarak kafanızı acıtacak eylem.
    (cyberboy, 11.05.2004 19:14)
  2. cüneyt arkın da zaten havada ağzıyla tutardı mermiyi. ne büyükmüş meğerse şu eskiler. çıksın bakalım şimdi mermiyi yakalayabilecek baba yiğit de görelim.
    (hell guardian, 21.08.2004 17:09)
  3. özel bir yeteneğe atfedilmiş cümledir.
    counter strike'ta, düşmanınız gideceği tahmin edip ona göre atış yaparsınız temelde.
    "ahanda, adam kutunun arkasına saklandı, şimdi çıkar sola duck jump yaparaktan, tanırım keratayı" diye aklınızdan geçirirsiniz,
    akabinde sizi şaşırtmayan kekliğiniz* atlar; siz de düşeceği yerin 1,7 metre yüksekliğine tutarsınız cross hair'i. tek kurşunla alırsınız arkadaşın aklını. bu becerinize gelen tepkidir bu cümle;
    "mermiye kafa attım abi ya. resmen bal... a.q. azur"
    (azureel, 21.08.2004 17:57 ~ 18:18)
  4. "head shot yemedim.. ben mermiye kafa attım.." ideolojisini destekler cinstendir.. erkekliğe bok sürdürmemektir..
    (lethromar, 20.11.2006 23:27 ~ 23:27)
  5. köşeyi dönünce bir çatışma yaşandığı gelen silah seslerinden bellidir. siz de merak ederek ct üssünden merdivenden inip köşeyi döndüğünüzde mermilerle kucaklaşırsınız, ne olup bittiğini görmeye bile vakit kalmamıştır. işte eşşek sıpası gibi köşeden dönüvermeniz ve rakip şahsın da yedi cesar prates'in auta giden şutuna goca gafası çarpan hakan şükür balıyla salladığı mermilerle o goca gafanızın hakan şükür edasıyla tanışmasının senkronize yarattığı counter strike vaziyetine mermiye kafa atmak denir.

ha şu son cümle bitti mi, bitti. ben elimden geleni yaptım arkadaş.
    (lefteyenine, 20.11.2006 23:35 ~ 23:51)
  6. askerlik anılarını anlatırken; "helikopterden helikoptere şöyle atlardım", "tankın sapından tuttuğum gibi bir çevirdim", "genelkurmay başkanı ile kanka gibiydik", "şimdi bir elimde keleş*, bir elimde sustalı, öbür elimde uçaksavar..." şeklinde yaptığı kahramalıkları yapan birsinin yapabileceği sıradan bir olay.
    "küçücük mermiye kafa atmakta ne var ki? zamanında topla kafa saydırırdım"
    (anka, 17.10.2007 09:16 ~ 09:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil