mehmet ali ılıcak   

adana çık aradan

1. ılıcak'ların tercümanı diye bir gazete çıkaran ancak yazılarını sanırım kimsenin okumadığı nazlı ılıcak'ın oğlu gazeteci. gazetenin reklamlarında kendisi konuşma yapıyordu. adamın gözünden üçkağıtçılık akıyordu resmen. akşam gibi bir gazeteyi ülkemize kazandırmıştır.
    (transistör kazancı, 21.04.2007 17:15)
  2. çapraz ateş adlı ucube programın moderatörü...
    (cormanthor, 15.05.2007 11:39)
  3. bu gece ki çapraz ateş programı ile kendini aşmış ve ne halt olduğunu kanıtlamıştır.

(bkz: tolga yarman)
    (cormanthor, 29.05.2007 03:10 ~ 03:10)
  4. çapraz ateş programı vasıtasıyla gençlere 'alınlar seccadeye' mesajı göndermiş olan isim.
    kim iktidardaysa ona yanaşanlardan...
    (çılgın veyfik, 01.06.2007 10:45)
  5. çapraz ateş isimli tartışma programında moderatör konumunda olduğu halde gerek fikir bazında gerek fiziksel olarak anasının kuzusu olduğunu göstermiş şahsiyettir.
    (çoklu kişilik, 19.06.2007 02:50)
  6. ilkokul düzeyinde bir milliyetçilik ve din anlayışıyla "siyaset yaptığını" zanneden sözde gazeteci kişilik... biraz gazete okuyan ortaokul öğrencilerine mikrofon uzatıp türkiye'nin sorunları hakkındaki düşüncelerini sorsanız bu adamla aynı şeyleri söylerler..
    (phalanx, 19.06.2007 03:00)
  7. anasının oğlu.başka söze gerek var mı?
    (rampada lambada, 19.06.2007 11:35)
  8. mehmet ali ılıcak
    ya ananı evlendir
    ya da eve kapat
    (bkz: 29 nisan 2007 cumhuriyet mitingi)
    (dreams2, 19.06.2007 11:53 ~ 11:53)
  9. akşam gazetesi yetkilisiyken ortaya "kupon karşılığı televizyon vereceğim" diye fırlayıp [hazırlıksız yakalandık, tufaya düştük resmen] bir güzel paraları toplamış, amerika'ya kaçmıştı.. fox tv'de iyi eğitilmiş demek ki bugün bize yerli fox'dan sesleniyor..

(bkz: iyi eğitimli)

edit: bkz sözlükte yok! ama bizim evde var, bobo diye çağırıyorum; eve de sıçmıyor..
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 26.06.2007 01:49 ~ 01:51)
  10. birgün elime sokakta tutuşturulan bir gazeteyi boş bir anımda karıştırırken bu şahsın isminin kenarında yazılı olduğu köşe yazısını gördüm. bir göz atayım dedim. atmaz olaydım. hangi akla hizmet böyle bir yazı yazmaya cüret edebilen bir adama köşe verilebiliyor okuyucudan utanmadan yurdumda, anlayamadım. içerik değil derdim. gerçi o ayrı bir derdim, ama... tamamen yazım kalitesi...sanki, henüz liseye geçmemiş bir yeni yetme bir kompozisyon yazmış. tabi imla hatalarını ve cümle düşüklüklerini birileri peşinden düzeltmiş olabilir, onları göremedim. üstelik vasat bir öğrenci olmalı. orta son olabilir. ben öğretmen olsam içeriğine aldırmak zorunda değilsem bu kompozisyona geçer not veririm elbet. ama bu kadar boş içerikli ve yüzeysel bir kahve yorumunu benim para verip almamı diledikleri bir gazetenin köşesine utanmadan koymak, bizi bu kadar hafife almak..e pes doğrusu. yüzsüzlüğün bu kadarı.
    ben hakkında yüzeysel fikir sahibi olduğum ve hatta ana hatlarıyla krokisini çizebileceğim kadar emin olduğum ama ayrıntı veremeyeceğimi bildiğim bir konuda bile, utanırım konuşmaya. bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olunamaz demişlerdi zamanında, hiç unutamadım. bilgi azsa da fikrime güvenemem, gerçekten fikrim mi bilemem. hele bunları başkalarına aktarmak; böyle bir sorumluluğu üstlenemem. ama bu yazıyı görünce dünyam değişti, ayağımın altındaki yerçekimi gitti. yine de bu düşüncelerimden vazgeçerek bu yanlışı kendi kulvarımda gerçekleştirecek değilim. fakat sanıyorum ki bu saçmalıkların böyle aleni yapılıyor olması, nazlının soyunu devam ettirmesini isteyenlerce desteklenen bir durum.
    (creme brulee, 18.08.2007 15:05 ~ 16:47)
  11. (bkz: ananı da al git buradan)
    (cursedsw, 18.08.2007 16:16)
  12. bi kaşık suda boğulası insan modeli.annesini söylemiyorum bile!aile boyu akıllara zarar bunlar.
    (chericheri, 18.08.2007 16:31 ~ 16:31)