görseller
mehmet ali şahinmehmet ali şahin

belki ilginizi çeker
  1. · askerlerin kurtulmasına sevinemedim
  2. · bakanlar kurulunu msn de toplamak
  3. · çağdaş yaşamı destekleme derneği
  4. · 1 mayıs emek ve dayanışma günü
  5. · ak parti tunceli de seçime sokulmamalı
  6. · kasımpaşa spor kulübü
  7. · deniz feneri derneği
  8. · işkenceci aleksandr kalaşnikof 10 kentrilyon lira
  9. · mehmet ali şahin
  10. · mehmet ali birand ın karnesi
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · beşiktaş
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · mehmet altan
  9. · sabahın 7sinde sözlükte yazmak

mehmet ali şahin  

sayfa  / 3
  1. geçtiğimiz günlerde "memurların yüzde kırkbeşinin kendi evi var" diyerek memurun tepkisini toplayan ve bununla da yetinmeyip ntv'de katıldığı bir programda bir vatandaşın "ek iş olarak davul çalıyorum , ne zaman biticek bu" şeklindeki sorusuna alay eder gibi "amatör olarak bir sanatla uğraşmak güzeldir , devam etsin" deme cüretkarlığında bulunarak bizlere şu birkaç bakınızı hatırlatmış olan spordan sorumlu devlet bakanı:

(bkz: lan terbiyesizlik yapma)
    (bkz: sarı öküzün yanında duran ya huyuna ya suyuna)
    (bkz: bravo)
    (pushitonmeshitonme, 07.09.2006 15:19)
  2. iki gece önce atv'de bir röportajda "anayasa mahkemesinden ilk tur oylamaya ilişkin iptal çıkacağını hiç zannetmiyorum, çok çok düşük bir ihtimal" diyen; muhtemelen bugün sorsalar partinin diğer önde gelenleri gibi "hazırlıklıydım bu karara" diyecek olan sayın bakan..

"kontrol bende" imajı çizmeye bayılıyor insanlar..

dahası başbakanın "bindirilmiş kıtalar" ifadesinin aslında "türkiye'nin her yerinden gelen insanlar" anlamında olduğunu iddia etmiştir..

muhtemelen halkı hafife almanın bir bakan sorumluluğuyla bağdaşmayacağını bildiği için savunma konumu almış; "gayet olgun bir miting, mesajları dikkate alınacaktır elbette" demiştir.. aynen bülent arınç gibi, aynen abdullah gül gibi.. başbakan sayın recep tayyip erdoğan ise sessiz..

(bkz: anket/!hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim)
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 02.05.2007 03:26)
  3. karabüklü olmasına rağmen akp'nin antalya'dan milletvekili adayı gösterdiği zat-ı muhterem.
    alakaya maydanoz.
    (askkolik, 04.06.2007 18:45)
  4. terörist başının idamını ilgilendiren idamın kaldırılması kararına onay verdiği iddia edilen milletvekillerinden birisi.
    http://www.milliyet.com.tr/...
    (minik kus, 01.07.2007 18:59)
  5. antalya'daki seçim kampanyası sırasında her sabah yelkenleri üzerine "yola devam, mehmet ali şahin, akp " vb. yazılar yazılmış tekneler geçirterek babamı sinirlendiren, kendisinden epey bir küfür yiyen adamdır.
    ha bir de memur sendikaları ile hükümet masaya oturdu muydu bu adamı görürsünüz televizyonda, anlarsınız ki maaş artmayacak...
    (holden caulfield versus tyler durden, 29.08.2007 18:03 ~ 18:03)
  6. mezhebi elastiki yapıda olan adalet bakanı.

