mektubu okumaksızın yırtmak  

adana çık aradan

1. yazacağı hiçbir kelime içinizdeki duyguları değiştiremeyecekse yaptığınız eylemdir. ya bitirmişsinizdir içinizdeki ona karşı duygularınızı, ya da o bir hareketiyle son vermiştir bu duygulara. yazılanlar artık eskiyi geri getirmeyecektir. nokta konmuştur, virgül gereksizdir.
    (jassmine, 13.06.2007 11:25 ~ 11:26)
  2. psikolojisini korumak isteyen hayatında yeni sorunlar kafaya takılacak yeni dertler istemeyen insanın davranışı.. savunma mekanizmalarına eklenmesi gerek diye düşündüğüm duruma örnek olarak sunulabilir.
    (cesetizleri, 13.06.2007 11:26)
  3. benim yapmıyacağım eylemdir. sebebi:
    1. emeğe saygı
    2. karşısındakinin kafasında hala bitmemişse bu sizin kafanız da bitse de bitmese de ilerde mutlaka su yüzüne çıkar. ve ortaya çıktığında bir kez daha sizin sinirinizi bozar. hazır bozulmuşken onun da kafasında olan soru işaretlerini de silip tamamen mevzuyu kapatmak en güzeli.
    (acemişansı, 14.06.2007 09:57)
  4. (bkz: spam mail)
    (zeus, 14.06.2007 10:02)
  5. nasıl bir ruh halidir diye merak ettiğim eylemdir. ben mektubu okumaksızın yırtan insandan biraz çekinirim*. duyarsızdır, ilgisizdir bana göre. insan hiç mi merak etmez. içinde en yaratıcı küfürler olduğunu bilsem de merakımdan çatlar, yazanın içinden geçip de kağıda döktüğü şeyi öğrenmek isterim. mektubu okumaksızın yırtan adam, ölüyorum abi yetiş diye mesaj atsam onu da okumaz. iş değildir, hainliktir, sevgisizlik, ilgisizliktir. hem bu zamanda kim mektup yazmaya, postaneye gidip postalamaya üşenmez ki. bu hakkı verilmesi gereken bir iştir, mektup kavramına saygımdan okurum an itibariyle..
    (cheetosyiyenpenguen, 14.06.2007 10:12 ~ 10:15)
  6. merak duygusunu ameliyatla aldırmış insanın gerçekleştireceği eylem.

yahu karşındaki senin için bitmiş olsa bile hiç mi merak etmez insan belki sana birşey falan bırakmıştır hayatın sırrını yazmıştır falan nerden biliyorsun?? oku be kardeşim öyle yırt mektubu. duygularından veya kararlarından eminsen mektubu okuduktan sonrada senin için birşey ifade etmez zaten.. gözünü seviyim bari benim için oku mektubu.. ben öldüm meraktan!
    (çikolata parçacıklı bol kremalı düşes, 29.05.2009 11:12)
  7. pişman olunacak harekettir. merak daha sonradan insanı mutlaka dürter.
    (firewall, 29.05.2009 11:17)
  8. yalan eylemdir. yok öyle birşey..herkes merak eder..tabii duygularımızdan biridir merak çünkü. eğer yapan varsa da, karşısındakine duyduğu nefretten falan değil, fikirlerim değişir mi vs gibisinden korktuğundan yapar..bunların daha teknolojik modelleri için;

(bkz: emaili okumaksızın silmek)
    (lazarus, 29.05.2009 11:22)
  9. gelen maili okumadan silmek gibi, daha romantik sayılan bir alt versiyon. güllü dallı, kokulu mektup kağıdı filan. daha sonra çöpten çıkarıp, kalan parçaları birleştirmek de mümkün.

karşınızdaki artık sizin için zerre bir anlam ifade etmiyor ise, soluk aldığını bilmekten bile rahatsız oluyorsanız, çok rahat yapılabilir.
    (tatalu, 29.05.2009 11:25 ~ 11:42)
  10. içinde ne olduğunu merak etmeden o mektubu yırtan insanlara hep imrenmişimdir. insan kendine nasıl engel olur anlayamıyorum. şahsen ben o mektubu okumazsam çatlarım. duygularım değişir mi okuyunca bilemiyorum. tedirginsen bir şeyler vardır ama eminsen sorun olmaz. hani geçmişte bir şeyler yaşadığın insan göndermişse belki biraz sızı. ama okuyun be kardeşim. valla tebrik ediyorum hem de çok imreniyorum okumadan yırtanlara.
    (coolgirl, 29.05.2009 11:29)
  11. veren kişi karşınızdaysa meydan okumak veya umursamazlık göstergesi olarak yırtılabilir nitekim o gider gitmez parçaları birleştirmek zor değildir.
    (reune, 19.10.2009 23:40)