belki ilginizi çeker
  1. · türkiye de ücretler son derece iyi
gündem
  1. · prison brake
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · colin kazım richards
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · f klavye
  9. · anam ağlar baş ucumda

menüde sadece fiyat kısmına bakmak  

1. maddi sıkarı olan her bireyin içine düştüğü durumdur.hatta bazı zamanlar öyle kaptırılır ki isim bile verilmeden sipariş edilir.

-bana şu 3 liralıktan yanına da 1 liralık bir içecek getir hadi koçum.
    (vicdan muhasebecisi, 09.07.2007 15:16)
  2. insanın içindeki gizli varoşluğu ortaya çıkarmasıdır.

bir türlü anlayamam bunu. en nihayetinde sen bir restorana/kafeye/bara gelmişsin. neden fiyatlara bakarsın ki? paran yoksa gelme kardeşim. sen oraya yemek yemeye mi geldin, yoksa kendini oradaki diğer insanlara rezil etmeye mi geldin? otur evinde, al domatesini, peynirini, ekmeğini, yanına da gazoz mu, bira mı* hangisini istersen aç doyur karnını.

bunun esnaf lokantalarında, üniversite yakınlarında yapılmasına gene de o kadar kızmam. belki mecburiyetten yiyordur, bütçesi kısıtlıdır haklıdır. ama florya'da rotary kulübü'nün karşısında yapanlar da var ki, bildiğin barzodurlar.

sürekli olarak gittiğim papermoon'da benim gibi elit müşteriler için hazırlanmış üzerinde fiyat olmayan menüler bulunur. en son dört ay kadar önce bir şişe gaia şarabı istediğimde bana "efendim o şarabın şişesi 1.300 euro'dur" diyen garson, şu anda sayemde bir kebapçıda garsonluk yapıyor. ettiğimiz kavganın ardından benden özür dilemek için 3.837,50 euroluk hesabı almak istemeyen halkla ilişkiler müdüresine yanıt olarak garsonlara 1.000 euro bahşiş bırakmayı düşündüm. sonra da bunu hak etmedikleri kanısına vararak bu parayla daha önce görüp beğendiğim içinde akmerkez havası bulunan boş teneke kutulardan aldım.

------------- (bkz: enzo gibi yazmak) ------------
    (chaghdash, 09.07.2007 15:36 ~ 15:40)
  3. züğürt öğrencinin yapacağı eylemdir. hatta daha ötesi hiç oturmadan fiyat sormaktır.
    (comex, 09.07.2007 15:38)
  4. (draco, 09.07.2007 15:39)
  5. -aşkım ne yiceksin sen?
    -elif ben bir 2 milyon alacağım yani dürüm dürüm demek istedim
    -hımmm ben karışık kebap yerim gibime geliyor
    -oha! onun tadı 25 milyon gibidir şey yani acıdır acı!! ehehehe
    -yok be acısız deriz bizde
    -desek bile acılı olacaktır o çok acı
    -yanına da taze portakal suyu
    -yok deve!! yani ne alaka kebap ile 10 milyon ayy dilim sürçtü portakal suyu
    -seviyorum ya noluyo sana
    -bişey olmuyo aşkım
    -sen ne içeceksin
    -su..bardak su
    -sadece su mu?
    -evet dürüm iptal sadece su
    -doyar mısın ki
    -elimden geldiğince....
    (diazepam, 17.12.2007 16:59 ~ 17:02)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil