şans eseri rastladığım ve izlemeye başladığım dizi. yapmayın,etmeyin,bildiğiniz ağladım ya,bu nedir? önyargıyla yaklaştım reklamlarını görünce "amaan bu ne ya?" diye,ama şuan da bu soruyu sormamın nedeni beğenmiş olmam.yahu...çok fena oldu kızcağız ya.ahanda başladı ben gidip izlemeye devam edeyim.
edit:bir de fırat tanış var tabii...pek muhterem insan.çok severiz,ailecek.
devam,bir editim daha var: kıvanç'da da baya bi hans tipi varmış,bir de biraz daha mı iyi oynuyor ne,hatırla sevgili yalan olur bu dizi böyle giderse(kendi adıma tabii...)
an itibariyle seyrettiğim, kanal d'de yayınlanan sonbahar dizisi. ağladım resmen ya olamaz böyle bir dram. resmen içime oturdu kızcağızın yaşadıkları. bakalım ilerleyen bölümler nasıl olacak. merakla bekliyoruz.
sinemada klasik dramatik yapının tüm öğelerinin ağdalı bir biçimde kullanılarak salya sümük drama yapmanın nadide örneklerinden sadece bir tanesi. potansiyel dizi izleyicisinin orta ve alt kültür seviyesinde olduğu düşünülürse normal koşullarda uzun süre devam edebilir. biz koyu dramları severiz, biz ağlamayı severiz, biz özdeşleşmeyi severiz, gelenekçiyizdir yeniliği sevsek de...
ilk bölümdeki kişi başına düşen gözyaşı miktarı ile çok tutacak bir dizi olduğu kesinleşmiştir. en az iki sezonu var derim ben. tabi önümüzdeki hafta yeni bölümleriyle başayacak ve hazır izleyici kitlesi olan hatırla sevgili ile durumları ne olur bilemem. birinin yayın günü değişmeli diye düşünüyorum, değişmezse elbette kıvanç*ı tercih ederim. rol yapmayı da bayağı bir öğrenmiş zaten, o bir gözyaşı döktü ben on!
ek olarak, halil karakterinin alengirli işler çevirdiği anlaşılmıştır ilk bölümden. bu bosnalı değil miydi? neden türk pasaportu var? hem de iki tane!....
reklam arası verene kadar gözyaşı bezlerim kuruyacak sandım. kıza üzülsem ayrı, halile üzülsem ayrı, ağladım tonla ama hangisine ağladım ben de anlamadım.
nihayetinde kavuştuk ama sabırsızlanmama değmiş ve süper ağlak bir yapım olmuş.
kıvanç da baya pişmiş iyi de olmuş.
durdum durdum ağladım. durdum yine ağladım. ağladım durdum.
severiz acıklı filmleri , ayşecikle sezercikle ağlamayı. bunu da sevdim valla. kız kimse içimi parçaladı ilk defa görüyorum. kıvanç da aşmış kendini sanki ya da diğer dizideki çirkin kadın olmayınca yanında o da daha bir iyi geldi gözüme. hatırla sevgili ile aynı saatlerde olması kendi zararına. bir hafta erken başlatarak ilgi çekme gelecek haftaya hazırlıklı girme hesaplarındalar. izlenir ağlaya ağlaya hem de ama hatırla sevgili'den izleyici çalmaları zor gibi görünüyor. ben ilk fireyim. mendilimi alır menekşe ile halil'i izlerim.
yayınladığı ilk bölüm sonrası msn den yüzlerce farklı biçimde benzer tepkileri aldığım dizidir:
+ay bu kıvanç bu kadar yakışıklı mıydıı? (yok boşuna seçtiler 2002de gerizekalı..)
+ben beğenmiyo muydum bu adamı allahım ne salağım!! (kesinlikle.)
+yaa çok tatlııı ağlaması yok mu helee.. (gümüş te de iki sene zırt pırt ağlamıştı?)
kısaca kıvanç tatlıtuğ hayranlarını arttıracak görünüyor. daha fazla bilgi için
(bkz: @1002922)
öncelikle müziğiyle dikkatimi çekmiş, önceki akşam hikayesiyle cezbetmiş dizidir...tam türk filmi formatında dizidir...müziklerin doğru kullanımı diziyi daha da bir acıklı hale getirmiştir..
fakat aynı gün aynı saatte hatırla sevgili nin olması dolayısıyla reklam arası izleyebileceğim dizi olmuştur...yetkililere duyurulur cuma günü haber sonrasına alsınlar diziyi de izleyelim...ayrıca o güzel şarkısı için;
http://www.youtube.com/...
not:kanald'nin cuma günü haber sonrası dizisinin başrol oyuncusunun kıvanç tatlıtuğun eski sevgilisi azra akının olması komik bir durumdur.
kıvanç tatlıtuğ'un rol arkadaşı hoş kızmış. gümüş'teki ördek dudaklı songül oden yüzünden gıcık olmuş, doya doya seyredememiştik diziyi, mundar etmişti çocukcağızı! biraz ağlak olsa da iyi diziye benziyor, binbir gece gibi kabız bir diziden iyidir en azından.
dizinin tekrarını izlerken düğün sahnesinde boğazına bir şeyler düğümlenmişken insanın,caddeden geçen düğün konvoyunun sesi bastırıyor dizinin sesini.insan da düşünmeden edemiyor bir hayat mı sönüyor yine diye. sonra babaya sarılmak istiyor insan, şanslı olduğunu mu düşünüyor bu insan yoksa sakın ha mı demek için mi bilmiyorum. o acıyı öyle derinden hissediyor ki saçmalıyor durduğu yerde. başını sevdiceğinin omzuna öyle koymak istiyor ki insan,gözyaşları hayale ve gerçeğe karışıyor.
kanal d nin senaryosunu beğendiğim daha ilk bölümden beni etkileyen dizisi. ilk başta babasının kızı zorla evlendirmesi falan beni sinir etti gene klasik diziler gibi diye düşündüm ama halille kaçma olayı bu dizinin 2. bölümünü merakla beklememe sebep oldu.bakalım 2.bölümde istanbula kaçabilecekler mi?bir de neden özellikle istanbula kaçtılar.menekşe dedi istanbul da yakalanmayız falan diye.ama sonunda er geç yakalanacaklar bence.
''dokunmadan da aşk yaşanır'' temasıyla yazılmış bir senaryo, iki güzel başrol oyuncusu, çokça aşk ve dram içeren bir kaçış öyküsü, biraz da gözyaşıyla türk insanının beğenisini kazanacağını düşündüğüm dizidir.
kanalları zaplarken kıvanç tatlıtuğ'u görüp durduğum.daha sonrasında kıvanç'ın içime halil olarak(ne kadar güzel ağlıyodu öyle) işlemesini sağlayan dizi.ben ilk bölümünü gerçekten beğendim umarım binbir gece kıvamındaki bi monotonlukta ilerlemez.
türk kanallarında eş zamanlı olarak başlayan milyonlarca diziden birisi. dizinin adının menekşe ile halil olması hiçbir albeni katmamakla beraber vasat bir dizi olduğunu hissettiriyor gibi. ilk bakışta izlenme sebebi kıvanç tatlıtuğ hiç kuşkusuz. ilk bölümünü izlememiştim. elif şafak adını duydum merak ettim. sıkı elif şafak okuyucuları senaryoyu yazanların ve yönetmenin öyküyü pek özümseyemediklerini düşünüyor. elif şafak hatırına sonraki bölümü izliycez bakalım..