görseller
mehmet atlı 

belki ilginizi çeker
  1. · wenda
  2. · no çı halo
  3. · kürtçe müzik
  4. · telkari
  5. · jahr
  6. · ilk duyuşta aşık olunacak şarkılar
  7. · koma denge azadi
  8. · wenda
  9. · tokat gibi şarkı sözleri
  10. · denge dilemin
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  3. · aşk ı memnu
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · aşk
  7. · boylumlama
  8. · yaran msn nickleri
  9. · bugün olsun gene izlerim

mehmet atlı  

1. çok değişik ve güzel bir sese sahip diyarbakırlı kürt müzisyen. koma denge azadi'de çalmış daha sonra 2003 yılında solo çalışmalarına başlamış ve ''jahr: stranên bê zeman û bê ziman'' isimli albümü çıkarmıştır.

albümdeki şarkılar şu şekildedir:

1. wey gidi
    2. dengê dilê min
    3. jahr
    4. çavê min ronî
    5. koli poşman
    6. naşta aşta
    7. kejê
    8. bê zeman bê ziman
    9. bazdam bazdam
    10. hayrano
    11. zu were
    (seroo, 24.06.2008 13:33 ~ 12.01.2009 12:08)
  2. son yıllarda, kürtçe müzik yapan sanatçılar arasında özgün durabilen ender bir ses. yaptığı güzel müzik hüzünlü sesi ile birleşince duydulanmamak elde değil. uzun bir bekleyişten sonra nihayet ikinci albümü de (wenda) çıktı. albümleri:
    (bkz: jahr) (zehir)
    (bkz: wenda) (kayıp)
    (kandahar, 07.08.2008 16:59)
  3. canlı performansı, albümdekilerden daha bir güzel. buyurun işte:

http://www.youtube.com/...
    (ben hakimim masum bey, 11.08.2008 18:38)
  4. http://www.youtube.com/...
    (neazadem, 16.12.2008 16:29)
  5. gecemi hüzünlendiren güzel sesli, sağlam karakterli sanatçı.
    beyoğlunda seyr-i mesel tiyatrosunda çıktı bu akşam. çıkmadan odaya gelip hal hatır sordu, ne yazık ki o mudur, değil midir diye ikilemdeydik biz. tam muhabbet edemedik. kendi adıma üzgünüm!!
    seyr-i mesel in küçük ve sıcak salonunda dinledik kendisini. salonun küçüklüğünden mikrofon kullanmadan tamamladı konseri. sesi ile aramıza girmedi yabancı madde...
    son olarak arkasında keman çalan arkadaşa saygılarımı iletiyorum. farid farjad ışığı gördüm sende isimsiz kahraman!..
    (pakize havada, 09.01.2009 23:53)
  6. su gibi bir sese sahip sanatçı. gerek müziği gerekse sesi ile mesai sonrası yorgunluğu atmak için süper bir alternatif. gözler kapalı, sadece müzik ve mehmet atlının sesi, kafa olduğu gibi boşalır allahıma.
    (amedian, 02.03.2009 20:36)
  7. hafta sonu van'da (bar'on türkü bar'da) olacakmış. gidip dinleyeceğiz kendisini, hasret giderme zamanıdır.
    (kandahar, 08.03.2009 23:46)
  8. anladığım kadarıyla, no çı halo şarkısı, kurmanci başlayıp zazaki devam ediyor, emin değilim ama şarkının girişindeki le le dine çiya bilind in sözlerini anlayabilyor olmak yetti bana.

velhasıl dinleyin, dinletin...
    (pembe diş macunu, 30.04.2009 23:46 ~ 23:52)
  9. ciwan haco'nun velihahtı olarak gösterilen sanatçı. eserlerinin genelinde hüzün var, buğulu sesi o parçaları daha da etkliyeci kılıyor. hemen hemen her kürt sanatçı gibi politik bir misyonu da var.onu diğer kürt sanatçılardan farklı kılan özelliği ise gelenksel kalıplardan uzak durması, şarkılarında şehir imgelerine yer vermes.
    (bahoz, 15.06.2009 12:29)
  10. ay lê gulê

ay lê gulê gula minê
    şêrîna l’ber dilê minê
    gulê nadim malê dinê
    ez ser gulê têm kuştinê

gulê kesk û sor û zer e
    nîşana alê li ser e
    Êdî reng sipî û gewher e
    şêrîn û peymana minê

rengê te yê pir delalî
    bilbil li ser te dinalî
    te nebînim bi vî halî
    armanc û kedera min î

zordar dibê ez gul nadim
    ezê zend û benda badim
    ezê lê gilh û seradim
    azad bibî b’şorşa minê

bi xudê ez pismamê te me
    bi sûnd pesindarê te me
    ser ceng û hewarê te me
    qelenê te ji xwîna minê

kürt etnik müziğinin dayanağı diyebileceğim sanatçı. ses tonu ve müziğe bakışıyla kürt müziğine çok şey katacağı şimdiden belli.
    (bilebilebiikikere, 23.09.2009 13:21)
  11. (bkz: mükemmel sesli şarkıcılar)
    (mavimikırmızımı, 26.09.2009 21:48)
  12. "sino nino" isimli eserini an itibariyle 4151321. kez dinlediğim ve kim la bu adam diye meraklara sevk olmama neden olan müzik insanı. sesine gurban. "sino nino" yu dinlemeden ölmek gerçekten acı olurdu. bu hissiyatı insanda yaratan sanatçı; gerçek sanatçıdır diye düşünüyorum.
    (benim meskenim dağlardır, 11.10.2009 14:49)
  13. dün bindiğim taksinin hoşsohbet şoförü sayesinde keşfettiğim yumuşak sesli müzisyen. insanı yormayan, hoş bir tarzı var. şarkılarının sözlerini ve türkçe anlamını, kürtçe bilen arkadaşlardan bekliyoruz bu arada.

bir de aklımdan atamadığım salakça bir çağrışım var: kürtçe'nin belki de en bir güzel sesli popüler müzisyeninin soyadı atlı iken, türk camiasının gelmiş geçmiş en bir kafatasçı adamlarından birinin soyadının atsız* olması takıldı aklıma, gitmiyor bir türlü...
    (feklavye, 06.11.2009 17:45)
  14. 11 kasım 2009 çarşamba günü kadıköy müjdat gezen tiyatrosunda konseri olan kişi. çok mütavazı bir adamdır. kimseyi kırmaya gelemez kendisiyle defalarca fotoğraf çektirebilirsiniz. gördüm, denedim. ayrıca canlı performansını da çok beğenirim ben.

edit: konser vardı bilgi için link vermiştim. konser oldu konser bitti.
    (memm, 06.11.2009 21:07 ~ 16.11.2009 02:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil