|
|
- -sen bana kötü davranıyorsun..hep azarlıyorsun..
-anneeee...
-ama öyle..
-anneciğiimmm...
-yalan mı ama..bak yine kızdın..
-anacığım..
-bak kızdın..rengin attı senin...attı..attı..
-anneeee..
-rengin soldu oğlum senin..iyimisin bakim..aaa..ateşin de var senin..
-anneeee...
- -biraz camları açsanıza çok sıcak
*anne donuyoruz ama biz yaaa...
-sus, sus. seni de görücem ben otuz kırk yıl sonra
*...
- tipik cümle;
- ben hizmetçiyim bu evde zaten, hiç bir şeye hakkım yok benim(solti, 30.01.2005 23:38)
- her annenin yaşını başını alınca ağzından dökülen cümlelerdir. saçmaladıkları her hallerinden belli olur, gecenin ikisine üçüne kadar otururlar, sonra sabah kahvaltı hazırlamaya geldi mi, gece uyuyamadım çok geç yattım diye mantık dışı cümleler (hiç yatmasaydın) sarfederler, saat 11 olunca da mayışık bir halde yataktan kalkma girişimlerinde bulunurlar.(tabii o saatte evde kahvaltı isteyecek insan olmayacak, baba işte, oğul okula gitmiş de, öğle yemeği için yemekhanede sıraya girmiş olacak)
(bkz: yeter ulan)(venom, 08.06.2005 01:07)
- ay bi soğuk basıyo bi sıcak.soğuk soğuk terliyorum.bak damla damla oldu suratım.ayhhh...
- -hadi beraber yürüyüşe çıkalım.
-anne ne yürüyüşü allah aşkına akşamın bu saatinde?
-çıkıp ferahlarız, hem bende nefes almış olurum birazcık.
-anne çok yorgunum.
-öff, tamam. kimse anlamıyor beni, siz de anlamayın, hak ettiniz ikinci anneyi, değerimi bilmiyorsunuz. yemeğiniz hazır önünüze geliyor, kıyafetleriniz ütülü; daha ne ister ki bir insan? baban nerede? bak saat kaç oldu gelmedi, telefon da etmedi değil mi? niye geç kaldı acaba?
-anne geç değil ki, abartmıyor musun?
-tamam, sen zaten babanı hep haklı görürsün.
-anne yaaa, lütfen, biraz sakin ol.
-pencereyi aç, gene terledim.(gülümsün, 08.06.2005 10:12 ~ 12.10.2005 11:38)
- -günaydın anne,ne o? yüzün asık..
-dün gece gene bi elimde yastık o kanape senin bu koltuk benim dolaştım evin içinde!1 gr uyku girmedi gözüme! sabah ezanıyla tamm uykuya dalacakken de şu baban* tuvalete kalkmış, foşşşş diye sifonu çekip uyandırdı beni!
-neyse annecim dur ben sana yardım edeyim..
-saolasın kızım,şu salatalıkları doğrayıver ince ince
(2 dk sonra...)
-aaaa!!!bunlar ne böyle??salatalık mı kağıt mı???
-ama...anne..ince..demiştin..gak..guk..
-ay bırak bırak! bir de ince demiştin diyor,hiç gördün mü sen benim salatalığı ince doğradığımı??
-ama..anne..
-ay tamam!!iddia etme..tamam..tamam..git otur şuraya..dolaşma ayağımın altında!ben yaparım..
(4 dk sonra...)
-aşkolsun yaani! ben burda köle gibi kahvaltı hazırlayayım size,sen git orda oturup gazete oku!hiç saygı yok sende hiçç!!
-ama anne,sen dedin ki..
-biliyorum ben ne dediğimi!!!orda oturunce illa gazete okuman mı lazım,hiç aklına gelmiyor mu ben bu gazeteyi okursam böyle ayağımı uzatıp annem darılır mı,kendini hizmetçi gibi mi hisseder diye??
-pardon anne...
-şu camı aç bakayım içerisi hamam gibi!
