belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  3. · colin kazım richards
  4. · ibrahim üzülmez
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · yaran diyaloglar
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · evleneceği dişide bekaret aramayan erkekler
  9. · inek şaban

medyanın asker cumhurbaşkanı ilişkisine bakışı  

1. günlerdir sanki tiyatro izliyormuş hissine kapılıp takip ettiğim ancak iyice sinirimi bozmaya başlayan bakış açısıdır. hele kanal d haberde erhan karadağ yok mu. öyle analizleri var ki gıcık olmamak elde değil. yahu kardeşim genelkurmay cumhurbaşkanı konusundaki tavrını zaten 27 nisan da yayınladığı bildiriyle olsun, yemin törenine katılmamasıyla olsun açık ve net bir şekilde ifade etmiştir. senin daha bunun üstüne gidip yeni anlamlar çıkarmaya çalışman komik oluyor açıkçası. bir haber bülteninde 'cumhurbaşkanı' ve 'cumhurbaşkanım' olayı ne kadar tartışılabilir merak ettim ve baya uzun sürebiliyormuş. yüce türk medyası sağolsun. 'büyükanıt, gül yerine oturmadan oturdu.' aman allahım. ciddi misin? ee burdan ne gibi bir sonuç çıkartıcaz? yoksa genelkurmay gül ün cumhurbaşkanlığına sıcak bakmıyor mu? hadi canım. biz can ciğer kuzu sarması diye biliyorduk ama.

ertesi gün 'büyükanıt konuşma yapmadan önce gül ü selamladı. o da alkışlayarak karşılık verdi. devletin zirvesinde buzlar eridi.' oldu canım başka bir isteğin. bu kadar tartışma yaşandığı ve neredeyse bu yüzden seçime gittiğimiz unutuldu ve bu sorun çözüldü yani. medyanın bu günlük genelkurmay-cumhurbaşkanı ilişkilerini artık rafa kaldırması gerekiyor. asıl yorumu cumhurbaşkanı gül icraata başladıktan sonra askerin tavrı ne olacak konusunda getirir.

meclisin ilk gününde dtp li vekiller mhp li vekiller ile tokalaşmış ve yurtta bayram ilan edilmişti. ama bu kadar erken coşmamamızı söylemiş, devamı gelirse ancak iyi olacağını söylemiştik. bugün gelinen nokta ne. dtp li yetkililer ölen teröristin ailesini ziyaret etmekte ve tsk yı şırnak ta kimyasal bomba kullanmakla suçlamakta. hadi buyur burdan yak.
    (los lunes al sol, 31.08.2007 16:12 ~ 04.09.2007 01:57)
  2. (göster bakalım kaynanalar hamamda nasıl bayılır, 31.08.2007 16:46)
  3. gata'da diploma töreni için cumhurbaşkanını davet ediyorsunuz, o da bu davete icabet ederek sizi onurlandırıyor. sonra da, protokol kurallarını çiğneyerek, abdullah gül yerine oturmadan, oturuyorsunuz. yok efendim ona, "cumhurbaşkanım" yerine "cumhurbaşkanı" diye hitap ediyorsunuz. cılız bir alkışla memnuniyetsizliğinizi gösteriyorsunuz. ev sahibi olduğunuz için bu yapılana, protokol kurallarına da uymamanın ötesinde, en hafif tabiriyle "kabalık ve nezaketsizlik" denir. üstelik, gül, aşırı nezaket göstermiş, eşini getirmeyerek, "aman gerginlik doğmasın" çabası içine girmiş. pekâla, türkiye'nin bir numaralı ismi, "madem ki eşim istenmiyor, ben de gitmem" diyebilirdi. ama devletin sorumluluğunu taşıdığı için, iplerin gerilmesini arzu etmedi.

nazlı ılıcak
    (bkz: http://www.sabah.com.tr/...)
    (jack nicholson, 31.08.2007 18:41)
  4. (atlantis, 31.08.2007 18:46)
  5. oyun oynadıklarını sanar gibidir.
    (negatif, 31.08.2007 18:46)
  6. bence herhangi bir bakış açısı yoktur.olayı son 3-5 senedir ısrarla yaptıkları ve maalesef alıştırdıkları "magazin" olayına çevirmişlerdir.ben sadece bravo diyorum.hani magazinsel ana haber bültenlerine bir şekilde dayatma yoluyla alışmıştık,onun bunun nerde güneşlendiğini kaç faktör yağ kullandığını falan filan öğrenmeye.bunlar sanki sadece seyreden bünyede mi alışkanlık yapıyor sanıyorsunuz?olayı bu hale getirenlerde 3 katı yaptı.dedikodu/yorum/ayar verme/fişekleme olmadan bir tane haber verilmiyor ki bu memlekette.ne kadar yazık dimi sonuçta devletin başındaki cumhurbaşkanı/gkb/başbakan ve bunların çevresi şu anda magazin odağı oldu.başka resim yok yayınlayacak,açın bakın milliyet.com.tr'yi bugün, büyükanıt ve eşinin dans ederken,birde yukardaki 3'lünün sohbet ederken resmi var..2 gün önce hangi resimler vardı.gata töreninden fotoğraflar. önce ayar verdiler o buna küs,bu buna selam vermedi diye..2 gün sonra hangi resimler var.medya cumhurbaşkanı/büyükanıt/başbakan 3'lüsünü de maymuna çevirdi ya 3 günde helal olsun valla..ya tabiki her kurumun bazı kuralları var.tabiki asker tepkili.bunu da gerilim yaratmayacak şekilde yaptı şu ana kadar.gerilimi yaratanın kendisi "doğan" ve cemaatidir.nasıl bir varlık olduklarının ortaya çıkmasını engelleyecek o kadar çok magazin oluyor ki millet "onların" ne yaptığının farkına bile varmıyor.bu ülkede birinin elinde kart olması gerekiyorsa onunda kimin elinde olduğu çok belli.

işin en acı tarafı bugüne kadar inanarak okuduğunuz bazı yazarların milim milim çaktırmadan dönekliklerini görmek.bu ülkede herkes demokrat kardeşim!herkes hakkını istiyor.ama bazı gizli emellere alet olunuyorsa,bunu geçmişteki "jön türkler" gibi öder.bu ülkenin rejimi tehdit ediliyorsa eğer,"uyuyan güzel" uykusundan uyandığında kimse "ben ellerimi yıkadım" diyip kenara çekilemez.bir insan ya "fenerbahçelidir" ya da "galatasaraylıdır" kim şampiyonsa onu tutmaz.

bugün cumhurbaşkanının arkasındalar,yarın amerikanın,ertesi gün iran'ın,diğer gün genel kurmayın.çıkar ve kaos rüzgarı nerden eserse artık.birgün rüzgar gelip doğan'ı vuracak ya bakalım ne zaman.

medya'da şu anda bir tek insan vardır herşeye acaip objektif yaklaşan o da mustafa mutlu'dur...
    (life for rent, 31.08.2007 19:08 ~ 19:09)
  7. 2 taraf arasını açmaya çalışan , küçük ayrıntılara takılarak büyük sorunlar yaratmak isteyen ülkem medyasının çarpık habercilik anlayışıdır.
    (the godless endeavor, 31.08.2007 19:33)
  8. çok dikkatli bir bakıştır. herşeyden anlam çıkarmaya çalışırlar. haber yapacaklar ya... yok genelkurmay başkanı şöyle dedi böyle yaptı, arabaya giderken öksürdü acaba neyi kastetti?

- efendim cumhurbaşkanı sayın gül hapşurunca çok yaşa demediniz?
    - evet demedim...
    - acaba bu gül'ün kısa yaşaması istediğinizi dolaysı ile de ona karşı bir suikast olabileceğine mi işaret?
    - ybsg

(bkz: artık yeter)
    (karizmatik, 02.09.2007 01:06 ~ 01:21)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil