görseller
mektubumu buldun mu 

belki ilginizi çeker
  1. · mektubumu buldun mu
  2. · baksana talihe
  3. · çaresizim
  4. · dudaklarında arzu
  5. · şimdi sen varsın
  6. · ağlamak güzeldir
  7. · bilemedim
  8. · gülmek için yaratılmış
  9. · inanmam
  10. · senden başka
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  4. · uludağ sözlük
  5. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  6. · babaların garip huyları
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · muradiye
  9. · her bebek fenerbahçeli doğar

mektubumu buldun mu  

1. göksel in 70li yılların meşhur şarkılarını seslendirdiği albümünün adı.30 nisan da çıkıyor.şarkılar şöyle;
    1. baksana talihe
    2. ağlamak güzeldir
    3. inanmam
    4. çaresizim
    5. dudaklarında arzu
    6. gülmek için yaratılmış
    7. mektubumu buldun mu
    8.bilemedim
    9. senden başka
    10.güle güle sana
    11. şimdi sen varsın
    12. sen bensiz ben sensiz
    (sureya, 27.04.2009 20:47 ~ 20:48)
  2. baştan sona dinledikten sonra beni tatmin edememiş göksel albümü. ben nice şarkılar biliyorum ki sadece göksel'in sesiyle dinlediğimde yüreğimi kabartan. yine de iki parçasını beğendim, o da parça seçimi nedeniyle.

1. ağlamak güzeldir
    2. çaresizim

ağlamak güzeldir fazlasıyla sezen kopyası olmuş, çok benzemiş yani eski haline. sonra da düşünüyorum ki iyi ki de öyle yapmış, öbür türlüsünü zaten sevmezdim. e madem başkalaşmayacak şarkı neden albüme koyuldu?

mesela çaresizim başkalaşmış ve bu yüzden sinmedi içime bir türlü.

sanırım burada parçaların seçiminden çok, düzenlemelerinin göksel'in içine tam olarak sinip sinmediği sorulmalı. yani bir başka deyişle albümü çıkartma amacının şarkıların geçtiği döneminden bir albüm yapma hayali mi, yoksa hafızalara kazınacak türden bir cover albümü mü? bana göre şarkı düzenlemeleri göksel'in sesinin sadeliği ile buluşamamış ve bu nedenle de bu çalışma göksel'in diskografisine öylesine eklenmiş bir albüm olmuş.

tam bu noktada kendimi biraz kötü hissettiğimden olacaktır ki düşünüyorum, acaba göksel'in yerinde ben olsaydım da böyle bir eleştiri okusaydım ne hissederdim diye. sanırım olgunlukla karşılar gelen güzel tepkilerin keyfini çıkarırdım. çünkü eleştiriyi yazan ne kadar sindirememişse de içine, sonuçta söz konusu ne demet akalın ne de gülşen ne de herhangi bi' moda(sı geçmiş) şarkıcı. söz konusu şarkıcı, söz yazarı, hatta en başta kurşuni renkler'i söyleyip gecelerce kendisini dinleten benim, gökselim.

başarılar diliyorum kendisine.
    (cesttresexcitant, 02.05.2009 17:43)
  3. bugün istiklal'de bir kitapçıda, içindekilerden gülmek için yaratılmışı dinlerken kendimden geçtiğim ve akabinde edindiğim albüm. göksel her bir parçasını mükemmel yorumlamış. hiçbir şarkı için "yok bu olmamış" diyemiyorsun.
    (hübsches baby, 02.05.2009 23:16 ~ 23:16)
  4. albüm.
    göksel'in albümü.

eğer bir giri olsaydı. favorilerimin en başına eklerdim.
    (suskungeveze, 04.05.2009 12:49)
  5. tüm şarkıları baştan sona tekrar tekrar dinlenesidir.
    evet hava çok güzel ama elinizde bi' fincan çayla bulunduğunuz yere sizi hapsediyor bu albüm, dışarı çıkmayı bile düşünemez hale getiriyor...
    (zsa zsa zsu, 11.05.2009 13:59)
  6. ben gidince mektubumu buldun mu
    nerededir diye eşe dosta sordun mu
    yalan dedin belki de hiç inanmadin
    geri doner bilirsin boylesine seven kadın

anladım yillar sonra senden kopmuşum
    mutlu günleri beklerken yorulmuşum
    istemem gölgen bile kalmasin
    benim icin sen artik bir yabancısın

seni özledim
    daha şimdiden
    senden gitmeden
    sana nefretimi
    terkettiğimi
    unuttum birden

hemen koşup yırttim yazdığım mektubu
    bekledim her geceki gibi yolunu
    alışmışım meğer ben herşeyine
    yaşantına ismine, beni çağıran sesine

seneler sonra bir gun bana sorarsan
    anlatirim dönuşumu yarı yoldan
    alışkanlik bin betermiş aşktan
    ayirmasin tanrim seni yanimdan*
    (holden caulfield versus tyler durden, 12.05.2009 22:16 ~ 22:16)
  7. gökselin yine harika sesini defalarca dinlememize sebep olmuş 2009 yılındaki albümüdür.. özellikle dudaklarında arzu isimli parçayı nasıl da içten yorumlamıştır.. göksel zaten eski şarkılara düşkün bir sanatçıdır (şarkıcı değil o, sanatçı o, sanatçı) bu yüzden de böyle güzel bir albümü yapması çok şaşırtıcı değildi.. beni en çok şaşırtan güle güle sana isimli şarkıyı da albüme alması olmuştur.. almıştır da iyi etmiştir.. gerçekten çok da güzel yorumlamış.. bir diğer favorim ise baksana talihe isimli parçadır.. ne de güzel çıkmış o güzelim sesi yahu..
    umarız ki buraları okuyordur kendisi, başarılarının devamını diliyorum idol kadına..
    (suursuz, 18.05.2009 12:45)
  8. bugüne kadar duyduğum en güzel albüm adı. çok beğendim yahu. albüme de cuk oturmuş. neden bu kadar hoşuma gitti hiç anlamadım. ama göksel yapmışsa iyi yapmıştır albümü de. daha dinlemedim hepsini. ama dinlediklerim beni hayal kırıklığına uğratmadı.
    (tek kisilik harem, 18.05.2009 14:10)
  9. tam olarak kadınları anlatan şarkı. ruhlarındaki fırtınayı, giderken bile gidememelerini, ne istediklerini bilmemelerini.

ne diyor;

geri döner bilirsin boylesine seven kadın

geri döner de, e böylesine seven kadın, niye gidiyorsun o zaman? niye?

sonra erkekler kadınları anlamıyor. laf!
    (suskungeveze, 19.05.2009 11:18 ~ 11:20)
  10. göksel'in müzikte geldiği yeri nasıl hakettiğini ispatlayan enfes bir albüm. müzikte kendi şarkılarını kendi yazıp söylemek büyük bir profesyonelliktir. ama böylesi bir albümde olduğu gibi eski parçalara böylesine yorumlarla tekrar hayat vermek de olağanüstü bir yetenektir. göksel'i ve göksel'le beraber albümü kotaran ekibi kutlarım. içlerinden bir tek şarkıların bir kısmında davul çalan utku ünal'ı tanırım. bir de, diğer parçalarda baget sallayan asım ekren türk caz müziğinin tanınmış bir siması malumunuz...
    (vikartindur, 20.05.2009 20:37)
  11. 2009'un şu ana kadar çıkan en güzel türkçe albümlerinden, bence en iyisi hatta.

dudaklarımda arzu, şimdi sen varsın off ne güzel şarkılar ya.

göksel'e teşekkürlerimi sunuyorum.
    (eomer, 28.06.2009 00:14)
  12. çok güzel bir albüm, öncelikle;

(bkz: baksana talihe)
    (bkz: senden başka)
    (bkz: dudaklarında arzu)
    (adrian, 25.07.2009 13:06 ~ 13:06)
  13. canım ailem'e cuk oturacak şarkıdır.
    (zeynepp, 28.08.2009 20:14)
  14. insanı sarmalayan bir albüm. şarkılar güzel, yorum güzel, albüm kapağındaki fotoğraf güzel.
    (peyniraltısuyutozu, 11.09.2009 00:06)
  15. göksel'in gerek yorumu, gerek klibi ve gerekse türkan şoray benzerliğiyle döneminin ruhunu çok iyi yansıttığı albümü. hiç duymamış olsak sanki biri şarkıları ilk ağızdan söylüyor gibi bir his uyandırıyor.
    (naringergedan, 12.10.2009 23:05)
  16. albümün en iyi şarkısıdır. göksel mis gibi söyler...
    (uykulu, 21.11.2009 15:42)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil