belki ilginizi çeker
  1. · melankoli
  2. · melankolik asalet
  3. · melancholic
  4. · aşk acısı
  5. · mossad
  6. · no surprises
  7. · everybody s changing
  8. · abi sen nasıl öldün sorusuna süper cevaplar
  9. · candy land
  10. · vega
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  4. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  5. · google wave
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · aşk ı memnu
  8. · sucuk
  9. · bi siktir git dedirten erkek modeli

melankolik  

1. çok zorladığınızda burunlarından nefes vermek ve ağızlarını yaymak suretiyle azcık gülen ve bu derin, somurtuk tavırlarıyla yanındakilerin de ruh haline ister istemez etki eden kişilerin aldığı sıfat.

(bkz. melankoli)
    (tenement funster, 03.05.2004 01:44 ~ 01:45)
  2. aşk acısı çeken insan.
    (pati, 11.07.2006 22:44)
  3. sikindirik insan*. hapı yutmuş kimse. yaklaşmayın, bulaşmayın, uğraşmayın...
    (siyah, 01.01.2007 17:54)
  4. danone halkla ilişkiler müdürü olmasından şüphe duyduğum yazar. (bkz: neden olmasın)
    (poppy, 22.05.2007 17:42)
  5. danone nin danışmanlığını yapan dördüncü nesil yazar. zor oldu ama sonunda konuşturduk.
    (bkz: milli istihbarat)
    (bkz: cia)
    (bkz: mossad)
    (poppy, 01.06.2007 00:38 ~ 21:36)
  6. (thedewil, 01.06.2007 00:43)
  7. (bkz: melancholic)
    (bkz: ego)
    (melancholic, 12.07.2007 01:44 ~ 01:44)
  8. melankoliklere satürn çocuğu dendiği bilinmektedir. ingilizce de hüzünlü tiplere "saturnine" denmekte.
    arap astrolojisine göre satürn gezegeninin bedendeki kardeş organı dalaktır, bu inanca göre satürn, dalak üzerinden insan ruhunu, bedenini etkiler. dalak kuru ve soğuktur. batı dillerinde "spleen" hüzünle eş anlamlı kullanılmıştır..
    satürn soğuk,kuru,acı,kara ve pürüzlüdür. etkisindeki insan da acı çekmek, hüzünlü, yetenekli ve bilge olmakla yazgılıdır.ruhu acı içinde, günahkarlığa özel bi meyli olmasına karşın tanrısal işlerle uğraşır.
    ...melankonikler için kaygı korku ve üzüntü veren şeylerin gerçek olması gerekmez.onlar bunları imgeleriyle üretebilirler....koyu safra tinin ışığını karartır, ruhsal karmaşaya neden olur.us gerçeği açık ve net olarak görüp değerlendiremez." s. teber in kitabından alıntıdır.
    (puca, 05.12.2007 14:53)
  9. pek çok yerde ölmüş olmasına rağmen, sonbaharda hiç ama hiç ölmemiş olandır. sonbaharda yeniden, bir kez daha hep bütün gücüyle doğmuş olan.

bir de ben vardı. her yerde öldüm ama hiç gün doğumundaki o alacalı kızıl gökyüzünde ölmedim ben. büyüyüp geri döndüm yazıya. masallar açtım, dinleyene kaybettiklerini vaad eden.
    (geber marla singer, 24.10.2008 10:08 ~ 10:08)
  10. kendini dünyadan soyutlamış, dış dünyayla ilişiğini kesmiş, odasına kapanmış, dört duvar arasında kendini sorgulayan, kendine sorular sorup asla cevap bulamayan, cevap bulamayınca ümidini kaybeden; ama geçmişte yaşadığı güzel anıları hatırladıkça umutlanan, bağlanmak isteyip zarar göreceğini fark edince ani bir manevrayla bir anda vazgeçen, kararsızlıklar, anlaşılamayan kalabalık yalnızlıklar içinde kaybolan, çıkış yolu bulamayıp nereye saldıracağını şaşıran, zaman zaman inatlaşan ve bu inadından ötürü kendine yüklü miktarda zarar veren, hiç ummadığı bir anda gözleri dolan ve gözyaşlarını tutamayıp hıçkıra hıçkıra ağlayan insan modelidir. belki de daha fazlasıdır, bilemedim şimdi...

ama bu insanlar kendilerine duydukları saygı için hayata kaldıkları yerden devam ederler. işte bu yüzden güçlüdürler.

ben bu aralar böyle bir hâl içerisindeyim işte. ama güçlüyüm.
    (seni kendime sakladim, 24.03.2009 22:49)
  11. (supertrump, 24.03.2009 22:57)
  12. hayatımda nefret ettiğim insan modelidir. her şeye ağlar, zırlar. insan dediğin dünyaya gülmek için gelmiştir. tamam bir derdin sıkıntın olur üzülürsün, ağlarsın. bazen paranoyaklaşırsın ağlarsın da insan her dakika üzgün gezer mi allah aşkına. liseden bir arkadaşım bu tanıttığım kişi. her dakika gözleri dolu, dokunsan ağlayacak o cinsten. sevgilisi var; ağlamaklı, sevgilisinden ayrılır; ağlamaklı, küçük kardeşiyle oynar; ağlamaklı, mutlu olur yine ağlamaklı.
    (bkz: yeter lan)
    (bkz: iyiki küsmüşüm)*
    (aglayankekinvekankalarınınkankası, 24.03.2009 23:07)
  13. gerçek bir melankolik, güçlü olduğunu hissetmez.

(bkz: yalancı)

melankolik adam evde oturur. bulaşıkları birikir, gözleme kağıtları yerleri doldurur, evden çıkamaz, çıksa da kimseyle konuşmaz, konuşmak zorunda kaldığında sıkılır, bakkala gittiğinde bile sadece sigara standına bakar bakkal anlar ve onun içtiği sigarayı uzatır, bukowski okur, bu mınakodumun ihtiyarı beni yazmış der, buna aptalca inanır.
    (günah duygusu gibi bir şey, 24.03.2009 23:08)
  14. %95'ini sagopa kajmer dinleyen, mastürbatör, sivilceli lise ergenlerinin oluşturduğu insan modelidir.
    (poly aka bilirkişi, 24.03.2009 23:10)
  15. (bkz: benim lan bu)

isviçreli bilim adamları, herşey yolunda iken illa hüzünlenecek bişey arayan-sorun çıkaran insanlara "melankolik" etiketini basıvermiş.
    gerçi türkiye sınırları içinde buna "dayak aramak", sözlükte ise "sanırım tek eksiğiniz yaraktı" deniyor ama isviçrelilerin ki daha kibar.

böyle işte bilider.. benim bu.
    (zıvallione, 24.03.2009 23:12 ~ 23:27)
  16. (kayıp uçurtma, 24.03.2009 23:15)
  17. büyük ihtimal, kısa bir süre için bu duruma geçen kişi modelidir. melankoliklerin büyük çoğunluğunu hayatında hiçbir zaman gerçek anlamda üzülmemiş ve bu duyguyu iliklerine kadar hissetmek isteyen ergenler oluşturur bence. yani gözlemlerim böyle. daha önce yaşadığı duyguların tadını doğru düzgün alamayan bünye, zekasının ve egosunun gelişimiyle her türlü duyguyu aşırı şekilde yaşamak ister. böylece etrafta kahrolsun hayat çok boktan deyip, tek kaldığında üzülme duygusunu hissetmeye çalışan insanlar topluluğu ortaya çıkar.

bir de schopenhauer denen bir adam var. çok yakın zamana kadar bu adamın kitaplarına çok kaptırdım kendimi. ulan öyle bir kaptırma ki her yerde acı var, üzüntü var sanki. sağıma bakıyorum hüzün, soluma bakıyorum ümitsizlik. işte bu şekilde de melankolik olabiliyor bir insan. ancak bir zaman geçtikten sonra bu adamın kendi algı kıtlığını genellediğini ve aynı kıtlığı okuyucularına geçirmekten başka bir şey yapmadığını anlayınca yani böyle felsefelerin amaçsız, anlamsız, faydasız şeyler olduğunu farkedince her şey eski haline dönüyor. evet, bir dönem melankolik olmak güzel bir şey çünkü tüm bu melankoliye sebep olan duyguların ne kadar gereksiz ve zararlı oldukları ancak bu şekilde anlaşılıyor. güle güle melankoli ve ona sebep olan ilkel duygular. bir daha mümkünse görüşmemek üzere.
    (badanaadanadanaana, 24.03.2009 23:32 ~ 23:54)
  18. (cd temizleme bezi, 24.03.2009 23:43)
  19. muhtemelen benim gibi aşağıdaki şiiri okuyordur.

melankoli

o şehirde gene şarkılar söyleniyordur
    karşılık görmemiş sevgiler üstüne
    ışıkları sönmüş odamda
    yarım kalmış şarkımı duyuyor musun?
    beni sorarsan gene yapayalnızım
    sen sıcak yatağında rahat uyuyor musun?
    boş kalan yastığımı başkası mı doldurmuş?
    ellerini okşayan o yabancı kim
    öyle uzak bakma yüzüme
    seni artık yolundan döndürecek değilim
    ne o gözlerin dolmuş yoksa ağlıyor musun?
    kırk yılda bir olsun beni anıyor musun?
    özlediğin hayatı buldun mu bilmem
    gözlerinde hala hüzün var gibi
    gene yüzün gülmüyor anlat nedendir
    gene aşksız gene bomboş mu için
    niye ellerin soğuk yoksa üşüyor musun?
    mutluluğun peşinden hala koşuyor musun?
    kar mı yağdı güvendiğin dağlara?
    seni de bir türlü umdurmadı mı kader?
    üzme kendini her şeye rağmen
    dünya yaşanmaya değer
    bu yerler bu alem her şeyden yoksun
    sana sesleniyorum duyuyor musun?

(bkz: ilhan geçer)
    (kalbime gömerim o zaman, 25.03.2009 00:16 ~ 00:17)
  20. yanında bir saatten fazla kalınmaması gereken insan.
    (everlasting godstopper, 25.03.2009 00:26)
  21. bir süreliğine geçerli olabilen bir ruh halidir.
    sonra da geçer nihayetinde.
    (bambirella, 04.09.2009 13:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil