underdark'taki orta büyüklükte drow şehri.
yaklaşık 20000 kisi yasar.
şehir tamamen lloth'un elindedir
ilk 8 ev şehrin yönetici evlerdir. kimse bu evlerden olan soylulara suikast düzenlemeye cesaret edemez. en güçlü ev olan beanre evidir. evin matron anası beatris beanre'dir
drow mimarisinin en güzel örneklerini taşıyan şehirdir.bu şehre ilk kez gelen bir drow şehir için "vel'bol natha yugho che'el ol zhah" (ne kadar güzel bir şehir) demiştir.(evet drow dili biliyorum.) *
aynı isimde eski ama eski olduğu kadar kült olan güzel bir oyun vardır. parti kurup menzoberranzan'a varmaya çalışırsınız yeraltı dehlizlerinde. bir süre sonra drizzt size katılır, kuşbaşı yaparsınız düşmanları. çok güzel zamanlardı çook...
örümcekler şehri diye anılır.lloth'un favori şehridir.lloth ananın sessizliği sırasında bir köle ayaklanmasına ve bir kuşatmaya karşı koymuş büyük drow şehridir. her türlü saldırıya karşı hala ayakta ve eski gücüyle durmaktadır.
kural kitaplarına göre kuşatma altında olan ve tanrıçaları lloth'tan yardım alamayan şehirdir. ama war of the spider queen serisinin sonuna göre şehir kuşatmadan kurtulmuştur ve tanrıçaları lloth daha büyük bir güçle kendilerine dönmüştür.
ttehlikeleri,hayat tarzı ve sakinleri açısından memleketim tarlabaşı'na benzettiğim,8 bacaklı tanrıça lloth'un medar-ı iftiharı,underdark'ın en büyük drow şehri.