|
|
- kocaeli anadolu lisesinin güzide hocalarından biridir mehmet bayrak. okulda ve civar vilayetlerde efsaneleriyle tanınır. şimdi kel ve bodur olan bu hocamız lise yıllarında 1.90 boyundaydı ve beline kadar uzun saçlara sahipti. nası olduda böle oldu derseniz bahçesinde uranyum çıktı oda ona dokundu sonra böle oldu. garip bir şahsiyettir kendileri. kal da okuyup hiç dersini almamış olan varsa çok yazık. bi kere de olsa yaşanılası bi insan ama fazlası gerçekten can sıkabilir. rivayetler arasında cevap anahtarına 70 verdiğide vardır (inanırım) bunun yanısıra en azından şahit olduğum başka bir olay vardır ki beni yarar. şöyleki bu güzide hocamız kompozisyon sınavında makale yazmalarını ister öğrencilerden. cin fikirli bi arkadaşımız alır atatürkün bi makalesini noktası virgülüne yazar hoca buna 60 verir ve laf etmeden de durmaz "makalenin hiç bir özelliğini taşımıyor bu yazı sende gelecek yok.." diye. (bkz: no comment)
(erb, 30.12.2005 19:48 ~ 19:52)
- eğer öğretmen olmasaydı çok iyi bir seslendirme sanatçısı olabilirdi hem bu kadar saçmalamayabilirdi. olsun dünyaya böle farklı insanlarda var ben hep resim müzik vb. işlerle uğraşan insanların bir kaç tahtası eksik sanırdım mehmet bayrak'la edebiyatında neler yapabildiğini gördük. saol mehmet bayrak pek yaşa edebiyat.
- kocaeli anadolu lisesi'nin efsaneleşmiş edebiyat hocasıdır.derslerimiz çok neşeli geçerdi sayesinde.her zaman kendisinin diğer öğretmenlerden farklı olduğunu anlatmaya çalışırdı.anlatmaya çalışmasına gerek farklı olduğunu sınıfa girişinden bile anlarsınız.kendine has bir kalem tutuşu ve buna bağlı olarak çok enteresan bir yazı stili vardı.nerde görsem tanırım o yazıyı.yürümesi, araba sürmesi, konuşması herşeyi farklıdır.işi inada bindirmediğiniz sürece son derece iyi niyetlidir amma iş inada bindi mi vay halinize.sinirli halini tahmin bile edemezsiniz.derste herhangi bir il,ilçe,köy,bucak,belde ismi geçtiği vakit(kuzey,güney farketmez) dersin sonuna kadar adı geçen yerdeki camiler,çeşmeler, benzin istasyonları,caddeleri anlatır.zira türkiye'nin büyük kısmını avucunun içi gibi bilmektedir.kendi hayatından alıntılar yaparak öğrencilerine bol bol nasihat eder.anne,baba fedakarlıkları ve onları üzmemiz en çok üzerinde durduğu konulardır.11 yıl önce okul koridorlarında salınan bir orta2 öğrencisiyken beni yanına çağırmış "sayın hanımefendi;ben hanımefendilere cak cak sakız çiğnemeyi yakıştıramıyorum özellikle okul içinde..lütfen uyarımı dikkate alınız" diyerek güzel bir ayar vermiş, rengimi kırmızıya çevirmiş ve beni 11 yıldır sakızdan soğutmayı başarmıştır.iyi de olmuştur.
- --edebiyat öğretmeni.
--1.60 boyuna rağmen lisede en uzun boylu oydu.
--basketbol,futbol,judo gibi sporlarda uzmandır.
--kandıra'da 70 judo öğrencisi olmakla beraber siyah kuşaga sahiptir.
--okuduğu lisede 45 tane edebiyat ögretmeni wardı ve merdivenden inişler 4 çikişlar 2 şeritliydi(miş ).
--lise 2'de bir hocasının 10'luk kağıda 9 vermesi üzerine bir sene okulu bırakıp sanayide çalışmıştır,bu yüzden arabalardan çok iyi anlar.
--üniversite yıllarında saçları uzundur(gerçekten).
--"yıl 1980, saçlarımın arasından kurşunlar geçiyor" lafını ihtilal yıllarında sölemiştir.
--ankara'ya vapurla gitme şerefine erişmiştir.
--mısır'a 49 günde yürüyerek gitmiştir.
--paris'i avcunun içi gibi bilir.
--bahçesinden çikan uranyum'u askeriyeden görveliler gelip toplamıştır.
--radyasyondan koşarak kacmaya calısan sayın hocamız bir prof seviyesınde olmasına karşın "biz" gibilerini yetiştirmeyi yeğ tutmuştur.
--izmit onun sayesınde gelişmiştir.
--beyaz gömleği ve bilgisayari izmite ilk getiren oydu.
--aynı zamanda izmit'in %70'ini o okuttu.
--türkiye'de gezmedik yer bırakmadı.
--hangi şehirde olursa olsun bütün "köşedeki camileri" ve "meydandaki çeşmeleri" bilir. bu camilerin karşisinda daima bi tanıdığı oturur.
--yakında emeklı olucaktır ve arabasıyla capetown'daki (güneyafrika) yeğeninin yanına gitmeyi planlamaktadır.
-izmit'in medaar-ı iftihari odur.
o kim midir? mehmet bayraktan başkası değil...
özlü sözleri ;
- "ben kimyayı çok severim. ama bır keresinde bana hocam zayıf vermişti. o yüzden kımya'yı hiç sevmem''
- ''bize askerde bir bot vermişlerdi, 150 kiloya dayanıyordu.''
- ''22 sene judo yaptım, 5 kişiyi aynı anda oldürebilirim.''
ayrıca yürüyüşü pek bir karizmatiktir.
http://www.youtube.com/...
- hiç bişeyi unutmadığını idaa eden hocamız salı günü yapacağı sınavı unutunca yaşanan diyalog:
m.b: nerede kitaplarınız?
sınıf : hocam bugün sınav yamacaktanız.
m.b : ben öyle bişey söylemedim.
sınıf : olur mu hocam söylediniz hepimiz hazırlandık bugün yapacağım dediniz.
m.b : ben ikinci yılda da aynı kitap kullanılıyorsa yanımda ders kitabını bile taşımam hatırlarım herbir yerini kitabın sınav gününü mü unutucam?
deliren bir öğrenci : yok hocam siz unutur musunuz hiç bu kadar insanın götü dün gece açık kaldı herkes rüyasında gördü sınav olduğunu.
bunu duyan sınıf bir kısmı : huuuuuaaaaa
|