çok değişik ve güzel bir sese sahip diyarbakırlı kürt müzisyen. koma denge azadi'de çalmış daha sonra 2003 yılında solo çalışmalarına başlamış ve ''jahr: stranên bê zeman û bê ziman'' isimli albümü çıkarmıştır.
albümdeki şarkılar şu şekildedir:
1. wey gidi
2. dengê dilê min
3. jahr
4. çavê min ronî
5. koli poşman
6. naşta aşta
7. kejê
8. bê zeman bê ziman
9. bazdam bazdam
10. hayrano
11. zu were
son yıllarda, kürtçe müzik yapan sanatçılar arasında özgün durabilen ender bir ses. yaptığı güzel müzik hüzünlü sesi ile birleşince duydulanmamak elde değil. uzun bir bekleyişten sonra nihayet ikinci albümü de (wenda) çıktı. albümleri:
(bkz: jahr) (zehir)
(bkz: wenda) (kayıp)
gecemi hüzünlendiren güzel sesli, sağlam karakterli sanatçı.
beyoğlunda seyr-i mesel tiyatrosunda çıktı bu akşam. çıkmadan odaya gelip hal hatır sordu, ne yazık ki o mudur, değil midir diye ikilemdeydik biz. tam muhabbet edemedik. kendi adıma üzgünüm!!
seyr-i mesel in küçük ve sıcak salonunda dinledik kendisini. salonun küçüklüğünden mikrofon kullanmadan tamamladı konseri. sesi ile aramıza girmedi yabancı madde...
son olarak arkasında keman çalan arkadaşa saygılarımı iletiyorum. farid farjad ışığı gördüm sende isimsiz kahraman!..
su gibi bir sese sahip sanatçı. gerek müziği gerekse sesi ile mesai sonrası yorgunluğu atmak için süper bir alternatif. gözler kapalı, sadece müzik ve mehmet atlının sesi, kafa olduğu gibi boşalır allahıma.
anladığım kadarıyla, no çı halo şarkısı, kurmanci başlayıp zazaki devam ediyor, emin değilim ama şarkının girişindeki le le dine çiya bilind in sözlerini anlayabilyor olmak yetti bana.
ciwan haco'nun velihahtı olarak gösterilen sanatçı. eserlerinin genelinde hüzün var, buğulu sesi o parçaları daha da etkliyeci kılıyor. hemen hemen her kürt sanatçı gibi politik bir misyonu da var.onu diğer kürt sanatçılardan farklı kılan özelliği ise gelenksel kalıplardan uzak durması, şarkılarında şehir imgelerine yer vermes.
"sino nino" isimli eserini an itibariyle 4151321. kez dinlediğim ve kim la bu adam diye meraklara sevk olmama neden olan müzik insanı. sesine gurban. "sino nino" yu dinlemeden ölmek gerçekten acı olurdu. bu hissiyatı insanda yaratan sanatçı; gerçek sanatçıdır diye düşünüyorum.
dün bindiğim taksinin hoşsohbet şoförü sayesinde keşfettiğim yumuşak sesli müzisyen. insanı yormayan, hoş bir tarzı var. şarkılarının sözlerini ve türkçe anlamını, kürtçe bilen arkadaşlardan bekliyoruz bu arada.
bir de aklımdan atamadığım salakça bir çağrışım var: kürtçe'nin belki de en bir güzel sesli popüler müzisyeninin soyadı atlı iken, türk camiasının gelmiş geçmiş en bir kafatasçı adamlarından birinin soyadının atsız* olması takıldı aklıma, gitmiyor bir türlü...
11 kasım 2009 çarşamba günü kadıköy müjdat gezen tiyatrosunda konseri olan kişi. çok mütavazı bir adamdır. kimseyi kırmaya gelemez kendisiyle defalarca fotoğraf çektirebilirsiniz. gördüm, denedim. ayrıca canlı performansını da çok beğenirim ben.
edit: konser vardı bilgi için link vermiştim. konser oldu konser bitti.