belki ilginizi çeker
  1. · melankolikler için playlist
  2. · melankoli kadındır
  3. · melal
  4. · düş sokağı sakinleri
  5. · dörthe binkert
  6. · melancholy
  7. · of melancholy burning
  8. · melankolik
  9. · sözlük yazarlarının hastalıkları
  10. · süper baba
gündem
  1. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  2. · tunceli alevileri dinsizdir
  3. · okan bayülgen
  4. · rasim ozan kütahyalı
  5. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  6. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  7. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  8. · okang
  9. · imdat

melankoli  

sayfa  / 4
  1. insanı içine tıkılmış bir bilinmez hüzün ve bıkkınlık duygusu, bir yalnız kalma ve kendine dönme isteği gibidir. kronikleşebilir, o yüzdendir ki kişi kendini oyalıyacak bir hede hüde bulmalı ve meşgale olmalıdır. bu semptomları gözlemlediğiniz arkadaşlarınız varsa onlarla konuşun, öpün ve koklayın.
    ayrıca depresyonla karıştırılmamalıdır, çünkü depresyon kadar uçucu değildir.
    (invisibleruh, 24.04.2004 14:27)
  2. antikacıdaki plakçalara servet ödeyip cızır cızır plaktan pepino de capri-melancholy dinlemek
    (invisibleruh, 24.04.2004 14:31)
  3. "melankoli kadındır" dörthe binkert
    (kerrigan, 10.05.2004 20:47)
  4. yunanca safra suyunun kararması anlamına gelir. melancolia sıvısı bedende ağır basınca insan suskunlaşıp etrafını sessizce gözlemler; ağlar, endişe, yeis içine düşer.
    (lethe, 15.06.2004 13:34)
  5. hayattan zevk alamamak,yaşam sevincinin yitmesi.
    (juda, 15.06.2004 16:43)
  6. (bkz: düş sokağı sakinleri)
    (geyik, 21.03.2005 09:04)
  7. yabancı kullanımı yerine;
    (bkz: melal)
    (kerrigan, 21.03.2005 19:52)
  8. (bkz: anathema)
    (sta, 21.03.2005 20:13)
  9. (bkz: of melancholy burning)
    (lethe, 07.07.2005 17:06)
  10. hüzün kelimesiyle karıştırılmamalıdır.
    (kerrigan, 07.07.2005 17:27)
  11. yunanca "kara" anlamına gelen "melan-" kökü ile "safra" anlamına gelen "kholia" nın bileşiği. kara safrası çok olan bir kimsenin dalgın ve hayalci olduğu, sevdalara kapıldığı gözlemlendiği için melankoli karasevda anlamını taşımaktadır.
    (finch, 29.10.2005 22:18)
  12. anathema şarkıları, koca şişe kırmızı şarap, eşofman, sigara muhteşem dörtlüsüyle balkona çıkmaktır. sitemin gönderileceği tarafa doğru şarkıları söylemek, manasız bir şekilde hem gülüp hem ağlamaktır.
    (absynth, 25.11.2005 17:56)
  13. (bkz: melancholy)
    (dead, 25.11.2005 18:59)
  14. ahmak ahmak ortalarda dolaşan şaşkın arkadaşını incitmeden uyarmanın yoludur o'na "ne bu melankoli?" demek.
    (ubiquitous, 25.11.2005 19:04)
  15. bardağın yanına dilimlenmiş acılarla ve nefes alıp vermenin içmeyle karıştığı hüzün kokteylleri sipariş edilir,
    "en sertinden garson" (gözkırpılır)
    ellere nazikçe ve dökmemeye çalışarak en gözyaşartıcı anılar serpilip her yudumdan önce yalanır,
    "bakmayın öyle, başka türlü içemiyorum" (gülümseme)
    bi de ardından en özel hediye olan o tabakadan bi sigara çıkarılır, kafa yapsın diye önceden gözyaşıyla ıslatılıp melankoliye banılmış ve karanlıkta kurutulmuş,
    "eee keyf insanıyız" (kafa sallanır kendini onaylamak için)
    ve sallana sallana gidip kasadan o parça istenir,
    "madem efkarlıyız tam olsun dimi" (kafa öne eğilir)

artık en gözde figürleriyle, yüzyılların en gizemli ateş dansı başlamıştır, düşürülmemeye calışılır tek bir kor alev gözlerden.....
    (tanthalas, 02.12.2005 14:24)
  16. (bkz: i miss the comfort in being sad)
    (geleceği gören kunduz, 02.12.2005 15:38)
  17. geçmişe dönme isteği, güzel anıları hatırlayıp çöp evine dönen hafızanın dağınıklığı arasında yaşanan duygu durum bozukluğu, an itibari ile yaşadığım şey. aslında yaşamın içindeki eksikliğe, bireyin yaşaması gereken yalnızlığa verdiği tepki, yaşama karşı hissedilen tedirginlik sonucunda beynin kimyasının folofolloş olması, geçmiş ile şu an arasında gidip gelme, aynı anda bir çok duyguyu yoğun bir şekilde yaşama.

insani bir şey...
    (skuba, 05.06.2006 05:08)
  18. yıllar öncesine ait bir nükhet duru şarkısı..
    "ne bir dost ne bir sevgili
    dünyadan uzak bir deli
    beni sarar melankoli"
    sözlerine sahipti yamulmuyorsam..
    (rasmus, 25.06.2006 21:36)
  19. sabah kalkarsın gözler açılmaz dün bütün bir gece ağlamışsındır, yatak herzamanki gibi sana kucak açmışdır.doğrulursun o bataklıktan isteksiz bir şekilde yeniden o mutsuz insanı görmek için aynaya bakarsın. gözler kısıktır yorgun bir görüntü belirir karşında .toparlanırsın üstüne birşeyler geçirirsin atarsın kendini sokaklara üşürsün. bir kız geçer yanından kafanı eğersin nedensizdir, içine çekersin bütün şehiri ele geçirmiş soba dumanlarını. bildiğin sokaklarda kaybolursun düşünceler aklını tırmalarken neden sorusu etrafını sarmışdır birkere artık, sorgularsın hayatı sorguladıkça sıyrılırsın sahte dünyadaki rolünden etrafındakilerin sahte kimliklerinden sahte ilişkilerinden sahte davranışlarndan biraz daha sokulursun yalnızlığına.

herzamanki arkadaş muhabbetleri artık çok uzakdır.kaçmak istersin sevgili yalnızlığına, koşarsın pervasızca. bir sıgara daha yakarsın. akşam olmuştur. ağır adımlarla durağa gidersin tıklım tıklım bir otobüs gelir içine atarsın kendini; karanlık sokaklarda ilerlerken birisini hayal edersin alsın beni buralardan biryerlere götürsün sadece gidelim yeni bir hayat uzansın karşımda ama bu bile ağır gelir. kenara çekiliyim dersin çelişirsin kendi içinde mutluyken hüzün, umutluyken umutsuzluk vardır. yalnızlığına lanet ederken.anlatamazsın kendine kendi ürettiğin teorileri.

odana girersin ışık kapalıdır zaten gerek yoktur ışığa. sokağın ışığı hafiften süzülmektedir odana, düşüncelerini hisettiklerini haykırmak istesin. şarkılar yüzüne çarptıkça ağlarsın. yavaş yavaş çürüdüğünün verdiği belirsiz haz duygusu duydukça anlarsin ki melankoli sarmıştır ruhunu, alışmalısındır başka çaresi yoktur bu sensindir....
    (vincent vega, 30.06.2006 21:55 ~ 03.08.2006 19:15)
  20. normal zamanlarda dinleyemeyeceğin şarkıları dinleme nedeni.

(bkz: melankolikler için playlist)
    (excalibur, 07.07.2006 22:53)
  21. nükhet duru'nun harika şarkısı melankoli değilseniz bile melankoli yapabilme kapasitesine sahip sözleri de şu şekilde ;

beni en güzel günümde
    sebepsiz bir keder alır
    bütün ömrüm beynimde
    acı bir tortusu kalır
    anlayamam kederimi
    bir ateş yakar tenimi
    içim dar bulur yerini
    gönlüm dağlarda dolanır

ne bir dost ne bir sevgili
    dünyadan uzak bir deli
    beni sarar melankoli

ne kış ne yazı isterim
    ne bir dost yüzü isterim
    hafif bir sızı isterim
    ağrılar sancılar gelir
    yanıma düşer kollarım
    görünmez olur yollarım
    hem sevgini hem elleri
    önüme ölüm serilir

ne bir dost ne bir sevgili
    dünyadan uzak bir deli
    beni sarar melankoli
    (atman, 08.07.2006 17:38)
  22. "bir döngüde çırpınırken, gece sabaha merhaba demekte kül tablasında biriken sigaraların eşliğinde.hayatı çözememenin, ikili ilişkilerde ki başarırlıkların suçunu kadere yüklerken, rahatlıyorum gecenin verdiği mahmurluğu içimde barındırarak. bir kurtuluş olarak iki satır kitap okumak yada müzik dinlemek istiyorum arkadaşlarımın bana ısrarla tavsiye ettiği gibi oysa biliyorum, içinde bulunduğum, tanımlayamadığım bu kısır döngüden kurtulmak için faydası olmayacağını.keşke bir faydası olsaydı romanların, şarkıların.gerçekten çok isterdim bu dünya ile bir bağ kurmayı bir şeylere, birilerine tutunmayı pervasızca. gençliğinin ellerinde çürüdüğünü bilip de hiç bir şey yapamamanın acısını,anlatamazdım sevdiklerime, zaten ne fark ederdi ki ben bile çözümünü bilemezken acının kaynağını ne anlatabilirdim ki.acaba bir kız vardı diyerek başlasam derdimi anlatmaya, içkili bol mezeli bir masada, saatlerce çok özledim, çok sevdim diyerek ağlasam karşılarında rahatlar mıydım bilmiyorum denemek de istemedim şimdiye kadar nedenini bilmediğim bir şekilde, belki de gecenin arkasında sadece dudak izinden matlaşmış kadehler bırakacağımı bildiğimden korkuyorum.
    acımı dindirecek yalan bir aşk yaratsam kendime ,sokakta seni seviyorum diyeceğim telefonda sen önce kapat diyerek cilveleşeceğim bir kurtarıcı yaratmalıyım diyorum yapamıyorum kandıramıyorum oynayamıyorum kendimle, insanlarla. belirsizlikler istekler birbirine karışmışken anlatamıyorum, anlayamıyorum hayatı ve kederimi sadece hayatın bana biçtiği rol bu diyerek yaşıyorum." dediğinizde tam ortasında bulunduğunuz ruh hali.
    (vincent vega, 23.08.2006 14:07 ~ 14:09)
  23. melankoli; ütopyanın kız kardeşidir.
    (ohannesburger menu, 02.01.2007 01:36)
  24. nickimin çağrıştırdığı şey.
    (mellanko, 04.01.2007 01:47)
  25. melankoli tanımı için empyrium - ode to melancholy, empryium- mourners
    (kejura, 04.01.2007 02:01 ~ 02:03)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil