belki ilginizi çeker
  1. · sinirliyim yaklaşma
  2. · alışveriş merkezinde kaybolmak
  3. · meme ile göğüs arasındaki fark
  4. · sensin teyze
  5. · hatırla sevgili
  6. · erkek arada bir eşini aldatıp zevklenmeli
  7. · tabii ki sağdaki
  8. · kadın hocaların kız öğrencilerden nefret etmesi
  9. · kadınların yaşını sormak
  10. · otobüste yer verince sinirlenen yaşlılar
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · aşk ı memnu
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · deep silent complete
  9. · windows vista home premium edition

menopoz teyze  

1. 1) bir teyzenin menopoza girdiğinin anlaşılması üzerine , kaba diye tanımlanabilecek , o teyzenin alacağı zengin içerikli lakap.

2) bekaretini kaybedemeden menopoza uğramış yaşlı bir takım zatların , genç insanların gurur ve onurlarını kırmayı amaç edinmeleri başta olmak üzere minibüslerde , otobüslerde ve bilhassa çeşitli toplu alanlarda sorunun merkezi olması sonucu , bu yaşam formlarını tanımlamak üzere ortaya atılan kavram.
    (skuba, 04.04.2004 18:54 ~ 18:55)
  2. özellikle toplu taşıma araçlarında ya da uzun yol araçlarında susmaksızın kızından-oğlundan, gelininden-torunundan bahseden teyze
    (nienna, 24.04.2004 20:17)
  3. (sid meier, 24.04.2004 20:44)
  4. özellikle itü öğrenci işleri dairesinde çalışmak için yapılan başvurularda aranan nitelik.
    (black coffee, 30.04.2004 01:23)
  5. regl dönemini acı tatlı günleriyle geride bırakmış, her apartmanda en az 10 tane bulunan, pencere önlerinde fink atan, atılan finkleri diğer apartman sakinleri tarafından toplamak zorunda bırakan kadın türü. memleketimizde sıkıntısı çekilmemektedir.
    (mystra, 07.06.2004 18:30 ~ 18:30)
  6. cem yılmazın bir tat bir doku gösterisine malzeme yaptığı teyze türü. resim çizmeye çalışan çocuğu fırçalamasıyla meşhurdur:
    - eveeeet malzemelerimiz hazır ali sen hazır mısın çocuum
    -hazırım
    -neyine hazırsın ulen neyine hazırsın ben bu işe yıllarımı verdim be!!!

.......

-evet şimdi mukavvamızı makas vasıtasiyle kesiyouz gerçi burda kesilmişi var...sonra uhu vasıtasiyle yapıştırıyoruz gerçi burda yapıştırılmışı var......kartondan evimiz oynamaya hazır..gerçi burda oynanmışı var
    (pazer15, 07.06.2004 23:24)
  7. (skuba, 11.07.2004 22:58)
  8. kışın soğunda kıçımız donarken minübüsün camını açtıran teyzedir.
    (ichgeheindaskino, 02.05.2007 01:02)
  9. kendi evinde süregelen elektrik kesintisinin apartmana has bir durum olup olmadığını öğrenmek için asansöre binerek 4 kat yukarı çıkıp, zile basmak yerine kapıyı yumruklamak suretiyle sormak için bana aşağıdaki muhteşem diyoloğu yaşama şansı(!) tanıyan yüce insanın da dahil olduğu, zor ikna edilen teyze grubu.

b: ben
    m.t: menopoz teyze

(kapı alacaklı gelmişçesine son sürat yumruklanır)

b: buyrun x teyze?

(teyze asansörün içinden kafasını ve vücudunun asansöre sığmayan bi kısmını çıkartarak cevap verir)

m.t: ya bişey soracağdım, bizde ışıklar yanmıyo, sizin ışıklar yanıyo mu bi bakıversene?

b: asansör çalışıyor zaten x teyze, nasıl elektrik kesintisi olsun?

m.t: ya olsun sen yine de bi bakıver.

b: bakmaya gerek yok, zaten televizyon da açık!

m.t: ya evladım ışıklar yanıyo mu diyorum, üşenme de basıver şu lambaya.

b: %&!!

menopoz teyze küçük bir deneme testinden sonra ancak ikna olur ve gider.
    (applepie, 24.02.2008 23:32)
  10. kocaman sinekgözü ve şişedibinin birleşimi gözlükleri, fosilleşmeye yüz tutmuş sert yüz hatları, hiç bitmeyen dırdırları ve dahası menopozun vermiş olduğu huysuzlukla hiç çekilmeyen yaşlı kadın türü. kendileriyle karşılaşma durumunda hızla uzaklaşılması, lakin eğer kaçılamıyorsa ortamdan -tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın- sözünü hatırlayarak onların bu komik hallerine ---içinizden--- gülerek geçiştirmeye çalışmanız tavsiye edilir. sabrınızı maksimum ayara çıkarın, işiniz çok zordur çünkü... size ya flörtünüzü sorar, sonra da gerekli gereksiz her türlü yorumu yapar, ya "gelinim olur musun" "yemekteyiz" "esra ceyhan" tadında gereksiz tv programlarını zorla izletir ya da herhangi fiziksel bir ağrısını şikayetini gidermenizi rica edebilir...

amman diyeyim... siz siz olun her zaman bir "b planı"nı hazırda tutun... ola ki çok çekilmez hale gelirse bacadan, lavabo deliğinden, efendime söyliyeyim kuburdan falan çeşitli gizli geçitleri ve kaçış yollarını önceden keşfedin... sonra mahsur kalırsanız tövbe kurtarmaya gelmem!
    (photographer, 13.01.2009 00:03)
  11. evini barkını taşıyacak kadar yakın bir arkadaşımın telefon rehberimdeki ismi. öyle ki, cinsiyet farkı gözetmeksizin 15-50 yaş arası kurbanlar seçip kendi monologlarıyla muhatabının zoraki ve acı dolu mimiklerinden mürekkep sohbetler gerçekleştirir, dinlenmediğinin farkında olmadan kafa siker darbeli matkap kıvamında alto-soprano arası çayda seken ceylan sesiyle. devamlı bir mutsuzluk, bir telaş, bir koyver gitsin neşesi rotasyonuyla savunmasız anını yakalayıp punduna getirme durumu hasıl oluyor soluduğu atmosferde. bize de ömrümüzün baharında emekli pijaması giydirip, işkenceyle o halimizde evden kaçıracak.
    (herzevekil, 13.01.2009 02:31)
  12. bana bizim evin halleri adlı dandirik diziyi hatırlatan teyze çeşidi.
    (mihrimah, 13.01.2009 02:35)
  13. lisede karşılaşılması muhtemel en gıcık hocalardan biri olan fizikçimize takılmış olan lakaptır.yıllarca bu sene emekli oluyorum diyerek bizi anlık da olsa mutluluğa gark etmiş (her seferinde vazgeçmezki bi insan) fakat her nedense ben mezun olduktan 2-3 sene emekli olmuştur.sanırım kendini öğrencilerine adamış,cinnet geçirmedik öğrenci kalmasın istemiştir.sonuç olarak lise 3'te alan değiştirip ea'ya geçmeme sebebiyet vermiş kişidir bu menopoz teyze.
    (su kusu, 23.06.2009 12:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil