görseller
melekler korusunmelekler korusun
melekler korusunmelekler korusun
belki ilginizi çeker
  1. · özge özpirinççiler
  2. · rojda demirer
  3. · selin şekerci
  4. · sen hiç ofsayt oldun mu kerim oğlanı
  5. · kavak yelleri
  6. · sen hiç ofsayt oldun mu kerim
  7. · acemi cadı
  8. · impossible is nothing
  9. · melekler korusun da ziyan olan otobüs biletleri
  10. · kampüsistan
gündem
  1. · ugg
  2. · ezel
  3. · kemal kılıçdaroğlu
  4. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  5. · aşk
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · geniş aile
  8. · en güzel günler senin olsun
  9. · bogdan tanjeviç

melekler korusun  

sayfa  / 6
  1. show tv'de yakında başlayacak olan dizidir.açıkçası merak ediyorum ben konuyu.reklamlarına bakılırsa klasik anne-kız ilişkilerini irdeliyor gibi.hümeyra ,özge özpirinççiler ,rojda demirer ve bir de vodafone reklamlarındaki sen hiç ofsayt oldun mu kerim oğlanı oynuyor gördüğüm kadarıyla.

ps:bu arada bu oğlanı tanıyan falan varsa bana bir haber etsin.pek sevimli bir şeye benziyor
    (artibir, 13.12.2008 01:39 ~ 31.01.2009 07:01)
  2. 10 dakikada olsa diğer kanallara zap yapmadan izlenilemeyen dizi. oyunculukların başarısızlıkları olsun dizideki mantıksızlıklar olsun pek tutacak gibi görünmemektedir.

mantıksızlıkları belirtmek üzere gelen edit:
    1: balıkesir-istanbul arasında uçak seferi bulunmamakta.
    2: özel yetenek sınavında sahneye çıkan hanım kızımızın sahneyi terkedip dışarı çıkması üzerine hocanın kızın peşinden koşup elleriyle göz yaşlarını silmesi ve yanağını okşaması.*
    3: hanım kızımızın okula bir şekilde kabul edildikten sonra harç parasını kayıt tarihinden sonra yatırması.
    (faaip de oiad, 01.01.2009 21:18 ~ 04.01.2009 14:59)
  3. hümeyra hatrına ilk bölümünü izlediğim dizi. ancak konusu pek saracağa benzemiyor bu dizinin.

ilk bölümde olanlar kısaca şöyle:

hümeyra, kocası ölmüş ve kendi terzi dükkanıyla geçinmeye çalışan bir hanım. hanımın 17 yaşında oyuncu olma havalarında bir kızı var, o da özge özpirinççiler. ama annesi onun yüksek hemşire olmasını istiyor. bunun üzerine kızımız evden kaçıp, istanbul'a geliyor ve konservatuar sınavını 600 kişi içinden ilk 10 a girerek kazanıyor. * neyse annesi durumu kabullenecek gibi değil, kızın peşinden onu istanbullarda aramaya geliyor. tabii bulana kadar da herkesi ayağa kaldırıyor. amacı kızı alıp, memlekette yanında yüksek hemşirelik okutmak... son sahne ve dizi devamı haftaya şeklinde noktalanıyor. *
    (ceyus, 01.01.2009 22:25)
  4. içinde, poposunun altında şort giymiş, hiçbir işe elini sürmeyen bir kızın ev arkadaşı tarafından evden sepetlenmesine dair bir sahne barındıran dizimtrak. kendini komik bir biçimde savunan (pasaklıyım ama kişiliğime hakaret ettirmem kabilinden bir şeyler geveliyordu), mikro mini şortuyla gecenin bir vakti istiklal'in yolunu tutmakta beis görmeyen, "ben özgürüm lan" triplerine giren, diğer yandan da "anadolu'dan gelmiş saf temiz kız" ayağına yatan, onların arasında da sırım sırım sırıtan sırık kılıklı başka bir karakter barındıran şey. karakterler ancak bu kadar yapay olabilirdi.

2-3 sahneye bakarak bu çıkarımlar yapılabildiğine göre, yakın zamanda ipi çekilecek bir iştir.
    (nisan cadısı, 01.01.2009 22:44)
  5. 1 aydır reklamı yapılan diziydi, merak edip şöyle bir baktım ama pek sürmeyecek gibi. kısıtlı bir konusu var ancak 10 bölüm olur, 11. bölüm de sıçmalar başlayacaktır yavaş yavaş. oyunculuklar göz kapaklarını yukarıya kaldırmakla sınırlı. heee bir de bu istanbul ne güzeş şehirmiş, insanları ne güzelmiş, ne iyi niyetlilermiş. milyonluk şehirde anadolu topraklarından gelmiş kıza herkes iyi davranıyor, herkes kızın arkasında maşallah. biz şimdi bakkala gitsek adam borç yapmaz ama kız harç parasını son günden sonra yatırabiliyor. heytere heyt
    (eazy, 01.01.2009 22:51)
  6. saat 20 de başlayan ve aralıksız olarak 85 dakikasını reklamsız gösteren rojda demirel'i yeniden görme şanı bulduğumuz.özgür kız projesi
    ev yok ama arkadaşı var repliği güzeldir yazan senaristin kara kaşının ortasından şapadanak öpmek lazım gelir.
    beyoğlu sahnesinde polis birini götürmektedir ve balıkesirden ilk kez gelen kızımız görebileceği bütün tipleri aynı anda görür bu kadar tesadif ancak edizhn filmlerinde olur.
    evde kalmış kız karakterinin taksime geldiğini anlayınca burda genç kızlara tecavüz edliyormuş gibi dumur eden replik söylemesi. (bkz: seni kim ne yapsın)
    hümeyra avrupa yakasından ayrılıp balıkesire gidince sudan çıkmış balığa dönmüşsün ayrılmasan bizde dilber halanın derledim ha nidalarını ve kütük bacakalrını görmeyeydik.
    (ordinaryüs, 01.01.2009 23:02)
  7. kesinlikle tutmayacak dizi.

yıbaşı rehaveti üstümde -ki bütün aksiyon sabah 5'e kadar king oynayıp üniversite günlerini yad etmek olmuş, olsun- eve gelip serildim koltuğa. 50 bin kere fragmanını gördüm, hümeyra var, sonra o vodafone reklamlarında görüp hastası olduğum -ofsaytı anlatmaya çalışan çocuk- sen hiç ofsayt oldun mu kerim- çocukcağız var, izlenebilir dedim geçtim başına.

e ama bir dizi ilk bölümden kendini bu kadar mı tekrar eder allasen? bir kere o müthiş dostluk tırıvırısının özneleri olan üçlü berbat bir seçim. bir tane kezban pariste, bir tane 30luk abla, bir tane emoturkey!

klişeden klişelere koşan bir senaryo.

anlamsız ceyar suelın espirileri (sene 2009).

puf! umutluydum bu diziden ama oluru yok. hele bir de tutup aşk-ı memnu gibi senenin en tutmuş dizisinin karşısına koymak böyle bir diziyi? bu ne özgüven yahu diye sormazlar mı adama?

olmamış diyor 10 üzerinden 3 vererek bu son derece yüzeysel tespitimi sonlandırıyorum.

biraz daha tv izlersem yakında yemekteyiz yorumlarıyla da karşınızda olacağım, şaşırmayın.

tükürdüğümü yalıyorum editi: aradan yıl geçmiş nerdeyse karşısında afiyetle izliyorum şu an. rezil oldum kendime.
    (kedikara, 01.01.2009 23:18 ~ 22.06.2009 21:07)
  8. kavak yelleri nin dawson's creek tandansını standart türk dramasının karışımı halinde servis edilmesine istinaden yakalanan küçük kasaba dan istanbul a geliş ve ayakta kalma çabası klişesinin kullanıldığı hümeyra dışında vurgulu oyuncu bulundurmayan rojda demirer in her zamanki concon dürüst iyi kız rolünde oynadığı yine kavak yelleri nde efe rolü ile sempati yaratılan komik sempatik dünyayı boşvermiş tiplemeyi bu kez adını bilmediğim bir kızın yürüttüğü dizi. abuk subuk depresif trajedik dizilerdense keyifle vakit geçirilebilecek bir yapım.
    (gebesh, 01.01.2009 23:26)
  9. balıkesirden uçakla istanbul'a gittiniz geldiniz ama ordan oraya uçuş yok hatta thy ile hak getire. peaehhh...
    (orc, 01.01.2009 23:37 ~ 23:37)
  10. bildiğin orkid reklamı gibi olmuş.
    (bergerac, 02.01.2009 08:08)
  11. dört bölüm sonra hakkında nitelikli yorumlar yapılabilcek dizi. hemen her dizide gördüğümüz yan rollerdeki iyi oyunculuk bu dizide de var. bi de rojda yaşı itibari ile pek uymamış esin rolüne sanki.
    (kel danisman, 02.01.2009 10:20)
  12. kavak yellerininin de yapımcısı olan tims productiondan tahminimce kavak yellerinin çok tutması üzerine yapılan ve dün akşam itibariyle show tv de yayınlanmaya başlanan dizi.ne kadar bu dizi tutmaz konusu çok sıradan desem de ülkemizde gençlik dizilerine aşırı rağbet gösterildiği için en azından bir sezonu tamamlayacağı düşüncesindeyim.kim bilir belki diziyi kavak yelleriyle birleştirip bir tv tarihinde bir ilki gerçekleştirebilirler.yazık o kadar paraya,kriz de var zaten birleştiriverin gitsin gari.
    (sıradan kireç önleyici, 02.01.2009 11:20)
  13. bir kerede şu istanbul'dan başka bir şehre gidiliversin güzide dizilerimizde dedirten yeni bir dizi.

not: he bakın bu konuda en istikrarlısı asi çıktı. hala antakya'da takılıyorlar. fakat onunda zamanı geldi sanki, çok yakında tası tarağı toplayıp ver elini istanbul olacak gibi.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 02.01.2009 11:28)
  14. biraz önce tekrarına maruz kaldım sanırım. her yeni diziyi eleştirme eğilimdeyim ama bu sefer objektif olacağım.

berbat bir başlangıç olmuş. ben bu diziyi hiç izlemedim. demin itü sözlük'e yazı yazarken arkada bu vardı. tek bir sahnesine baktım. sahne aynen şöyle.

anladığım kadarıyla sevgili hümeyra, kızının öss'de hemşirelik yazmasını isteyen kötü anne rolünde. kızı ise istanbul'a giderek tiyatro okumak niyetinde. artık evvelinde ne olduysa bilmiyorum hümeyra bir anda delirip kızının odasındaki tüm posterleri yırtıyor. kızına öss sonuçlarına kadar evden çıkmasının yasak olduğunu söylüyor. "ben çevreye kızını istanbul'a gönderdi, tiyatro okutuyor dedirtmeem" diyerek sahnenin finalini oynuyor. sonra şirin kızımız bir yandan ağlarken bir yandan yırtık posterlerini duvara asıyor. fonda ağlak müzik çalıyor.

ben bu dizinin sonunu gayet iyi biliyorum. hümeyra'nın oyunculuğuna lafım olamaz. lafım yönetmene ve senariste. kadını ilk bölümden dünyanın en kötü annesi olarak göstermişler. kızına baskı uygulayan, istediği gibi şekillendirmeye çalışan anne rolunde. sonra bir şekilde kızını anlayacak, yumuşayacak, daha az kötü olacak, "iyi mına koyim git izin veriyorum" diyecek. birkaç bölüm önce annesinden nefret eden şirin kız annesine sarılarak anneciiğm seni çok seviyorum diyecek...

mantığı anladınız umarım. sonra böyle olmadı hehe demeyin bana.

oha: keşke bu yazıyı bölüm bittikten sonra yazsaydım. kız evden kaçıp istanbul'a gitti. anneside peşinden gidiyor heralde. yukarıda yazacaktım bu evden kaçar diye ama çok klasik olur lan diye yazmadım. neyse yukarda yazdığım senaryoya olan inancım arttı.

oha2: oha lan hakkaten. reklamlarda bir sonraki bölümün fragmanı vardı. kız anne sen ciddi misin deyip boynuna sarılıp ağlıyordu. biliyorum ben bu işi ya.
    (elladan tinuviel, 03.01.2009 17:52 ~ 21.02.2009 23:22)
  15. şu hayatta neden başarılı olamadığımı anlamama sebep olan "sprite ile acı gerçekler" tadında bir dizi. beni ne sınav için tekrar çağırdılar ne de başıma her durumda "en iyi şey" geldi. "dekontu yarın getirsem olur mu?" dediğimde "senin için ayrıcalık yapamayız" dediler, süründürdüler. "otobüste yer yok!" dediler direttim olay çıkardım ama yine de binemedim o otobüse. herhangi bir kuyrukta en arkadan önlere geçemedim hiçbir zaman. oysa bildiğin yakışıklıyım da! (lan yoksa değil miyim???)
    okul bitimi iş başvurusu yaparken özge özpirinççi gibi kızların aynı işe başvurmasından çok korkuyorum. uyku uyuyamıyorum birkaç gündür. arkadaş, ekmeğimle oynuyorlar resmen!
    (setheleh, 04.01.2009 14:57 ~ 14:57)
  16. kurtlar vadisinden sonra çekilen en sakıncalı dizi. zira dizi karakterlerini ve yaşamlarını son derece ciddiye alan bir toplumuz. kurtlar vadisi tüm yasal yaptırımlarına rağmen türk halkının milliyetçilik duygularını kullanarak küçük çeteleşmeleri ve türlü suikastlerı körükleyen bir dizi oldu. melekler korusun ise gerçeğe tüm yatkınlığıyla ele alınmış bir peri masalı. dolayısıyla melekler korusun ne yapacak? hayallerinin peşinde koşmak, "kendi kanatlarıyla uçmak" isteyen gençlerimize ihtiyacı olan gazı verecek. evden kaçmanın en fazla aile tarafından reddedilip, arkadaşlar tarafından kucaklanmakla - evet kucaklanmakla - sonuçlanacağını düşünücek olursak etkileri kesinlikle çok daha fazla olacaktır. paranoyakça davranıyor olabilirim tabi ancak 16-18 yaşları arasındaki össye hazırlanan bir gencin ihtiyacı olan teşviki sağladığı kesin.

ne yazık ki dışardaki dünya, kraliçesiyle kriket oynayabileceğiniz, ya da geceleri kız başınıza sokaklarda sabahlayabileceğiniz harikalar diyarı değil.
    bununla da sınırlı değilmiş ki, yazdıkça çirkinleşiyor. malesef ki tv dizilerinde gençseniz fakir olamıyorsunuz, çünkü aslında ülkemizde yoksulluk söz konusu değil. kendiniz fakir olsanız, evinize haciz gelse bile dışarıdaki bir akrabanız ya da bir arkadaşınız size rahatlıkla maddi yardımda bulunabiliyor. en azından burdan, istanbul gibi bir şehirde öğrenci olarak yaşabilmek için paranın şart olduğu gerçeğini atlamadıkları sonucunu çıkarabiliriz.
    yine malesef ki tv dizilerinde çirkin olamıyorsunuz. sümüğünüz burnunuza yapışsa, kızamık olsanız bile inanılmaz bir çekiciliğiniz oluyor. zaten çirkin insan yoktur, az votka vardır.
    en acı gerçek ise, üniversitede öyle birlikte olursak her türlü soruna katlanırız arkadaşlıkları elini attın mı bulunmuyor.
    vesselam, böyle bir niyeti olanların, icraata geçmeden önce, maddi kaynaklarını, ailenin ph derecesini, insanların riyakarlık seviyelerini iyice ölçüp biçmeleri gerekir. zira götlerini kurtaran bir yönetmen olmayacak.

evet bence dizinin devam etmesi durumunda, 2000'in başlarında kendisini pokemon sanıp pencereden atlayan gerizekalı çocukların, şimdi istanbul'da müthiş eğlenceli bir öğrencilik hayatına doğru yol almak üzere evden kaçmaları çok büyük ihtimal. 17 yaşında çocuğum olmadığı için bu konu kişisel değil ancak bu kadar iyimserliğin yarattığı körlük sinirimi bozuyor.
    (agnes nutter, 04.01.2009 15:11)
  17. herşey bir kenara, istanbulda bankta uyuyabilmeleri nedeniyle gerçekçiliği olmayan ama yine de seyredilesi dizi.
    (yesil, 04.01.2009 18:03)
  18. 3 kızın bankta uyumalarının akabinde, çantalarını çaldırdıktan sonra, kısa saçlı asi kızın; "bunca yıldır istanbul'da yaşıyorum böyle şey görmedim!" diye çemkirmesi..

