ayda yılda yapacağı kampanyalar haricinde fiyat açısından çok da fazla birşey beklenilmemesi gereken marketler zinciri, zira şu an almanya'da bu mağazalar zincirinde çoğu alet türkiye ile aynı fiyata hatta bazıları daha da pahalıya satılmakta.
ntvmsnbc'ye yuh dedirten bir reklam vermiş olan mağaza. şöyle ki reklamda iyi donanımlı(laptop, telefon, ev gereçkleri vs.) hoş bir hatun gülümseyerek durmaktadır ve aniden ona doğru bir ok yönelir ve okun üstünde "tıpkı natasha'lar gibi en çekici aletleri aynı çatı altında bulacaksınız" yazmaktadır.
"imkan olsa 25 eylül'den itibaren sen de hans ve helga gibi ucuza alman mı?" sorusuyla slogan oluşturmuş elektronik marketler zinciri. bir çok avrupa ülkesinden sonra türkiye'ye gelmesiyle sevindirmiştir. ipod nano 2 gb lik mp3 çaları 145 ytl'ye alabilceğimizi söylemesi ilginç... burdan bilkom ve arkadaşların -neredeydiniz? demek istiyorum. büyük açılışı kaçırmamak gerekiyor gibi görünüyor. iyi bir kulaklık almak için yarın orada olacağım.
katalogunda çok terbiyesiz fiyatlar barındıran teknoloji mağazası. insanı 5000 ytl acil ihtiyaç kredisi alıp alışverişe gitmeye sevkediyor, maazallah kredileri ödeyemeyip intihar etmemizi, böylece türk nüfusunun teknoloji meraklısı kısmından kurtulmak istiyor olabilirler. ulan!
yarın sabah anadolu yakası trafiğinin seyir şeklini değiştirecek firma. dengeler bozulacak, yine milarlarca vatandaşımız yollarda mahsur kalacak. ramazan olmasa yardım paketleri bile dağıtmayı düşünüyormuş belediye. bir rivayete göre asıl açılış geçen pazartesi olacakken okulların açıldığı tarihle kesişmesin diye yarına almışlar. buyrunuz konuyla ilintili faideli bir link;
vatan bilgisayarın %25 indirim yaptığı tek bir günde mağazalarının tümünün tıklım tıklım dolduğu ve akşam saatlerinde mağazalara insanların alınmadığı düşünülürse, yarın mağazalarında izdihamın yaşanacağını düşündüğüm elektronik mağaza zinciri markası...
an itibariyle açılışında yaptığı hayvanlık derecesindeki indirimlerden dolayı oluşan yoğunlukla istanbul trafiğinin amına koyantemi ve çevre yolları kitleyen büyük tekno market.
açılışında izdiham yaşanan ve "kampanyalı ürünlerimiz bitmiştir, boşuna beklemeyin" şeklinde yapılan anons neticesinde yurdum insanının içeri gidemeden geri döndüğü mağazadır.
(bkz: sanki bedava dağıtıyorlar)
türk halkının ilgisini sevgisini kazanana kadar karsız satıp, sürümden kazanacak olan alman mağazalar zinciri. teknoloji market.
teknosanın kazıklarını unutamayan halka ilaç gibi gelebilir şu ara. sonrasını hepberaber göriciğiz.
tek kelimeyle rezalet..1.299 ytl'ye lcd televizyon varmış,150 ytl'ye ipod varmış diye bi allahın kulu ne diye gece 3'te gidip sıraya girer?hayır anlamıyorum sanki elzem şeyler,hayat memat meselesi..sanki un,tuz,şeker,ekmek..bu derece aşağılanmaya,izdiham yaratmaya değecek ne var anlamış değilim?giden ezildiğiyle,rezil olduğuyla,sabah sabah ağzına sıçılmasıyla kaldı..cebimizde 5 kuruşumuz yok diye ağlaşırız ama indirimde ferrari görsek ulan nasıl alırım acaba kaç taksit yaparlar diye de düşünürüz..garip milletiz ya valla garip milletiz..
açılmadan bir gün önce personeline satış yapıp indirimli ürünlerin yarısını eriten, kişi başına ürün kotası koymadığı için ensesi kalın amcaların 3 monitor 5 plazma 7 laptopla kasalara hücum ettiği, kapısında 3 saat bekleyip de içeri girememiş 5 bin kişiye göre "orospu çocuğu" dükkan.
işin ayrı bir yanı da içeri alınan gazetecilerdir. "içerden çekin nasıl 5000 kişiyi topladığımızı" diye haber yaptırılmaya çağrılan gazetecilerin onlarca dect telefon ve ipod'la olay yerini terketmesi de halkın çıkarımını doğrular nitelikle.
ayrıca sabah aynı otobüste burada çalışan birinin bana uyarısını aktarmak isterim "aldıklarına dikkat et elindekileri kapmasın başka biri". işte çalışanlarına verdikleri eğitim budur. böyle 10-20 kişiyle 5000 kişiye nasıl hizmet vereceklerini kestirmek pek güç değil.
8'de açılacak mağazanın saat 11'de açılmaması da kepenklerin kırılıp 5000 kişinin içeri saldırmasıyla sonlanmıştır. korkudan üst kata kaçıp, orada mahsur kaldım vallahi. öyle böyle değil.
açılışında izdahama neden olan avrupada ve artık türkiyede inanılmaz ucuz fiyatlarla teknolojik ürünleri satan mağaza.açıkcası ben bu kadar izdiham beklemiyodum... bu insanlar artık iyice korkutuyo beni... gider 100 ytl daha veririm alırım bi alet başlarım böle işe.
allah belanı versin mediamarkt. onlar ne iğrenç görüntülerdi öyle...
rezillik abidesi bir açılışa sahne olan market. insanlarımız da her zamanki gibi olayı abartıp sanki raflardan toz şeker kaçırır gibi duvarlardan lcd tvleri kaçırmışlar. gerçi bir lcd ekran, ev sinema sistemi ve mp3 çaları toplam 560 ytl'ye alabilme imkanın varken elinde alışverişi sepeti ile laylaylom gezmek saçma olur. saldıracaksın ki olayın zevki çıksın.
ata demirer'in skeçini anımsattı bana: " erkek merkek farketmez, kayarım ben buna. "
iyiki gelmiş diyordum düne kadar ama bugünkü açılışı görünce tez zamanda kapanır inşallah diyorum. çünkü bu tarz kampanyalar yapıp, halkımızı kapılarında süründürüp bir kaç kişiye mezar yapcaklar o mağazayı.
kendileri bir alman firması olup türkeye deki sadece tüketen toplum pisikolojisini çok iyi analiz etmiştir.bu kadar herşeye sahip olma hırsı olan bir milletten beklendiği gibi bir izdiham yaşanmıştır.