21 ekim'de kaçırılan 8 askerlerimizin pkk'nın propaganda aracı olarak kullanılması şahsının onurunu zedelemiş ve "kurtulduklarına sevinemedim" ifadesinde bulunmuştur.

aynı kişi, bir önceki hükümette hem bakan hem de başbakan yardımcısı görevini yürütürken 4 temmuz 2003 tarihinde gerçekleşen süleymaniye baskını'nda askerlerimizin başına çuval geçirilmesini sineye çekmiş, hükümetinin nota bile verememiş olması karşısında yüzü bile kızarmamıştır. 22 temmuz'daki seçim konusunda oy kaygısına düşmelerinden dolayı, tezkereyi seçim öncesi çıkarmayıp, terörörün hortlamasına zemin hazırlamaları konusunda da gayet geniş kalmışlardır.

ama diyalog lazım değil mi asyın bakanım?
    (paleface, 05.11.2007 17:32)
  7. bugün, pkk'ya esir düşen 8 askerin ülkeye dönmesi konusunda "askerlerin kurtulmasına sevinemedim" diyen ve "keşke ölselerdi"yi ima eden adam.
    (bkz: askerlerin kurtulmasına sevinemedim)
    (carlsoloman, 05.11.2007 22:24 ~ 10.05.2009 21:30)
  8. şu aralar "pek" mutlu değil anladığım kadarıyla. hayatında kötü giden bir şeyler var sanırım. önce kaçırılan askerlerin serbest kalmasına "pek" sevinememişti. şimdi de dtp'ye kapatılma davası açılması üzerine "pek" mutlu olmamış. biz de "pek" üzülüyoruz bu duruma.
    (tilburgdaki erasmus ogrencisi, 16.11.2007 23:36)
  9. kendisiyle ilgili "genç siviller"in bir duyurusunu ve akabinde taraf gazetesinin ilk gününde "sivilay abla"nın iğnemelerini görünce, birazcık sahip çıkmak istediğim bakandır. aman neyse vazgeçtim.
    (şiirbaz, 16.11.2007 23:52)
  10. partisinin nasıl iki yüzlü bir politika sürdürdüğünü açıkça itiraf etmiş bakandır.ilhan selçuk'un göz altına alınmasını "yargı görevini yapıyor" diye nitelendiriyorlar ama kendi partileri hakkında açılan kapatma davasını "yargı rezaleti" diye adlandırıp o salon senin bu şehir benim demeden her mecrada yırtınırcasına lanetliyorlar.bu ne perhiz bu ne lahana tursusuyahu ? bırakın o halde yargı görevini yapsın ne bik bik ağlıyorsunuz ?
    (guanoapes, 22.03.2008 19:25)
  11. 16 nisan 2008 tarihinde dtp milletvekili sebahat tuncel bir soru önergesi vermişti.
    önergedeki soru şuydu : "cinsel yönelimlerinden dolayı ayrımcılığa uğrayan bireylerin sorunlarına dair adalet bakanlığı bünyesinde çalışmalar var mıdır, varsa nedir?

bu kıymetli zat-ı muhterem, pek sayın adalet bakanı mehmet ali şahin de cevap olarak:
    anayasa’nın eşitlik ilkesini düzenleyen 10. maddesi ile tck’nin 5237 sayılı yasa ve bendlerine dikkat çekti ve "yukarıda, yazılı hükümler çerçcevesinde herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. bu düzenlemelere göre ayrımcılığın her türü yasaklanmış olduğundan, bu aşamada, soru önergesinde belirtilen hususlarla ilgili olarak bakanlığımızda herhangi bir çalışma bulunmamaktadır"
    demiş.
    e peki:
    -lambdaistanbul genel ahlaka aykırı bulunup kapatılırken,
    -eşcinseller, travestiler, transseksüeller sorgusuz sualsiz polis tarafından gözaltına alınıp, hukuksuz bi şekilde cezalara çarptırılırken,
    -travestilerin ve transseksüellerin evleri arama izni olmadan basılıp talan edilirken,
    -öldürülen travesti ve transeksüllerin davalarında saldırgana cezai indirim uygulanırken,
    -lezbiyen olduğu için boşanan kadınların çocukları anneye verilmezken,
    -lgbtt bireylerinin katıldığı programlar rtük tarafından keyfe keder sansürlenirken,
    -cinsiyet düzeltme ameliyatları için kişide sadece sadece kısırlık aranıp, bu operasyonlar sosyal güvence kapsamında değilken,
    -vicdani red hakkının tanınmayıp, eşcinselleri saçma sapan uygulamalardan geçirip çürük sıfatını veriyorlarken,
    -her seferinde karşımıza genel ahlak denen bir kavram çıkarılıyorken
    -binlerce maddeyle daha uzatılabilen böyle bir liste varken

hangi türkiyede ayrımcılık yok merak ediyoruz tabi.
    ya da cidden bu adam türkiye cumhuriyeti'nin mi adalet bakanı ?
    (nervikan, 20.06.2008 12:53)
  12. " bu davada taraf değilim(deniz feneri), ayrıca bir türk'ün hüküm giymesine sevinilmez, bazıları verilen cezalara çok seviniyor."