kız sen istanbul'un neresindensin diye sormak istiyorum kendisine. ben de oraya yerleşicem.
    (entipüften, 04.01.2009 18:12)
  19. cennet mahallesine döndü sabah akşam yayınlana yayınlana.
    (izmirist, 04.01.2009 18:13)
  20. gereksiz bir dizi., klasik bir senaryo, kız oyuncu olmak ister annesi izin vermez bla bla bla bla , kaçar istanbula gelir , üç dandoz olurlar bir anda bankta sabahlarlar gece hiçbir şey olmaz nedense gündüz gözüyle çantaları çalınır ama bizim dangozlar ipimle kuşağım .. takılır umarsamaz eve giderler bla bla bla bla off bi de balıkesir'e havaalanı yaptılar helal olsun ya bırakın bu işleri bi gidin çay demleyin .
    (goriot ana, 07.01.2009 15:06)
  21. birşeye benzemediğini anlamak için tek bölümünü bile izlemeye gerek olmayan dizi. adı bile yeter.
    (seashell, 15.01.2009 20:22)
  22. bu dizinin senaristleri hangi ülkede yaşıyor merak ediyorum.

hiç öyle "evde odaları gezerken içerde bizimkiler izliyormuş o yüzden 2 sahnesine denk geldim izledim, normalde izlemiyorum ıyk" triplerine girmeyeceğim.

dün gece erkenden eve gittim baktım bizimkiler izliyor, aldım önüme mısırımı kolamı bende izledim büyük bir kısmını. e madem ki izledim 2 satır eleştiri yapma hakkını kendimde görüyorum.

17 yaşında ki bebenin teki hem daha ünideki ilk dersine geç geliyor, hem saçmalıyor, hem de millete trip atıp dersten çıkyor. ve hocası dersi bırakıp peşinden gidip "asla pes etme" türünde konuşma yapıyor.

alooo? lan olm hangi ünide, daha ilk derste bir hoca öğrencisinin arkasından onu geri getirmek için dersi bırakır çıkar ?
    3 sene boyunca karı kız muhabbeti yapabildiğim, birkaç arkadaşla birlikte aynı masada içtiğimiz dertleştiğimiz bir hocamız vardı. son senemde sınıfta malca bir tartışma yüzünden dersi bırakıp çıktım. bırak peşimden gelmeyi, camdan "lan bir daha dersime gelme, siktim sene almıyorum seni bu sınıfa" diye bağırdı, tüm okula rezil oldum mk.

şimdi bu adam diziyi izlese, kendisini bana karşı suçlu hissetmez mi ?
    "milletin hocası neler yapıyor, ben ömrümde gördüğüm en süper öğrenciye neler yaptım amk" demez mi ?
    bence der.

ne hakkınız var ulan sizin yanlış örnekleri doğruymuş gibi gösterip benim hocamın kalbini kırmaya ?
    buradan hocama sesleniyorum; hocam bakma sen bu gerzeklere. sen haklıydın, benim eşekliğimdi kusura kalmayasın. dersi bırakıp giden adamdan hayır gelmez. nys öptm kib bby.
    (anakin, 16.01.2009 12:16 ~ 12:46)
  23. belli bir kitlenin ilgisini çekmeye çalışmak adına aykırı tipleri dizinin baş karakterlerinden yapan bir dizi.
    (one thousand and one nights, 16.01.2009 13:11)
  24. özgür karakterini canlandıran kızın dersane arkadaşım olduğunu farkedince, çapaklı gözlerinin üstüne sürdüğü simsiyah farı geldi de aklıma hüzünlendim.
    (papazeriği, 21.01.2009 13:13)
  25. dizi boyunca hayat gözüme o kadar toz pembe gözüküyor ki, bir an umutlara kapılıyorum, pamuk şekerlere boğuluyorum sanki böyle bir alice harikalar diyarında edasıyla.. ne zamanki dizi bitiyor, gerçek hayat başlıyor. yine alıyorum sırtıma hüzünlerimi, devam ediyorum düşünmekle aşılmayan yollarıma..
    (una furtiva lacrima, 23.01.2009 00:21)
 sayfa  / 6

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil