turkcell reklamlarıyla
* halkı çıldırtmak isteyen reklamcıların ürünü doğrultusunda yanyana oturup merak ne güzel şey merak diyen üç cici kız. facebookta gruplar bile açılmıştır.
kendilerine burdan sevgilerimi yolluyor ve ah canlarım benim fazla kaptırmayın kendinizi sakin olun şuna da bir göz atın demek istiyorum;
(bkz:
insanın başına ne gelirse ya meraktan ya yaraktan)
sıfatları üstünde salaklar işte. hele o ortadaki yok mu, allahım insanı daha fazla deli edemez bir insan tipiyle herhalde. ne kılsın ya, o kadar kıllığa nasıl olmuş da kamera karşısına çıkmış hayret bir şey. ayıp.
hepimizin aynı şekilde düşündüğünü kanıtlamış reklam antipatikleridir. demek ki o iğrenç şarkıyı duyunca 10 kişiden 9 u yarraklı cümle kurmak zorunda hissediyor kendini.
(bkz:
ya meraktan ya yarraktan)
reklam izlerken
bir kedi gibi kulakları dikip pür dikkat kesilen seyircilerin
reklam izleme isteklerini söndüren üçlüdür
iterek çekmek mantığıyla yaratılan reklam tipleridir.
sağdaki ve soldaki iki kızın çirkin, ortadakinin de ebleh suratlı sübyan olduğu reklam kızları.
dikkatle bakarsak en soldaki
batuhan karadenizdir.
*
çok sinir bozucu ve gerizekalı bir reklam. gördükçe gıcık oluyorum. merak ediyorum böyle abuk subuk reklamlar yaparak halkın sempatisini kazandıklarını mı sanıyorlar. aksine ben sinir hastası oldum. gidin bakın istatistiklere, son 1 ayda sinir hastalıklarında artışlar yaşanmıştır. ne tiri ci ymiş bu kardeşim, 1 yıldır reklam yapıyorlar öhh ben for ci yi bekliyorum. güzel türkçemize "üç ge" diye geçiyor bir de.
herkesin sinirini bozan üç tip. dikkatimi çeken şey ise görsellerdeki resimleri. aynı şeyi söylerken ağızları nasıl ayrı şekilleri alabiliyor hayret.
bir çeşit, sanırım, fantastik üçlüdür. düşünsenize okulda, işte böyle tipler size birşeyler diyor. ya kamera şakası dersiniz ya da salak der geçersiniz.
ortada bulunan iki numaralı olanı
acemi cadıdaki
merve boluğura benzeyen üç salak. onu da sevmem bunları da sevmiyorum. bi de ortadakini göründe hem ona hem
merve boluğura olan sinirim artıyor.
bir reklam bu kadarmı sık yayınlanır dediğimiz reklamda oynayan 3kızdır.
hele ki ortadakinin o ifadesiz boş boş bakışları,birinin elinde kalır bu böyle fazla yaşamaz, dediğimiz salaktır.
3g reklamında oynayan 3gerizekalı.
3 gün dövsen hırsını alamayacağın insanlar vardır ya işte bunlar onlar. belki 3 gün bile az gelir.
izledikçe sinir olunan, sinir oldukça izlenen reklam kızları.
turkcell reklamlarının ortak özelliği bana öyle geliyor ki insanı deli edecek kadar sınır olan, dilinize dolanan hayır unutucagımm ve içimden bu aptal melodiyi mırıldanmayacağım dediğiniz şarkılara sahip olmasıdır. sonuç itibariyle reklam amacına ulaşıyor ve marka kendini gündemde tutmayı başarıyor.
the shining'teki hayalet kız kardeşlere benzemektedirler efendim, her gördüğümde tuhaf oluyorum.
"bir ihtimal" bu yazılanları okumuşlarsa, çok üzülmüş üç "salak"tır. insandırlar.
betimlemeyi görünce ister istemez akla
erol taş'ı getiren kızlardır. hala gerçekle rolü ayıramayanlar var.
çirkin la bunlar...
hatta sağ ve sol uçtaki ikisi ortadakinden daha da çirkin. niye ki? ortadaki göze daha bi güzel görünsün diye mi? ilginç...
burda tanımlanan salak sıfatından kasıt; rol yapan 3 kız değil, o kızlara salak rolü yapması gerektiği projeye imza atan pazarlama yöneticileri olabilir.
olmayabilir de.
reklamın tamamı düşünüldüğünde ninesi evlen derken dosya yollamak zorunda olan kadın tipi daha sinir bozucudur. nine tipi daha da uyuzdur arkadaşım baş örtülü bir nine göremeyecek miyiz yahu ? yine asıl meselemiz olan bu üç kıza gelirsek isimleri gizem gaye gül olan üç kızdır 3 g'yi temsil ediyordur.