gayet önyargısız ve saf biçimde hakkında kafamda şu soruları sıraladığım müzik türü:
- death metal diye bildiğim şey ne kadar melodik olabilir?
- zincirleme isim tamlaması içince geçen isveç kelimesi yerine hırvat veya ispanyol olsa ne değişir?
- sadece metal müzik için geçerli olan müziği anlamsızca kalıplara sokma anlayışından sıyrılıp metal dinlemeye kalksam, bu anlayışa bağlı kalarak dinlediğim zamankinden farklı olarak ne hissederim?
- eksi geliyor eksi yalele yaalele
at the gates in başını çektiği dark tranquillityve in flamesile zirve yapmış metal müzik türü.insanın ruhunun derinliklerine hitap eder aldığınız gazda,çoşkuda hep hüzün vardır.
düzeltme:
melodik isveç death metali goteborg stili death metal olarak tanımlarsam daha doğru olur sanırım
ülkemizde şu sıralar kurulan çoğu metal grubun yaptığı tür... öyle çoğaldılar ki; bu çoğalmaların birçoğu da kalitesiz ve insanın kafasını şişiyor. elbette güzelini yapan var ama güzelini yapan azınlıktadır.
- death metal'in metalcore'a yakın hali..death metal normalde "böhböhböhröaaaaaaah" gibi ya..bu biraz "heyheyhey (clean vokal) sonra röaaaaah"..ayrıca müzik biraz daha melodic adı üstünde..öte yandan metalcoredan farkı biraz daha death metale yakın olması..bir de daha karamsar olması..o soilwork de aslında melodic death metal grubu..aşlkfsdlsdkg!
konser performanslarına iştigal etmekten çekinmeyeceğim ve fakat açıp da dinlemeyeceğim tarzdır. old school inadım sürecektir bu konuda. seveni, dinleyeni çoktur, kaliteli iş yaparlar, başarılıdırlar amenna. sorun, benim özellikle "isveçli melodic death metal" kavramından cidden hazzetmemem.
velhasıl, tek bir kıyaslama yapacak olursak aklıma ilk gelen isim olarak bu isveçli abilerin hiçbirisi death metal denince benim için bir obituary'nin (s.a.v.) yerini tutamaz. kıyaslayınca bile kötü hissettim kendimi iyi mi.