bir adalet bakanının söylediği sözlere bakın. neymiş bir türk ceza alırsa sevinilmezmiş. kaçacak delik yok ya ver milliyetçi ayarı, utanmasa alman yargısına saldıracak bunlar türk düşmanı diye.

pippa bacca'ya tecavüz eden türk'ün de hüküm giymesine üzülmüştür herhalde kendisi. ne de olsa türk'ün hüküm giymesine sevinilemiyormuş.

ey halkım kafanı kaldır da başına getirdiğin adalet bakanlarına bir bak.
    (onurene, 18.09.2008 16:03 ~ 16:04)
  13. deniz feneri rezaleti hakkında "bana ne bana ne" diyerek adalet bakanı olduğunu unutmuş bakandır.

http://www.milliyet.com.tr/...
    (loop, 01.10.2008 23:18)
  14. fatih belediye başkanlığına aday olduğu zamanlarda kahve kahve, sokak sokak, ev ev dolaşarak oy toplamış siyasetçi. yanında biri daha vardır ama kimdi o hmm.
    (kurdılı hıcazkar saz semaısı, 01.10.2008 23:20)
  15. deniz feneri derneği hakkında sorulan soruya, türkiye'nin "adalet" bakanı olarak verdiği "bana ne ya" cevabıyla bir nevi "suçlu insanların suçlarını öfkeyle kapatması" gibi bir hitabet sanatını kullanmak suretiyle, "suçlu insanların ruh hali" içerisinde olduğunu hissettirmiştir.
    (bimekan, 05.10.2008 13:31)
  16. (bkz: bakan)

engin ceber'e yapılan işkenceyi sadece kötü muamele olarak niteleyip resmen itiraf ediyor. utanıyorum ama o hiç utanmadan devleti ve hükümeti adına yakınlarından özür diliyor.

(bkz: bakan)
    (adhamdeva, 15.10.2008 13:19 ~ 13:20)
  17. deniz feneri davası sanıklarından biri ile ilgili sahte vekalet düzenleyen istanbul onuncu noteri hakkında hala soruşturma izni vermemiştir. bunu da unutturacaklar.

ayrıca deniz fenerinin türkiye'de ne gibi yansımaları olur tartışmaları sırasında ankara cumhuriyet başsavcısını da alarak suudi arabistan'a geziye gitmiştir. ilginçtir deniz feneri davası da ağırdan alınıyor. bu dava ile ilgili ankara cumhuriyet başsavcısının tutumu neden böyle diye soranlara ...
    (ada, 22.10.2008 09:33 ~ 09:35)
  18. başında bulunduğu bakanlıkların çalışan ve yöneticilerinin arkasında durmaktan çok onlara laf yetiştirmeyi tercih eden adalet bakanı.

daha önce spordan sorumlu devlet bakanı iken futbol federasyonu başkanlığı'na doğrudan müdahelede bulunmuş ve bu kurumun özerkliğine zarar vermiştir.

şimdi de yargıçlar savcılar birliği'ni bakanlığına bağlı olmayan bir dernek olduğu gerekçesiyle, siyasi parti gibi hareket etmekle itham etmiştir. yine çeşitli zamanlarda anayasa mahkemesi ve özellikle de yargıtay'a tesir etmeye çalışmıştır. adalet bakanı'nın görevi yargıya müdahele etmek değil, onların görevini tarafsız bir şekilde yerine getirebilmelerini sağlamaktır. yani bir bakan, partisinden sıyrılarak görevini yerine getirmelidir. yargı mensuplarına "böyle böyle yapacaksınız." gibi bir tavır, bu bakanlığın görevleri dahilinde değildir. nitekim yargı mensupları bakanlardan daha çok bilgi ve birikime sahiptir.

diğer bakanlıklar, bağlı mensuplarına talimat verebilir ancak yargının bağımsızlığı adalet bakanlığı'nı diğer bakanlıklardan ayrı tutulması gerekliliğini gösteren unsurdur.

not: yazının bu noktaya geldiği esnada yorum farkı programında emre kongar'ın ağzından çıkan ilk tamlama yargı bağımsızlığı'dır. mehmet barlas'ın cevabı ise ; "bddk ve tmsf kadar, yargı da özerk olmalıdır."

mehmet ali şahin, adalet bakanlığı'na getirilmesi gereken hükümet üyelerinden en sonlarda yer alması gereken kişidir. spordan sorumlu devlet bakanlığı'ndaki tutumundan yola çıkarak bu noktaya rahatlıkla ulaşılabilir.
    (dünyayı kurcalayan adam, 13.01.2009 01:34)
  19. "hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini ankara'dan geçiremiyor. o nedenle, halkıyla, hükümetiyle, devletiyle barışık mahalli yöneticiler iş başında olursa bizim sorunlarımız daha çok çözülür." - mehmet ali şahin

evet. bu adam adalet(!) bakanı.

şimdiden not: kimse bana "öncekiler" diye gelmesin. biliyorum, kahretsin! bu ülkede siyaset = yandaş kayırma. bu ülkede siyaset = kadrolaşma, saltanat sürme. bu ülkede siyaset = "ehven-i şer".
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 23.02.2009 16:12)
  20. dalalet bakanıdır bana göre hatta hıyanet.
    (seyyar satıcı, 23.02.2009 16:45)
  21. iktidardakilerin artık bazı konularda dillerini tutamayıp gerçekleri bir bir ortaya döktüklerinin kanıtı akp'li bakan.
    adalet bakanı olması daha da acı, "deniz feneri'nden banane" demişliği mevcuttur. adaletin adı üstünde "adaletli" biçimde dağıtılmasını sağlamak da görevleri arasında mıdır?
    eğer evetse, hatta değilse bile, adalet bakanının "bizden olmayan belediyeler hizmet edemezler" şeklinde bir açıklama yapması vahimdir hafif tabiriyle.
    arada "maalesef türkiye'nin gerçeği" demesi hiçbir şeyi değiştirmez.
    iktidar sensin, bu gerçeği değiştirmek de senin elinde, diğer belediyelerin hizmet etmesine yardım et, bu gerçek yok olsun.
    gerçek yüzleri dökülüyor bir bir ortaya.

melih gökçek ne demişti?

"iktidar biziz, kimden alacaksın krediyi?"

ya bunlar belediyeleri kaybedeceklerini düşünüyorlar, son çare tehditle oy alalım diyorlar. ya da başka şeyler var.
    bilemedim.
    (bimekan, 23.02.2009 17:42)
  22. hükümetle anlaşamayan yerel yönetimlerin kolay kolay hizmet veremeyeceğini bizzat kendi güzel diliyle söylemiş güzide bak'an.

yani diyor ki :
    "ulan halk olasıca dana sürüsü sen benim partime oy vermez isen nah hizmet alırsın.
    adalet madalet deyip benim asaaabımı bozma!"

evet ben akp demokrasisinin hastasınım!
    savunana daha da hastayım.
    halkımı, ülkemi de seviyorum.
    yehu!
    (zahidem gurbanımov, 23.02.2009 19:28 ~ 27.02.2009 20:27)
  23. akp adaletinin en güzel sözcüsü olduğunu kanıtlamıştır. buna göre bu olay bizden ve bizden olmayan şeklinde ikiye ayrılır. olay bitmiştir.
    (wildboy, 23.02.2009 19:29)
  24. (bkz: adalet)
    (insansevmeyenhayvan, 23.02.2009 22:05)
  25. yaptığı açıklama ile ülke çıkarını değil partisinin çıkarı için çalıştığını açığa çıkmış gaflet, dalalet hatta hıyanet bakanı.

ülke gerçeği falan filan denilmesin. kötü örneği örnek olarak sunulabilir mi? o kırmızı ışıkta geçti ben de geçeyim deniebilir mi? herkes geçiyor zaten denilir mi? bu nasıl bir adalet duygusu? bu nasıl bir devlet adamlığı? faşist rejimlerdeki parti diktasının canlı örneği.
    (sgk, 23.02.2009 22:10 ~ 22:10)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil