transformers'da nispeten kötü taraf olan deseptikonların lideri, optimus prime'ın ezeli ve ebedi düşmanı. kendisi herhangi bir araca ****** değil de, direkt olarak magnum tabancasına dönüşmektedir.
ayrıca kontol bilimine yaptığı paha biçilemez katkılardan dolayı kendisine itü tarafından 1991 yılında fahri doktora ünvanı verilmiş ve onun adını taşıyan alt dal insanlığın hizmetine sunulmuştur.
(bkz. megatronik)
(bkz. megatronik mühendisliği)
çok ilginç bir kötü karakterdir.silaha dönüşür ve onun yerine geçmek isteyen pis bi robotun eline gider hep.ama bir bölümde yanlış hatırlamıyorsam megatron optimus prime a yardım etmek için kendini kullanmasına izin vermişti.
transformersdaki kötü robotlarin başı. silah şekline girebilir. optimus prime dan fena dayak yemiş,sonra onların grubundan ayrılmıştı. tırttı biraz,gözümde hiç değeri yoktu,silah olduktan sonra kendi tetiğini cekemez,başka bir robotun kullanmasi gerekirdi.
filmde helikoptere dönüşmektedir. bir de kendisine takılan acayip isimlerin verdiği hırsla kendine gelir gelmez ilk söylediği cümle "benim adım megatron ulan!" olmuştur.
filmde hasbro'nun silah ve benzeri oyuncaklar amerika'da satılamadığı için silaha dönüşmemesini filmin yapımcılarından rica etmesi üzerine kendisini x-wing'e dönüştürmüşler diye okumuştum. ayrıca optimus prime ne kadar delikanlıysa megatron bir o kadar karizmatiktir.
megatron bir de tetsuo'nun soundtrackindeki en baba parçadır, industrial sevmeyen adamı bile paralize edebilecek kadar güzeldir.
o nasıl bir oyuncaktır arkadaş.hangi çocuk oynayacak bununla.hangi çocuğu zekası bunu robottan tanka çevirmeye yetecektir merak ediyorum.bugün elime geçen "rotf leader class megatron" isimli figürü robottan tanka çevirmem net 42 dakika sürdü.üstelik bu süreçte kopya çekip youtube'da daha önce bu işi başarabilmiş insanların videolarından falan faydalandım.kutuda +5 yazmışlar bir de utanmadan....
5 yaşında bir çocuğun megatron karşısında, megatronun da tolga abinin de hamuğa goyam demesi içten bile değildir...