(3 dk sonra..)
-kim açtı bu camı??? bak rüzgar yüzünden ocak doğru düzgün yanmıyor!!ben de diyorum bu çay niye 8644 saattir kaynamıyor??
-ama anne,sen aç demiştin,hani sıcak diye..
-ay bu bu sabah kaçıncı yaa??sen resmen bana bunak demeye çalışıyorsunn!! ben hatırlamaz mıyım kızım öyle birşey desem? çok kırıcısın kızım,çok!!
-ama annecim..
-sahte sahte annecim falan deme öyle..yapmacık oluyorsun,daha çok sinirim bozuluyor!...kapama camı kapama...işte şimdi sıcak bastı valla!!
- -oğlum sence ben nasıl bir kadınım
-nasıl yani anne
-nasıl biriyim işte, nasıl gözüküyorum?
-valla iyi birisin anne, severim seni ehu
-dalga geç sen hayırsız evlat. bi genç gözüküyosun demeni bekliyorum allah kahretsin seni iyiymiş severmiş
-hönk.. ne olduk ya
- menopozun belirtilerini asla kabullenmeyen annelerle girilen diyaloglardır.
-öyff bu ne sıcak yaa...
+anne manyak mısın ocak ayındayız. 10 derece dışarısı.
-barometre misin sen? dil de pabuç maşallah!
+...?!
-iyi bak serinledi biraz. naaptın pencere mi açtın sen?
+yoo oturuyorum burda.
-otur otur. ben senin yerine girerim öss'ye.
+ay anne delirdin iyice bi dur yaa...
-senin de o pabuç sığmiycak yakında ağzına. vır vır vır cevap yetiştirmeler filan.
+bak odama kapatıcam kendimi.
-içeri gitmişken ordaki pencereye de bak kapandı heralde rüzgardan. bi sıcak oldu yine.(ay cadisi, 25.05.2007 19:37 ~ 27.05.2007 20:25)
- +bu oda niye dağınık, niye hep yemeği ben yapıyorum, baban nerde saat kaç oldu?
-ya anne niye bu kadar sinirlisin, her yere saldırıosun.
+tabi saldırırım ben menepozluyum, aç camları, ince bişeler bul bana giyicem.
-tamam anne yaa, iyi ki bir menepoza girdin, offf
+ben girmedim, babanla siz soktunuz beni menepoza
-ya anne olur mu öyle şey, biyolojik bir şey
+hayır efendim, millet 60 yaşında giriyo menepoza, ben daha kaç yaşındayım, sizin yüzünüzden hep.
-off anne yaaa
- menopoz: naber?
anne: iyidir senden?
menopoz: benden de iyi.
anne: eheh oko
- -sıcak mı bastı birden ?
- yok anne gayet serin evin içi..
- yok yok ya açsana camları üüüfff acayip bi sıcak indi..
- anne donuyoruz ama biz yaa......
- menapoz: naber?
anne: iyidir senden?
menapoz: girim mi?
anne: nasıl yani?
menapoz: bi girip çıkacam
anne: hah bi sen eksiktin. cumali'den * sonra sen cıktın başıma..
menapoz: başına değil....
- -bak bundan sonra evde tasarruf olcak su faturası tavana çıkmış kızım biraz çabuk çık banyodan hem öyle telefonlada çok konuşma bakimm hem ne konuşuyonuz ki o kadrr ne derdiniz var
-ya anne abim 1 saat banyodan çıkmayınca bişey demiyorsun ama
-sus o senin abin
-hem anne sen benden daha fazla konuşuyosun telefonda daha dün teyzemle görüştün bugn sanki 1 senedir görüşmüyomuş gibi konuşuyosun hep bana kız zaten sen
-....(anneye sinirle karışık sessizlik çöker) sus seni çok bilmişş anneler konuşurr konuşmuyucak dediysem konuşulmuyucak lafımı dinle git odanı da topla çabuk insan içinde kayboluyo ne biçim kızsın anlamam ki
-anne yaaa............................
|