mehmet semih gemalmaz 

adana çık aradan

1. iühf'de kamu hukuku, insan hakları derslerinden sonra çocuk hukuku dersine de el atmış, 8 yılda profesör olduğuyla ilgili efsanelerin ortalıkta gezindiği, "sen gerizekalı not alma da beni dinle" ya da "sen falanca cemaat mensubu tipli çocuk sorumu sen cevapla" gibi şok edici sözlerin sahibi, bilgi küpü, görüşleriniz uyuşsa da uyuşmasa da zekasını ve bilgisini taktir etmek zorunda olduğunuzu hissettiren akademik şahsiyet.
    (myrmidon, 15.10.2004 12:44 ~ 12:44)
  2. herkese aptal diyen bir hocaymış bu. insan hakları uzmanı kendisi.
    (ephendy, 22.03.2006 19:23)
  3. okul öğrencilerinin %90ının nefret ettiği, sınavlarına girenlerin %80inin(abartı yok) kaldığı hoca. hakkında epey bir taciz dedikodusu dolanmış ancak aslı astarı çıkmamıştır. kanımca okuldaki en kültürlü ve en zevkli ders işleyen hocadır ancak zaman zaman öğrencilere karşı yaptığı saygısızlığa kaçan eleştirileri bunu anlamayı zorlaştırıyor. tarzına alışmak zor belki ama alıştıktan sonra alınan keyfe inanın değer. peşini bırakmamak gereken hocalardan. ah bi de o deri bel çantasını çıkarsa tadından yenmeyecek ama..
    (kedikara, 02.01.2007 01:28)
  4. son dersinde de açıkça söylediği gibi yüzde 99un çaktığı derslerin hocası bilgisine hiç kimsenin laf edemeyeceği akademisyen. koskoca fakültede onu seven tek insanım sanırım... ah bi de 6 ciltlik insan hakları kitaplarını kafamıza vura vura ders anlatmasa...
    (last juror, 12.03.2007 00:08)
  5. istanbul universitesi hukuk fakultesi öğrencileri tarafından en fazla sövülen kişi. kendisini akıllı, karşısındaki aptal zanneder. "ulusalüstü insan hakları hukukunun genel teorisine giriş" kitabını almak ve okumak, dersinden geçmek için farzdır; ancak bu kitap el kol ağrılarına, göz bozukluklarına sebep olabilir. adamı uzaktan gösterip "bu adam türkiye'de insan hakları alanındaki en genç prof. olan kişi" deseler inanmazdım; çöpçü yada dilencidir derdim. sokakta görsem selam verir miyim: hayır!!
    (homo economicus, 23.03.2007 16:50)
  6. çok zeki ve çok bilgili olduğu gibi ayrıca ukalalığın yakıştığı ender insanlardandır. hala aynı mı bilinmez ama iki saatlik blok derslerini kırk dakikalık sıkıcı icra ya da usul dersine tercih etmemek için bir nedeniniz olması zordu, bizim yoktu. derslerinde not tutmak anlamsız ve imkansızdı. arada sinsice espiriler yapar anlamadığınızda daha da keyiflenirdi. klasik akademisyen formatından uzak nevi şahsına münhasır iyi bir akademisyendir.
    (charlie, 03.07.2007 22:15)
  7. çılgın profesör.
    (minik elma, 27.10.2007 02:19)
  8. (bkz: absürt insan isimleri)
    (taze bitti, 27.10.2007 02:26)
  9. öğrencisini aşağılayan ve aşağılanmaktan zevk alan öğrencileri olan istanbul hukuk hocası. aralarında bir nevi sado-mazo ilişkisi olduğunu düşünüyorum.
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 11.01.2008 00:38 ~ 03:19)
  10. tam adı mehmet semih gemalmaz olan istanbul üniversitesi hukuk fakültesi kamu ve insan hakları hukuku dersleri hocası deli adam.

akımın son temsilcisi olarak belinden hiç çıkarmadığı bel çantası, deri montu, beyaz uzun saçları ve karmakarışık sakallarıyla tam bir çılgın profesördür ve bu durum görüntüden ibaret de değildir.

türkiye'nin tartışmasız en saygın ve en donanımlı insan hakları hukukçularından biri olmakla beraber politik davranmayı pek beceremez. patavatsızdır.

hakkında bir takım nahoş dedikodular çıkmış hatta bir öğrencisiyle aşk yaşadığı için okuldan uzaklaştırıldığı söylenmektedir. lakin aslı astarı bilinmez ...

en çok kasan hocaların başında gelir. 600 kişi girer sınavına 100 kişi geçer ancak. ama okul bitirme aşamasına gelmiş öğrencilere de bir o kada iyi davranır. o yüzden "aman finalden kaldım bütten kaldım seneye ne olacak banko okul uzayacak bu herif yüzünden" diye düşünen arkadaşlar hiç telaşlanmasınlar. bizim dönemde 4. sınıfın sonunda sınıfa asistanlarıyla haber yollayıp tek onun dersinden beklemeli olanların isimlerini tek tek aldı ve bir kişiyi bile bırakmadı.

yine de ben dersi zamanında geçeyim isterseniz titiz i falan boşverip kitaba yumulacaksınız ve araya mutlaka kendi görüşlerinizi de yazacaksınız. yoksa tek derse kadar beklersiniz.

velhasılı kelam böyle uzun uzun anlatınca; manyaklıklarını, durup dururken derste hoop ki hoop diye bağırmasını, 140 dakika aralıksız ders yapıp canımıza okumasını, "not alıp durmayın kızım dinleyin 2 dakka belki birşeyler kaparsınız" diye söylenmesini özlediğim hocamdır.
    (kedikara, 11.01.2008 00:43)
  11. tam adı mehmet semih gemalmaz olan istanbul üniversitesi hukuk fakültesi kamu ve insan hakları hukuku dersleri hocası deli adam.

akımın son temsilcisi olarak belinden hiç çıkarmadığı bel çantası, deri montu, beyaz uzun saçları ve karmakarışık sakallarıyla tam bir çılgın profesördür ve bu durum görüntüden ibaret de değildir.

türkiye'nin tartışmasız en saygın ve en donanımlı insan hakları hukukçularından biri olmakla beraber politik davranmayı pek beceremez. patavatsızdır.

hakkında bir takım nahoş dedikodular çıkmış hatta bir öğrencisiyle aşk yaşadığı için okuldan uzaklaştırıldığı söylenmektedir. lakin aslı astarı bilinmez ...

en çok kasan hocaların başında gelir. 600 kişi girer sınavına 100 kişi geçer ancak. ama okul bitirme aşamasına gelmiş öğrencilere de bir o kada iyi davranır. o yüzden "aman finalden kaldım bütten kaldım seneye ne olacak banko okul uzayacak bu herif yüzünden" diye düşünen arkadaşlar hiç telaşlanmasınlar. bizim dönemde 4. sınıfın sonunda sınıfa asistanlarıyla haber yollayıp tek onun dersinden beklemeli olanların isimlerini tek tek aldı ve bir kişiyi bile bırakmadı.

yine de ben dersi zamanında geçeyim isterseniz titiz i falan boşverip kitaba yumulacaksınız ve araya mutlaka kendi görüşlerinizi de yazacaksınız. yoksa tek derse kadar beklersiniz.

velhasılı kelam böyle uzun uzun anlatınca; manyaklıklarını, durup dururken derste hoop ki hoop diye bağırmasını, 140 dakika aralıksız ders yapıp canımıza okumasını, "not alıp durmayın kızım dinleyin 2 dakka belki birşeyler kaparsınız" diye söylenmesini özlediğim pek ukala hocamdır.
    (kedikara, 11.01.2008 00:48)
  12. an itibariyle canlı yayınlanan siyaset meydanı programında hukuk mukuk laflarına bozulan nuray mert tarafından, ne yani ben de siyaset bilimi doçentiyim denilerek posta konulan zavallı profesör.

edit: nuray mert sonunda adamı madara etti. programdan beğenmiyorsan git bile dedi. programın sonunu pek hayırlı görmüyorum.
    (karahisari, 18.01.2008 01:23 ~ 02:38)