belki ilginizi çeker
  1. · iki milyonuncu giri
  2. · çocukken korkulan şeyler
  3. · giallorossi
  4. · çamaşır makinasını çalışırken izlemek
  5. · zıplayan çamaşır makinesi
  6. · çamaşır makinası vs çamaşır makinesi
  7. · sorulara yazar isimleriyle cevap verme hastalığı
  8. · merdane
  9. · yaran msn diyalogları
  10. · apertura 2009
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · annelerin yakışıklı anlayışı
  2. · domuz gribi
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  5. · aylin aslım
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · sigara paketleri üzerine yazılabilecek yazılar
  9. · erkek arkadaşlarını anlatan kızlar

merdaneli çamaşır makinesi  

sayfa  / 2
  1. çocukluğumuzun küçük neşesi idi. üstüne oturtularak saatlerce oyalanır, hatta elimizde direksiyon varmışcasına hayaller kurardık. o zamanlardan beridir türkiye yollarındaki çukurlara girmek için azami özen gösteriyoruz zaten.
    (guenhwyvar, 20.10.2006 21:24)
  2. bir çok çocuk gibi benim de en büyük korku sebeplerimden biriydi. bir defasında kolumu kaptırıyorken annemin son derece başarılı bir refleksi sonucu son anda kurtulmuştum ve bir daha yaklaşmaya cesaret edememiştim zaten işlevsel olarak da pek bir yararı yoktur kanımca.
    (pinkwings, 13.04.2007 20:18 ~ 20:20)
  3. merdanesi: bir sağa bir sola döner deterjanı köpürtürdü.

kurutma silindir merdaneleri: bir çok çocuğun ilgi alanı ve sonunda biryerlerini sıkıştırmasıyla kabusu olmuştur
    (bir elimi sıkıştırmaya başlayıp diğer elimle durdurma kolunu çevirmemle kendimi daha vahim sonuçlardan kurtarmışlığım vardır)

su boşaltma hortumu: berbat lastik kokardı, yine de kirli suyu fışkırta fışkırta wcye boşaltmak, temizlendikten sonra ekosundan faydalanarak mikrofon yapıp şarkı söyleyip bağırmakla birinci dereceden oyuncak malzemesi olmuştur.

80'lerden şanzımanlı arçelik reklamı için:

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (frock, 13.04.2007 20:42 ~ 20:43)
  4. çoğu insanın küçüklüğünde elini verip kolunu kaptırdığı o dönemlerin canavarı bu zamanların, üstünden püskürtme, kireci süzme özelliği, su tasarrufu yapan, az elektrik harcayan, kilolarca çamaşırı yıkıyabilen, kurutabilen çamaşır makineleri çıkınca pabucu dama atılan nostalji çamaşır makinesi.
    (beşamel soslu brokoli, 13.04.2007 21:19)
  5. 80-90ların klasiği bu alet bir insan gibidir.
    köpürür, resmen küfreder adama. hatta ilk robotlardan biridir, dellenince üzerinize yürümeye bile başlarlar, su sıçratır.
    arkalarındaki silindirler de kendini bilmezleri kapar. ayrıca merdaneleri döndüre döndüre feci zevk veriyor(du bir zamanlar).
    (venom, 14.04.2007 18:49 ~ 18:51)
  6. (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (kaleydoskop, 29.05.2007 12:53)
  7. makinenin arkasına geçerek, merdaneden leğene düşen çamaşırları izlemek, o dönemde çocukların en büyük zevklerinden biriydi.ya da ben manyaktımçamaşırlar merdaneden kalıp halinde düşerdi leğene. çamaşır yıkanırken evi bi buhar kaplardı, merdane sesi, buhar, leğene düşen çamaşırlar, dönen silindirler, her yeri kaplayan deterjan kokusu...elde çamaşır yıkama eziyeti ile otomatik çamaşır makineleri arasında bir ara dönemin temsilcisidir, otomatik çamaşır makineleri çıktığında büyük bir hızla evlerden uzaklaştırılmışlardır.
    (karamela, 29.05.2007 13:33)
  8. bu tipler biraz vahşiydi, kol kapardı, sağa-sola sert çalkalardı. sonra gelen modeller ehlileşti, dost canlısı oldu, misafir olsa da olmasa da evin içinde kablo müsaade ettiğince yürüdüler,salona gelmek istediler, yerlerinde duramadılar, ama asla bir merdaneli karizmaları olmadı. şimdikiler ise anca hacim büyütüyor kilo alıyor,nerde merdane, nerde a+ makina.
    (platin24, 29.05.2007 14:32)
  9. dördüncü nesil yazar.*
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 30.09.2007 03:33)
  10. tek başına çarşaf yıkanamayandı, kol kası yaparak belki...
    (heidi, 09.12.2007 02:53)
  11. bi kaç yıla kadar anneannemin hala kullanmış olduğu ev aleti
    (zeyneq, 09.12.2007 11:42)
  12. dördüncü nesil yazar olmanın yanısıra;

-bir süredir how i met your mother insanıdır.
    -boğa burcu erkeğidir.
    -her spor dalında favorisini belirlemiş adamdır.
    -2008 öss'nin anasını ağlatmış müstakbel itü inşaat mühendisliği öğrencisidir.
    -atatürkçü sivaslıdır.*

edit: girinin müstakbel kaldırılarak okunması dün itibarıyle meşrudur.

edit 2:
    geçenlerde kendisine bir mesaj attım, başlangıçta cevap gelmedi; aynı gece 01:49 sularında cep telefonumda iki cevapsız aramayla karşılaştım, hiç bilmediğim bir numaradan. bir de arıyorum cevap alamıyorum, derken benim telefonun şarjı bitti ve kapandı. ertesi gün telefonu açtım yine aramış. turkcell 2222'ye "kim bu?" diye sorup bu kez kayıtlı olmadığını öğrenince cinlerim tepeme çıktı haliyle. akşam 20:37 sularında yine ekranda bu numarayı görmeyeyim mi; bir hışımla "alo?" diye açtığımda telefonu karşıdan gelen ses "niye açmıyon gız telefonlarımı!!" demesin mi, "mçm?? bu numara senin mi?" dediğimde de "eheh evet şirket hattım" diyor, alemsin lan mçm.
    (fani, 24.07.2008 01:48 ~ 24.08.2008 16:28)
  13. gelen kutuma ilk mesajı düşürerek işyerinde bana duygu dolu anlar yaşatıp bir süre müşteri memnuniyetini sağlamamı engellemiş sıcak insan.
    (regulate, 29.09.2008 17:56)
  14. kendisi bir konuda bana yardım ettikten sonra ona değilde googleearth e teşekkür etme patavatsızlığını gösterdiğim yardımsever arı.
    (chladoceran, 06.10.2008 23:50)
  15. bişiden de çakma be kardeşim dedirtten,yeni bişi öğrenip dur bunu buna satıyım diye düşününce hevesinizi kursağınızda bırakan, biraz kassa salsa da yapar salça da gözüyle baktığım, klavyesi kuvvetli ,kimi zaman organizatör,kimi zaman sporcu ama genelde barkodlu arkadaş.
    (üşengenç, 23.02.2009 20:03)
  16. önerdiği şarkı ve gruplarla müzik hayatıma renk katan, süper 'lig tv+hd televizyon' sistemi döşenmiş yaşam alanımızda kendini cüceler ülkesindeki güliver gibi hissetmesine rağmen onu ağırlamaktan zevk aldığımız ve birlikte daha nice projelere imza atmayı can-ı gönülden istediğim biri olmasının yanısıra zeki, çevik ve ahlaklı bir sporcu.
    (fuck fucking fuckers, 02.03.2009 15:34 ~ 13.03.2009 14:49)
  17. bugün itibariyle midesi midye tava ile tanışmıştır.
    (bart, 15.04.2009 23:00)
  18. o preslenerek çıkan çamaşırlar hep çok hoşuma giderdi. nenemin karşısına geçer ve onu , dümdüz çıkan çamaşırları izlerdim. herhangi bir yöne karar kılamayan dönmelerse pek hoşuma gitmezdi ki, o ayrıntı beni ilgilendirmiyordu. hatta neneme yalvardığımı bilirim'' açma öyle kalsınsın, nooooooooolur''lu ...
    nenem yaşlandı, küçüklüğümün hoş sahnesinin kahramanı merdaneli çamaşır makineleri tarih oldu. bende büyüdüm. peki bütün bunların içinde güzel olan hangisi?!
    (biyolojiksaat, 23.04.2009 15:54 ~ 15:58)
  19. kıçına atılan şaplaklar ve böyle bir dünyaya gelmiş olmanın acısıyla çığlıklar içerisinde ağladığı hastane odasından bugünlere gelene dek tam tamına 20 yıl yaşamış olan insan.

dibine kibrit suyu dökülesice şu dünyada boşa nefes alan binlerin içinde iyi ki doğmuş dediklerimdendir, doğum günü kutlu olsun.
    (fani, 03.05.2009 12:18)
  20. doğumunda kıçına şaplak falan atılmamıştır. delikanlı adam götü elletmez. hele dünyevi ortamlara daha yeni katılmışken, onca seksi hemşirenin gözleri önünde hiç elletmez. fetişist miyiz lan biz, şaplak ne şaplak?
    (merdaneli çamaşır makinesi, 03.05.2009 12:44 ~ 12:46)
  21. kendisinden 2 ay sonra reenkarne ile dünyaya gelmemden önceki hayatımda doktordum, kıçına şaplağı bizzat attım; bu yüzden kıçına şaplak üzerine şaplak attığıma emin olduğum insandır. bembeyaz bi popocuğu* vardı hatta.*
    (fani, 03.05.2009 12:48)
  22. yaklaşık 17 yıl önce sağ kolumu merdanesine kaptırdığım ev aletidir.
    herşey gayet eğlenceliydi, izlemek nedense keyifliydi merdanenin hareketini ama eğlenceyi abartıp sağ elimi merdaneye doğru uzattığımda ilk bi kaç saniye acı yoktu merdanenin içinden diğer tarafa geçen parmaklarımı görmek bile keyifliydi ama merdane dirsek kısmından sonrasını içinden geçirmeyip ezmeye başlayınca evi 4 yaşındaki çocuğun çığlıkları kaplamıştı, canım acıyordu, gelip makineyi durdurdular ve kolumu çıkardılar merdanelerin arasından. kolum ezilmişti ve büyük bi yara vardı artık ve ben galiba o yarayla öleceğim.
    (lordred87ers, 03.05.2009 13:14)
  23. çalışınca bütün mahalleye gürültüsüyle haber veren makine.
    elde yıkansa daha kısa sürer ama havası bir başkaydı.
    merdaneye saç,kol kaptırması da cabası.
    (şimdi ben ne desem, 10.07.2009 15:15)
  24. şu sıralar karadeniz'in denize paralel dağlarında kamp yapıyor olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebileceğim şahsiyet.
    (fani, 03.08.2009 16:47)
  25. kokoreç yememe destek olan (sadece destek olmak), birlikte dumurlara koştuğumuz, hala kendine gelmeye çalışmakta olduğunu tahmin ettiğim, bi çeşit çamaşır makinesi.
    (mandalinaya parmağımı soktum parmağım şişti, 12.09.2009 22:33)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil