mediko  

adana çık aradan

1. 9 nisan'dan itibaren sadece anne veya babası ssk , bağkur veya emekli sandığı'na bağlı olmayanların kullanabileceği istismar edilmiş, yozlaşmış ve içi boşaltılmış hastanecik. annesi veya babası bu kuruluşlara bağlı olmayan neredeyse hiçbir öğrenci olmadığı için artık tamamen üniversite personeli ve öğretim üyelerinin reçeteleriyle ilgilenecek kuruluş. bu uygulama rektörlüğün bir halt etmesi midir yoksa mevcut hükümetin bir emri midir bilinmiyor ama tek bir gerçek var o da şimdiye kadar çok temiz ve kaliteli bir hizmet veren , öğrencilere hastalandıklarında maddi olarak da büyük rahatlık sağlayan bu kurumun diplomasıye yenik düşmesidir. nasıl bir zihniyettir ki bu kadar faydalı bir yer gayrıresmi olarak öğrencilerin elinin altından kaydırılmıştır. olaylara karşı rektörlüğe veya başka bir mevkiye sesinin çıkartmayıp dersini çalışmaya alışık itü öğrencisi de yine bu olayda kanımca sessiz kalacaktır , kalmaya mahkümdür.
    (bkz. böyle gelmiş böyle gider)
    (cony, 31.03.2004 19:49)
  2. 16 nisandan itibaren sadece ailesinden hiçbir sosyal güvencesi olmayan(ssk,bağ-kur)kimselere hizmet verecek sağlık kuruluşu...
    (carmelo, 31.03.2004 19:56)
  3. içinde insan olduğunu kanıtlayamamış, çift sayı olan ögrenci numaralarına bakan bir dişçiyi * barındıran yer
    (havuçlubulgur, 31.03.2004 20:55)
  4. gözüme yapışan lensi çıkarttırmak için dün gittiğim yerdir. itü'nün internet sitesinde göz ünitesi olduğu iddia edilmektedir. gittim baktım doğrudur, tam teşekküllü bir oda mevcuttur, fekât içinde doktor yoktur, dumur edesidir. orada bulunan bir görevliye göz doktoru olup olmadığını sorduğumda "2 senedir gelmiyo, gelicek gelicek diyolar bi türlü gelmedi" diye abuk bir cevap almışımdır...
    (nox, 12.01.2007 11:37)
  5. ege üniversitesi'nde sksdb'ye bağlı bir yer. fen fakültesi'yle 1 nolu yemekhane arasında kalır bu bina.
    acil durumlarda üniversite hastanesine* nakil için bir ambulans bulunur.
    hemşire adaylarının da bir nevi staj yaptıklarını gözlemlediğim yer aynı zamanda.
    (sükun, 12.01.2007 21:48)
  6. ege üniversitesi mediko'sunda 75 ykr karşılığında muayene olup, acılarınızı dindirebiliyorsunuz.

(bkz: 20 yaş dişi)
    (blue danube, 12.01.2007 22:21)
  7. az önce geldiğim şu anda da içimden küfür ettiğim yerdir, zira cilt doktoru'da yokmuş. hatta girerken şüphelenmiştim çünkü tabelası bile yok artık. o kadar bina yapacağınıza içini doldurun el insaf diyorum birilerine. arıyorum'daki arkadaşlara da söyleyelim bunları da vurgulasınlar gazetede, doktorsuz mediko'da halısaha yaparız artık ne diyim.
    (hell isnt good, 21.02.2007 15:53)
  8. ailesinden sosyal güvencesi olanları sadece muayene eden kurum.
    karneye ilaç yazıp ucuza almanıza yaramıyorlar. reçeteyi alıp tanıdık doktor bulmanız gerek.
    (venom, 21.02.2007 16:09)
  9. itü'dekinde doktorların bekleyen hasta sırasına riayet etmeden, istedikleri hastayı muayene etme yetkisine sahip oldukları kurum. çok hasta ve halsiz olsanız dahi doktor hanım(lar) odalarına hasta kabul etmek yerine kendi aralarında saatlerce dedikodu yapacak kapasitededirler, sıranız gelince de sizin yerinize sırada hiç bir zaman görmediğiniz bir hasta! nın içeri girip uzun bir müddet kaldığına ve içeriden bolca kahkaha sesleri geldiğine de şahit olabilirsiniz.
    (dirk nowitzki, 05.03.2007 08:07)
  10. itü'de olanı -afedersin- yarrak gibi kurum, bir nevi devlet dairesi, belki ahır, görece steril. henüz klinik deneylerle kanıtlan(a)masa da profesyonel yardıma gereksinim duyan mental olarak sorunlu bir öğrenci, daha da ötesinde herkes gibi belli ihtiyaçları, özlemleri, keyfiyetleri, hıyarlıkları olan bir insanım. bunca sene idare edip en nihayetinde harekete geçecek dirayeti kendimde bularak bu kuruma başvurabildiğimde savsaklıklarıyla aklımı, izanımı siktiler, daha da beter sorunlu ettiler beni. muzdarip olduğum olumsuzlukların kaynağını bilmediğimden öncelikle psikologla görüşmeyi yeğledim. kendisini birkaç sefer gidişten ve toplamda birkaç saat bekleyişten sonra odasında yakalayıp görüştüğümde hemen yan odasındaki psikiyatra yönlendirildim. aynı sancılı bekleyişi psikiyatr hanımefendi için de gerçekleştirip 1 "yazıyla bir" dakikalık bir görüşmeden sonra mmpitesti doldurmak ve bundan sonraki prosedüre devam etmek üzere tekrar psikoloğa gönderildim. odasından kaçarken yakaladığım psikolog alt tarafı doğru yanlış diye dolduracağım bir envanter için birkaç gün sonrasına randevu verdi. randevu günü ve saatinde odasına gittiğimde nispeten kısa sayılabilecek bir 15 dakika sevgili psikoloğumun teşrif etmesini bekledim. envanteri doldurduktan sonra bir hafta sonra yani bugün(perşembe) gelmem söylendi. gel gör ki sabah gittim odasında yok, "geç gelecek" dendi. öğleden sonra gittim "az önce buradaydı" dendi. cuma günleri çalışmadığını ve pazartesi günü izne ayrılacağını öğrenince el mahkum bekledim. tam olarak 57 dakikalık bir bekleyişten sonra elinde kahve kupasıyla gelen psikolog beni, geöen hafta envanter doldurduğumu söyleyince neden sonra hatırlayabildi. sonuç olarak öğleden sonraları pek uğramayan psikiyatra envanterin sonuçlarını konuşmak için yönlendirildim. psikiyatr hanımefendinin çalışma saatlerini kayıt bürosuna sorduğumda aldığım cevapsa kapak oldu: "bilmiyoruz". bir zahmet telefonla arayıp odasında olduğunu teyit ettirdikten sonra gidecekmişim. rektörlüğe şikayet edeyim diye düşündüm, düşündüğüm gibi de vazgeçtim. arkaları sağlam olmasa kim akşama kadar aylaklık yapsınlar diye işe alsın onları. yine de okuldan atılmama yakın sorunumu çözeceklerine inanıyorum.
    hepsi bir yana hemşireleri on numara. işlerini hakkıyla ve iyi niyetle yapan bu insanlar eğreti duruyor o koridorda.
    (herzevekil, 25.06.2009 15:24)
  11. şu dakika intihar konusunda acaba diye düşünüyorsam burada çalış(may)an birkaç sorumsuz yüzündendir.
    (herzevekil, 06.08.2009 21:49)