normalde isminin hayati olmasına karşın süleyman çakır tarafından memati olarak değiştirildiği kurtlar vadisinin rolüyle özdeşleşmiş karakter oyuncusu... ancak oda son bölümlerdeki adam harcama modasına kurban gidip insanların vadiden ziyadesiyle soğumasına neden olmuştur.
acil durumlarda zaman kaybetmemek için belinden çıkarttığı tabancısını pantolonuna sürterek mermiyi namluya süren insan. kosovalı'nın da benzer bir hareketi vardır gerçi, silahı ayakkabısının topuğuna sürterek yapar aynı işi.
memati: ee dayı, gittin geldin, hele anlat, ne var ne yok obür tarafta.
halo dayı: yigenim, öbür tarafta diyolarki, azraili anladık da bu memati kim ola.
"babamı görmedim, anamı görmedim, ben hiçbişey görmedim" diyerek yarım yarım yarılmama sebep olmuş adamdır. bu cümleyi yazanın ellerinden öpmek istiyorum.
bazen de düzbeyinliliğin daha çok işe yaradığını gösteren şahıs.örn:
hikmetle terör hakkında tartışmaktadırlar.memati herzamanki gibi herkesin kafasına sıkma eğilimndedir.hikmet de terörist gençle terörist olmayan genci nasıl ayıracaklarını sorar:
hikmet: kuzuyla kurdu nasıl ayırıcaksın memati?
memati:ne var ayıramicak?biri kara öbürü ak...
gizli eşcinsel olan kurtlar vadisi kahramanı. özeti verirlerken gördüm de vural'ı vurmak için eve girdikten sonra banyo yaptığını görmüş ardından adamı vurmak yerine kapının arkasından giyinmesini izlemiş sonra vural saçını başını kurutacakken arkasına dolanmış ve hırçın şekilde bakmıştır. bu kadar belirtiden sonra söz kayser sozer'de.