|
|
- fenerbahçeli aurelio'nun türk olduktan sonra mehmet adını alıp milli takımda oynamasına hazmedemeyen kafatasçı gerizekalı türk taraftarlarının bu olaya karşı söylemiş olduğu sözdür
aurelio'nun milli takıma faydalı olduğu gerçeğini daha sonra anlayan bu tutarsız taraftar kitlesi bir süre sonra hatasını anlayıp dediklerinden geri durmuştur.(snncr, 24.04.2008 01:22)
- belli bir din mensubu üzerinde olmamakla birlikte; ölünce hesaba çekileceğine inanan insanlar, sadece namazdı, rükûydu, bunlardan mı sorumlu olunduğunu sanıyorlar acaba sorusunu akla getiren önerme, tepki, deyim, atasözü.
herkes birbirine dünyada cehennemi yaşatmayı bıraksa artık. zaman koşarak akıyor. mehmet/marco aurelio, sanki cüneyt arkın filmlerindeki gibi düşman tarafından zindana atılıp dinini minini değiştirmeye zorlanacak ve eğer değiştirirse ülkedeki herkes ölecek.
fenerbahçe takımının bir kurum olarak çıkarları doğrultusunda gelişmiş bu vatandaşlık değişimi olayının ışığında, hem aurelio da milli takımda oynayarak bir biçimde profesyonelliğine nitelik katarken, -alan memnun satan memnunken- "bana" ne oluyor da adamı -belki de hiç siklemediği- bir konuda öğüde boğuyorum ? askere de gönderelim adamı, tam olsun.
sanki aurelio, "en kral mehmetçik'ten iyi silah tutarım" gibi iddiaları olan yahut işi bunları söylemek olan bir insanmış gibi... düşük belli pantolondan boxerın görünmesi gibi geliyor artık bu tartışmalar, bu tip beyanlar. illa ayet mi inmeli her konuda.
anlayış, hoşgörü, akıl, mutabakat... bu kavramların yokluğu, "yazarın çok sinirlendiği bir takım şeyler" oldu artık. ben de pankart açıyorum buraya o zaman:
(bkz: insan olunmaz insan doğulur)(alik, 24.04.2008 01:42 ~ 01:45)
- özellikle mehmet topal'ın gösterdiği olumlu performanslar sonrasında daha da fazla dile getirilmeye başlanmıştır. gönül ister ki ikisinin de oynayabileceği bir sistem bulunsun.
- ırkçılıkla pek alakası olduğunu sanmıyorum, galatasaraylı ya da beşiktaşlılar, hangisi açtıysa artık o pankartı, aurelio onların takımında olsaydı mehmet olunmaz demeyeceklerdi elbet. ırkçılığı ayar vermeye alet etmek diyebilirz o halde bence. pek mantıksız bir şey.
|