kendisi türk sanat müziği sanatçısıdır.
sesiyle kendisine hayran bırakmıştır beni .
incesaz grubunda solistlik yapıp çıkardığı albümleri vardır(eylül şarkıları, hüznün hikayesi..) ve de bu albümleri kapışan gizli hayran kitlesi.
ekmek teknesinin müziğinin onlara ait olduğunu öğrenince tanıdım melihat hanımı.
geç oldu ama oldu ya yeter.
(yuziko, 01.09.2004 16:49 ~ 12.01.2006 16:18)
gece gece beni inletmiş sesine hayran etmiştir...çok berrak, billur gibi bir sesi vardır...dinlenmelidir...
gece gece dinlenilmemelidir. hasta eder, ince bir sızı ile öldürür adamı.
itü türk musikisi devlet konservatuarı mezunudur.
şarap gibi yavaş yavaş keyiflendiren fazlasında sarhoş eden bir ses.
içinizdeki devasalaşmış sıkıntıyı, zarif sesiyle yavaşca alır, uzaklara bir yere götürür bırakır. sonra gelir ince ince sıhhate kavuşturur..
(bkz:
http://melihatgulses.net/)
süferötesi bir şarkısı için (bkz:
ben aşkı ilk defa sende tanıdım)
trt kültürüyle yetişmiş bir sanatçı olduğundan belirli bir standardı yakalaması normal karşılanmalıdır.
kadife sesli, değerinin bilinmesi gereken, tsm eserlerini mükemmel yorumlayan sanatçımız.
son zamanlarda
incesaz'la yaptığı çalışmalarla popülerliği artsa da takipçileri bilir ki uzun yıllar ötesinden gelen sanat birikimiyle dönemin en güçlü bayan seslerinden biridir ve iyi bir türk müziği icracısıdır.
yurdum insanı sahne önünde
pabucumun assolistleri ile oyalanadursun, o biryerlerde birtakım bünyelere alemi seyran ile büyük bahtiyarlıklar yaşatmaktadır.
trt istanbul radyosu sanatçısıdır. yine radyodan
tanburi bestekar
necip gülses ile evlidir.
sesine yakışan eserleri özellikle bulur buluşturur ve ruhlara gıda mahiyetinde yumuşacık sesinde hayat verir.
kişisel albümleri ;
-
tatyos efendi
-
istanbul'dan atina'ya türküler
-
hüznün hikayesi
-
narçiçeğim
-
narçiçeğim 2
-
incesaz iki eylül şarkıları
(bkz:
http://www.melihatgulses.net/)'den yükselen sese kulak verin...
ilk dinlediğim andan itibaren her seferinde beni alıp alıp götüren kadife sesli sanatçı.yarabbim o nasıl bir sestir,ne kadar güzeldir..ayrıca çok zarif bir kadındır.çok da güzeldir zannımca
konservauar mezunu istanbul radyosu tsm sanatçısı. çok güzel bir sese ve yüze sahiptir. ne kibardır, nasıl güzel söyler şarkıları, insanın içine işleyen yumuşacık bir sesi, hoş bir yorumu vardır.
günaydınım şarkısını sanırım ondan başkasından dinlemek bana asla keyif vermeyecek.
eylül şarkıları albümünden
firar,
çok aşığın var diyorlar,
güney(enst.) dinlenmeye değerdir. eşsiz bir sesi vardır.
http://www.youtube.com/...
dinlenesi bir şarkı, hele bir de bu sesten...
muhteşem bir ses,muhteşem bir yorum.sözle anlatılmaz ki dinlemek,hissetmek gerekir...
sesine, zarafetine, kibarlığına hayran bıraktırır.çok dinlenildiği zaman en neşeli şarkılarda bile hüzünlenebilme özelliği kazanılır.
süper sesli, hatta bülbül sesli sanatçıdır.ama dikkatimi çeken bir durum var. enstruman olmadan çıplak sesle söylediği şarkılarında daha bir ortaya çıkan ağız şapırdaması var.evet gayet ciddiyim şarkının en can alıcı yerince, o billur sesi gölgeleyen şapırtılar geliyor kadından.bol su içmesini tavsiye ediyor, şeytan ayrıntıda gizlidir diyorum efendim.
billur sesli sanatçıdır
(bkz:
günaydınım) zor bir parçadır çok iyi okur
günaydınım ner çiçeğim sevdiğim.
o berrak sesiyle bana türk sanat müziğini sevdiren kişilerin başında gelir. dinlenesidir,dinlemeyen çok şey kaybetmiştir.
(momiş, 31.07.2008 13:28)
nazende sevgili parçasını çok güzel yorumlar. ayrıca kendisi
konya akşehir' lidir
özellikle bahar gelmiş neyleyim şarkısı ile insanın aklını alanı sanatçıdır. bir söylemeye başlayınca işi gücü bırakıp sessiz bir şekilde dinlemek gerekir bunu çünkü.şarkı sözleri için;
ah, bahar gelmiş neyleyeyim
neyleyeyim baharı, yazı sen olmayınca
el eleydik bir zamanlar, göz gözeydik, diz dizeydik
biz bizeydik bir zamanlar
yaz oldu, bahar oldu şu yalancı dünyada
hayat güzeldi senin yanında
yalanmış aşkın, yazık ki aldandım
ümit verirken güzeldi dünya
seven yanarmış; yazık sana kandım
bahar gelmiş neyleyim
neyleyim, ah neyleyim sen olmayınca
ayrıca piyanonun büyüsüne de kapılacaksınız, sadece dinleyin.
duru, berrak, deniz rengi sese sahip sanatçı. bi güzeldir onunla hayal kurmak. istanbul demektir benim için kendisi. incesaz ile pek bi narin dururlar.