12 mart 2007 akşamı atv ana haberde levent kırca tadında memur edebiyatıyla hazırlanan haberdir. standart memurların yaşam biçimini ve felsefesini daha iyi anlamak için muhakkak edinilmesi gereken sözlük. ayrıca benim memur sözlüğümden birkaç örnek madde:
memur: her daim iş garantisi. çalışmadan maaş alma.
izin: kafana göre işe gitmeme.
mesai: ne zaman başlayıp ne zaman bittiği bilinir yalnızca. bunun dışında mesai kavramının içi doldurulamamıştır.
maaş: her ne kadar asgari ücretin iki katı da olsa hiçbir zaman memurlar tarafından beğenilmeyen, mesai karşılığı tam zamanında alınan bedel.
hizmet: hergün mesai saatleri dahilinde kuruma gelen vatandaşın sürekli sarfettiği kelime. henüz ne olduğu anlaşılamadığından duruma müdahale edilmemektedir.
biraz önce atv'de izlediğim ve gülmekten yarılmama neden olan haber. yok kardeşim böle bir şey.
bunun bizimle bi alakası yok: sorduğun sorudan hiç bi bok anlamadım. git başkasına sor, ay uğraşamam seninle..
işler yoğun mu: birazdan gereksiz bi muhabbete doğru sürükliycem seni; kafa bomboş, nasıl olsa işim gücüm de yok.. sakın beni başından savma, kolay vazgeçmem..
sen ne düşünüyorsun: siyasi mevzularda ağzını bıçak açmıyo.. bi konuş hele, ak don kara don çıksın ortaya..