herşeyden önce daha önce de söylediğim gibi bu tartışmada haklı olan değil, çenesi iyi olan kazanacak.
(bkz:
@1291637)
emin çölaşan hızlı ve akıcı konuşamıyor, canlı performası düşük. üstelik konuşurken çoğu zaman takılıyor, sözü kesildiğinde toparlamakta zorlanıyor. kıvraklık, hazırcevaplık pek yok. rahat ettiği, gerçek gücüyle güreşebildiği ring gazete köşesi. deplasmanda oynayarak baştan dezavantajlı başlıyor. çölaşan turn base oynamaya alışmış.
melih gökçek ise demirel'den sonra türkiye'nin en büyük demagoglarından sayılır, televizyonda fırtına gibi esiyor. akşamları evine değil televizyona gidiyor, sürekli canlı yayında. bir konuşmaya başladı mı tutabilene aşkolsun, nice yiğitleri beşer beşer kepaze etmişliği var. hele karşıdaki konuşurken takındığı o pis sırıtması yok mu, adamı deli ediyor. gökçek'i sevmesem de yeteneklerine saygı duyuyorum, kesinlikle küçümsenecek bir adam değil.
(bkz:
@1285545)
zaten bu durumu bildiği için yıllardır çölaşan'ı canlı yayına çağırıp duruyordu, çölaşan razı olmuyordu. şimdi kabul ettiğine göre elinde çok sağlam birşeyler var herhalde diyorum, çok merak ediyorum. tabii gökçek de boş çıkmayacak. çölaşan'ın yalanlanmış iddiaları, mahkeme sonuçları en büyük kozlarını oluşturuyor.
benim tahminim, eğer ellerindeki materyallerin değeri birbirine yakınsa, gökçek çölaşan'ı hallaç pamuğu gibi atar, çıktığına çıkacağına bin pişman eder. her şey çölaşan'ın elindeki belgelere bağlı, hakkaten çok sağlam çıkması lazım.